.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

2024-03-09 13:35

Gimnazistų kūryba

Šiemet rajono Jaunųjų filologų konkurse Publicistikos ir esė sekcijoje I vietą laimėjo 4a klasės mokinė Jonė Žalalytė. Siūlome laikraštyje „Langas“ skiltyje „Laisvalaikis“ paskaityti Jonės miniatiūras ir pasigrožėti 2b klasės mokinio Kristupo Žemaičio fotografijomis.

FOTOGRAFIJOS PROVOKATORĖS

Tamsioje naktyje pievoje stebiu dangaus grožį: jame gyvenimas kitoks nei žemėje. Kas į mane žiūrite? Ką sakote? Ko ir jūs, kaip ir aš, naktyje ieškote? Iš tamsos ir žvaigždžių – tik tyla, provokuojanti kelionei į save. Eisiu.

Skaityti daugiau...

2023-02-08 14:32

Viktorinos „Nuotraukos kalba apie Vasario 16-ąją“ laimėtojai ir rezultatai

Ačiū visiems, gausiai dalyvavusiems viktorinoje. Sulaukėme net 58 atsakymų. Pranešame laimėtojus:

1 vieta – Emilija Bučytė (3a) surinko10 taškų iš 12 galimų ir laimėjo istorijos mokytojų prizą – istorijos dešimtuką.

2 vieta – Gabija Bučytė (3a) ir Gustė Galinytė (1a) surinko po 9 taškus ir laimėjo gimnazijos administracijos bei bibliotekos prizus.

3 vieta – Gytė Bielskutė (1b) surinko 8 taškus ir Raminta Rezgytė (2a) atsiliko vos puse balo. Jos laimėjo jaunųjų žurnalistų įsteigtą prizą.

Skaityti daugiau...

2023-01-28 11:50

Evos miniatiūros

Miniatiūra - tai nedidelis literatūros kūrinys, kuriame išreikšta emocija. Šiose miniatiūrose yra sugulusios mintys, jausmai, troškimai, svajonės. Jose tarsi užkoduotas mano ryšys su gamta, su žmogumi, o svarbiausia – su savimi. Manau, visa mano „mažytė“ kūryba yra savęs ieškojimas: radimas ir praradimas, kritimas ir kilimas, rauda ir džiaugsmas. Subyrėjus gera vėl save sudėlioti iš gabalėlių, kuriuos ir vadinu savo miniatiūromis. Eva.

Skaityti daugiau...

2022-09-07 19:36

Sugrįžkime į vasarą

Atrodo, ką tik atsisveikinome linkėdami vieni kitiems gražios vasaros, bet netruko prabėgti keli mėnesiai ir štai - pasitinkame rudenį. Nesustabdomas laiko bėgimas. Gražiausios akimirkos, išgyventos emocijos, patirti įspūdžiai gyvena ne tik atsiminimuose, bet ir fotonuotraukose.

Skaityti daugiau...

2022-02-01 08:37

Jaunosios poetės eilėraščiai

Tava ugnis

Leisk man prie tavos ugnies prieiti,
Susišildyt varganas rankas.
Tegul rankos man nudegs,
Bet tik leisk man prisiglausti prie tavęs.

Tavo mintys tokios gilios.
Aš tik noriu tau sumenkinti kančias.
O vėliau, jei nepavyks...
Leisk man tavoje ugny sudegt.

Skaityti daugiau...

2021-01-08

Minčių apie atostogas mozaika

„Žiedų valdovo“ autorius Dž. Tolkinas yra pasakęs: „Visa, ką teturime nuspręsti, yra tai, ką daryti su laiku, kuris mums duotas“. Gimnazijos žurnalistai nusprendė pasidomėti, ką gi darė su gyvenimo skirtu laiku mūsų gimnazistai, ką patyrė, išgyveno, atrado per karantinines atostogas. Mokinių mintis skaitykite laikraščio „Langas“ šioje „Laisvalaikio“ skiltyje.

Skaityti daugiau...

2020-09-18

Gimnazistų kūryba, skirta Eugenijai Šimkūnaitei prisiminti

Dar žiemą, laikraščio „Utenos diena“ redaktoriui V. Ridikui pasiūlius, buvo nuspręsta dalyvauti projekte, skirtame Eugenijos Šimkūnaitės 100-osioms gimimo metinėms paminėti. Gaila, kad dėl karantino nepavyko pakeliauti E. Šimkūnaitės takais ir aplankyti „Švenčionių vaistažolių“ fabriko, bet mūsų gimnazijos literatai pavasarį sukūrė eilėraščių, skirtų šiai unikaliai mūsų krašto asmenybei prisiminti. Kviečiame paskaityti jų kūrybą. O norintiems sužinoti daugiau – pateikiame informaciją apie Eugeniją Šimkūnaitę ir siūlome išspręsti rebusą, kuriame slepiasi E. Šimkūnaitės mintis.

Skaityti daugiau...

2020-06-10

Netradicinė J. Grušo dramos „Meilė, džiazas ir velnias“ interpretacija

Mokslo metų pabaigoje antrokai skaitė J. Grušo dramą „Meilė, džiazas ir velnias“. Mokiniai aptarė veikėjų charakterius ir jų elgesio priežastis, diskutavo apie tėvų ir vaikų konfliktus ir apskritai apie jaunų žmonių problemas, ieškojo panašumų su šiais laikais. Didžioji dalis antrokų tikrai neliko abejingi šiam kūriniui, todėl lietuvių kalbos mokytojos nusprendė nebekankinti savo mokinių tradiciniais rašiniais ir pasiūlė interpretuoti skaitytą kūrinį kūrybiškai.

Geriausius darbus siūlome laikraščio „Lango“ skaitytojams.

Puslapis 1 iš 5

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija