.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2015-05-18

 Antrokai prisimena mūsų kraštietį – poetą A.Miškinį

Gegužės 6 dieną iš pat ryto visi „Saulės“ gimnazijos antrokai rinkosi į dvi netradicines pamokas aktų salėje – jie dalyvavo viktorinoje, skirtoje Antano Miškinio 110-osioms gimimo metinėms paminėti. Viktorina stebino ne tik gudriais klausimais, bet ir kūrybinėmis užduotimis.

Konkurso dalyviams teko tapti poetais ir kurti eilėraščio posmą iš pateiktų žodžių, klasių dailininkams buvo paskirta meninė užduotis – iliustruoti vieną A.Miškinio eilėraščio posmą. Taip pat išbandėme artistinius sugebėjimus improvizuodami eilėraštį šmaikščiomis intonacijomis, kurias išsitraukėme burtų keliu. Antrokai stengėsi kuo geriau pasirodyti viktorinoje bei laimėti. Pirmoji vieta atiteko 2A klasei, vos per plauką nuo jos atsiliko 2B, na, o trečioji, bet tikrai ne prasčiausia vieta paskirta 2C klasei. Buvo vertinamas ne tik komandų darbas, pasiruošimas, bet ir palaikymo komandos elgesys. Ne visi salėje esantys žmonės aktyviai palaikė savo klasės draugus, kai kurie laidė negražias replikas, kai kuriuos teko net tramdyti, bet tai tik parodo, kad mūsų antrokams dar yra kur pasitempti. Viktorinai žaismingumo suteikė nuotaikingas ir linksmas vedėjas, mūsų gimnazijos abiturientas Dominykas Viršyla. Gaila, kad jis jau baigia mokyklą ir nebegalės tobulinti savo, kaip renginių vedėjo, gabumų gimnazijoje. Iš tikrujų viktorina buvo sėkminga, nes per tas dvi pamokas visi susirinkę galėjo labai daug ką sužinoti apie Antaną Miškinį ir net pasijuokti, padainuoti. Dainavome visiems puikiai žinomą Gyčio Paškevičiaus dainą  „Dalužė“, nes joje skamba būtent A.Miškinio parašyti žodžiai. Kita to paties atlikėjo daina „Mano kraštas“ buvo skirta gegužės 7-ajai, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Norėtume padėkoti lietuvių kalbos mokytojoms J.Juodkienei ir Z.Treinienei, nes tik jų iniciatyva ir pastangomis įvyko toks reikšmingas ir įdomus renginys. Manau, kad tokios viktorinos yra naudingos ir jų reikėtų ,,Saulės“ gimnazijoje kuo daugiau.

                  Živilė Daubaraitė, 2

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija