.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaErasmus+ApieErasmus


Apie projektą

Utenos „Saulės“ gimnazija dalyvauja Erasmus+ projekte “Building today the careers of tomorrow“ („Ateities karjerą kuriame šiandien“), kuris  pateiktas Švietimo mainų programos paramos fondui, finansuotas Europos komisijos.

Projekte dalyvauja mokyklų atstovai iš Lenkijos, Rumunijos, Turkijos, Italijos. Projektas prasidėjo nuo to, kad daug mokytojų Vidurio ir Pietryčių Europoje pastebėjo, jog ugdymas karjerai daugelyje mokyklų yra paviršutiniškas. Šio projekto tikslas – sukaupti gerąją dalyvių ugdymo karjerai patirtį, kuri padės mokykloms tobulinti darbą  ugdymo karjerai srityje, tenkins mokinių poreikius, prisidės prie mokinių karjeros planavimoir tikslo siekimo.

Šiais laikais dauguma mokinių nežino, ką jie veiks baigę mokyklą, ką jie dirbs. Visuomenė ir žiniasklaida, vyraujantys stereotipai apie karjerą dažnai klaidina jaunus žmones. Ne visada priimant sprendimus gali padėti ir šeimos nariai. Ne visi mokytojai taip pat turi patirties ugdymo karjerai srityje, todėl ne visada gali padėti savo mokiniams apsispręsti. Projektas skirtas mokytojų kvalifikacijos tobulinimui konsultuojant mokinius dėl karjeros pasirinkimo, dėl savo gebėjimų nustatymo, dėl mokinių supažindinimo su profesijomis ir t.t. Projekto svarba mokiniams akivaizdi: kuo daugiau kompetencijų šiais klausimais įgis mokytojas, tuo plačiau jomis galės pasinaudoti informuodamas apie profesijų Europoje įvairenybes ir konsultuoti mokinius.

Projekto galutinis tikslas – sukurti medžiagos rinkinį  portfolio, kuris padės mokytojams, karjeros konsultantams bendradarbiauti su mokiniais ir jų tėvais, kartu stebĖti mokinio pasiekimus, gebėjimus, pasirinkti tinkamą kelią karjerai.

Mokyklos, dalyvaujančios projekte – skirtingo lygio, jose mokosi skirtingo amžiaus mokiniai, todėl buvo svarbu išsiaiškinti, ką apie karjerą mąsto įvairaus amžiaus mokiniai, kaip su jais yra dirbama ugdymo karjerai srityje.

Tikimės, jog mūsų gimnazijos sukaupta patirtis, sukauptas mokomosios medžiagos portfolio bus naudingas ne tik gimnazijoje dirbantiems mokytojams bei klasių auklėtojams, tačiau galės naudotis ir mokytojai iš kitų Utenos miesto mokyklų.

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija