.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

„Saulės“ gimnazija švenčia Lietuvos valstybės šimtmetį

Jau kelias savaites „Saulės“ gimnazija gyvena patriotinėmis nuotaikomis, tautine dvasia. Papuoštas gimnazijos pastatas, išrinkti 100 gražiausių lietuviškų žodžių, buvusios mokytojos trispalvė paroda bibliotekoje, gimnazijos televizoriuje besikeičiantys vaizdai iš mokinių pilietiškumo projektų. Tai mus lydėjo visą vasarį. O pasirengimas vasario 15-osios renginiams, ypač  iškilmingai eisenai, vyko išties intensyviai – socialinės pedagogės Miglės paraginti, vieni kitų „uždegti“, sauliečiai nešė į mokyklą vėliavas visą savaitę. Lietuvos valstybinės, tautinės, gimnazijos vėliavos – norėjome surinkti 100 vėliavų eisenai. IR MŪSŲ BENDRUOMENĖ TAI PADARĖ! Didžiuojamės išsikelta idėja, jos įgyvendinimu ir dėkojame visiems mokytojams, mokiniams, tėvams, padėjusiems išpildyti šią idėją.

 Vasario 15-ąją mokiniai pasipuošė trispalvėmis juostelėmis, o mokytojai vedė pamokas tautiniais rūbais. Nesitikėjome, kad sulauksime tiek komplimentų iš mokinių, bet jie šią idėją priėmė išties džiugiai. Pertraukų metu skambančios lietuviškos dainos kūrė dar ypatingesnę šventinę nuotaiką. Maloniai nustebino 2a klasės mokinys Lukas Saruolis, trims mokytojoms įteikęs asmeniškas dovanas Lietuvos valstybės šimtmečio proga.

11 val. vyko 100 „Saulės“ bendruomenės narių eisena su vėliavomis į Utenio aikštę. Čia sugiedota „Tautinė giesmė“, direktorės sveikinimo žodis ir visų šūkis „LIE-TU-VA, LIE-TU-VA, LIE-TU-VA“, neliko nepastebėtas uteniškių, o mums patiems leido dar labiau pasijausti draugiška bendruomene, švenčiančia savo valstybės gimimo dieną.

Po pietų visi mokiniai ir mokytojai susirinko į gimnazijos salę šventiniam minėjimui. Istoriniai video vaizdai, perskaitytas Nepriklausomybės akto tekstas, ištraukos iš partizanų prisiminimų, saulės gimnazisčių atliekamos dainos – tai buvo išties jausmingas, gražus renginys. Ketvirtokės Deimantės Vinikaitės atlikta savos kūrybos daina ne tik papasakojo trumpą Lietuvos istoriją, bet ir pasibeldė į visų klausiusiųjų širdis prasmingais šiai dienai žodžiais apie tai, kokie turime būti dabar vieningi. Renginį vainikavo eilėraštis, kurį kartu deklamavo pirmokas, antrokė, ketvirtokai ir lietuvių kalbos mokytoja.

Po šios savaitės šventinio šurmulio tikrai žinome – „Saulės“ gimnazistai turės ką papasakoti savo vaikams, kaip jie šventė Lietuvos 100 metų jubiliejų.


Signatarų galerijos atidarymas

Šiandien mūsų gimnazijos antrojo aukšto koridoriuje atidaryta Lietuvos signatarų galerija. Signatarų nuotraukos, įdomūs jų biografijos faktai, Lietuvos valstybės atkūrimo akto  kopija – visa tai mums visiems nuolatos primins, kokius svarbius Lietuvai metus šiemet švenčiame. Kaip sakė istorijos mokytojos, šie 20 vyrų tikrai mylėjo savo šalį, buvo susirūpinę jos ateitimi ir mes turime mokytis iš jų meilės ir atsakomybės Lietuvai.

Dėkojame istorijos ir dailės mokytojoms už stendų parengimą, galerijos pristatymą, o 1c klasės mokiniui Deividui Pernavui už muzikinį pasveikinimą.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://saule.utena.lm.lt/images/naujienos/2018-02-13-01

Būsimi Lietuvos šimtmečio abiturientai

Švęsdami „Šimtadienį“ 4a klasės dvyliktokai nepamiršo ir dar vienos jiems svarbios artėjančios datos – Lietuvos valstybės jubiliejaus.



100 gražiausių lietuviškų žodžių

Nuo vasario pirmųjų dienų visi  „Saulės“ gimnazistai rašė, rinko 100 gražiausių lietuviškų žodžių. Iš visų pasiūlytų žodžių patys mokiniai atrinko šimtą, kurie, jų nuomone, geriausiai išreiškia jausmus, vertybes, lietuvybę. „Ačiū“, „atleisk“, „prašau“... Tai tik keli mokinių parašyti žodžiai. Visus juos galite perskaityti čia.

Žodžius pirmųjų ir antrųjų klasių mokiniai užrašė ant geltonų, raudonų ir žalių paukštelių, kurie „nutūpė“ į medį gimnazijos fojė. Ši iniciatyva – tai viena iš mūsų gimnazijos veiklų, skirtų paminėti Lietuvos šimtmečiui. Vėliau visi žodžiai bus susegti į knygelę ir perduoti gimnazijos muziejui.

 Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://saule.utena.lm.lt/images/naujienos/2018-02-09-03


Tęsiame mokinių projektinių darbų pristatymą. Susipažinkite su 3b klasės mokinių Karolio Lazdausko, Luko Dyglio ir Eugenijaus Misevičiaus darbu apie Lietuvos kariuomenę bei 2b klasės mokinių darbu, skirtu valstybės atkūrimo šimtmečiui.


 Buvusi mūsų mokytoja parodą skiria Lietuvos šimtmečiui

„Gera vėl sugrįžti į „Saulę“ jau su antrąja darbelių paroda. Ją pavadinau „Geltona, žalia, raudona“ ir skiriu Lietuvos šimtmečiui. Koliažuose naudojau odą, biserį, akrilo dažus, klijus. Linkiu sauliukams gražių kūrybinių darbų.“

Su didžiausia pagarba bei meile – Regina Eidžiulienė.

 


 Gimnazija pasipuošė Lietuvos šimtmečiui

„Saulės“ gimnazijos langai nušvito trispalvėmis šviesomis, ant mokyklos stogelio trimis spalvomis šviečia skaičius 100 – taip mūsų gimnazija pasipuošė Lietuvos ir savo 100 metų jubiliejaus proga.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://saule.utena.lm.lt/images/naujienos/2018-01-30-03


2018 metų vasario mėnesį mūsų valstybė minės savo valstybingumo atkūrimo šimtmetį. Ta proga kviečiame visus mokinius ir mokytojus viešinti įvairius mūsų gimnazistų projektus apie Lietuvos istoriją, pasiekimus ir pan.

  • Pirmasis projektas – 3a klasės mokinių Emilijos Gaučytės ir Tomo Zenkovo darbas apie Lietuvos kariuomenę. Siūlome susipažinti.
DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija