.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2015-03-23-01

 Informacinių technologijų raštingumo konkursas

Nė vienas žmogus, gyvenantis šiandien, tikriausiai neįsivaizduoja savo gyvenimo be informacinių technologijų. Jos mus lydi beveik visur: telefonai, kompiuteriai, išmanieji laikrodžiai, televizoriai... Kiekvienas žingsnis sukasi aplink jas. Tačiau kaip tą žingsnį žengti teisingai? Juk, pavyzdžiui, nežinant kaip sujunti kompiuterio dalis, galima gauti tik neveikiantį įrenginį.

Tam, kad jaunoji karta būtų raštinga ne tik lietuvių kalbos požiūriu, mūsų gimnazijoje kovo 19 dieną vyko IT konkursas, kurio metu 5-8 klasių mokiniai varžėsi tarpusavyje. Dalyvavo visos Utenos progimnazijos, taip pat Užpalių gimnazija, Molėtų rajono Suginčių pagrindinė mokykla bei Anykščių A. Vienuolio progimnazija. Konkurso asistentai buvome mes, 1D klasės mokiniai. Konkursantai turėjo atlikti daug įvairių praktinių užduočių: spręsti kryžiažodžius, rebusus, dėlioti eilėraščius, žaisti kompiuterinius žaidimus, atsakyti į įvairius IT klausimus ir kt. Šių užduočių metu iškilus nesklandumams, dalyviai kreipėsi į mus. Mes prižiūrėjome, kad būtų laikomasi taisyklių, nebūtų sukčiaujama. Išties gavome gerą „prižiūrėtojų“ praktiką. Visos komandos puikiai pademonstravo savo įgūdžius bei drąsą, tačiau stipriausia buvo pripažinta Utenos Aukštakalnio progimnazija.

Pertraukėlių metu visi gilinome IT žinias. Juk kuriasi dar naujesnių ir tobulesnių technologijų, kurios dar nėra plačiai paplitusios, tačiau galbūt po kelerių metų bus neatsiejama gyvenimo dalis. Taigi tą popietę kiekvienas puikiai praleidome laiką, sužinojome naujų dalykų, suradome draugų, kurie, tikimės, rudenį ateis mokytis į mūsų gimnaziją. Be to, tai buvo proga visiems dar daugiau prisiliesti prie nepaprastai įdomaus informacinių technologijų pasaulio. Juk jei drugelį laikysi uždaręs inde, pasaulis nepamatys jo grožio...

Rasa Gruodytė, 1d klasė

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija