.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas - Nuomonės - 2015-12-01

Kokie gi mes? Aktyvūs? Ar nelabai?

Taigi, taigi! Lapkričio 25 dieną mokykloje vyko debatai labai aktualia tema: „Gimnazijos mokiniai yra aktyvūs bendruomenės nariai.“ Mano manymu, jau seniai reikėjo diskusijos šia tema. Kaip ir įprastai, buvo dvi grupės: teigiančiųjų Neringa Vinikaitė  (2d), Rasa Gruodytė (2d), Brigita Ciesiūnaitė (4b) ir neigiančiųjų – Kristina Leleivaitė (4c), Deimantė Gumbrytė (2d), Viktorija Kazlauskaitė (2d). Merginoms ruoštis padėjo mokytoja Audronė Mikalaičiūnienė.

Noriu pabrėžti, kad visa merginų komanda buvo pasiruošusi ir į savo darbą žiūrėjo atsakingai. Tačiau labiausiai įsiminė pirmoji teigiančioji Neringa ir pirmoji neigiančioji Kristina, kadangi jos puikiai pristatė savo kryptį ir pateikė svarbiausius akcentus. Teigiant labiausiai buvo akcentuojama tai, jog yra daug mokinių, kurie dalyvauja olimpiadose ir užklasinėje veikloje, taip pat mokykloje yra daug įvairių būrelių, kuriuose aktyvūs mokiniai gali save realizuoti. Neigiantieji, kaip ir priklauso, paprieštaravo tam labiausiai akcentuodami, kad užklasinė veikla nėra įdomi ir kad mokinių aktyvas negali apsieti be mokytojų pagalbos. Palankiau buvo vertinama teigiančiųjų komanda, kadangi visi nori optimizmo, gerų žinių. Todėl neigiančiosios buvo puolamos, nors, kaip ir teigiančiosios, pasakė daug tiesos, kurią ne visi norėjo pripažinti. Dėl kilusių emocijų buvo pažeistos net debatų taisyklės: stebėtojai ėmė klausinėti ir reikšti savo nuomonę. Visi priekaištai ir klausimai, skambantys iš stebėtojų pozicijos, buvo neigiančiųjų pusei. Būtent dėl to ir galima spręsti, kad ši komanda lyderiavo ir puikiai įsijautė į savo vaidmenį.

Išvada būtų tokia: debatai mokykloje yra reikalingi tiek mokiniams, kuriems tai nauja galimybė išbandyti save kitokiame amplua, tiek mokytojams, kuriems tai puiki proga išgirsti ne vien teigiamus dalykus iš mokinių pusės. Tačiau nepamirškime to, kad teigiantieji ir neigiantieji nebūtinai sako savo nuomonę, galbūt jie tik laikosi savo pozicijos. Na, o aš pati palaikyčiau neigiančiųjų pusę, tiek dėl atlaikyto spaudimo ir įsijautimo į vaidmenį, tiek dėl svaresnių argumentų šia tema. Taigi laukiam būsimų debatų!

 Justė Kamarauskaitė, 4c

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija