.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas - Nuomonės - 2017-09-04

Rugsėjo 1-osios šventė gimnazijoje

Rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių diena, kurią vieni pasitinka su šypsena veide, o kiti su truputėliu liūdesio, kadangi jau baigėsi vasaros atostogos ir ateinančius 9 mėnesius teks praleisti mokyklos suole.

Ši Rugsėjo 1-osios šventė mūsų gimnazijoje jau vyko net 99-ąjį kartą! Joje dalyvavo Utenos Kristaus Žengimo į dangų parapijos klebonas kunigas Kęstutis Palepšys, Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė ir Utenos rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų vedėjas Romualdas Kraulišas. Svečiai bei gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė mūsų mokyklos bendruomenei palinkėjo smalsumo, išradingumo, kūrybingumo, dvasingumo, puikių naujų mokslo metų bei gerų algų (mokytojams tiesiogine prasme, o mokiniams – gerų pažymių). Taip pat mūsų gimnazija gavo sveikinimą bei Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopiją nuo LRS nario Lauro Stacevičiaus, buvusio mūsų mokyklos mokinio.

O savo dainomis ir šokiais gimnazijos bendruomenę džiugino antrokė lakštingala Deimantė Vinikaitė kartu su buvusiu mūsų mokyklos mokiniu, šiemet baigusiu gimnaziją aktyvistu Steponu Baniu, ir 89-os laidos abiturientė, turinti nuostabų balsą, Kristina Leleivaitė bei kol kas šiek tiek pamažėjusi visų mylima gimnazijos šokių grupė „Tandemus“ (vadovė Regina Bernotienė).

Šios šventės metu vedėjai uždavinėjo klausimus moksleiviams, išbandė jų drąsą ir sąmojį. Antrokai, atsakė į klausimą, ar mokslas yra vertybė, trečiokai mąstė apie mokslo metų prailginimą ir tai, ką norėtų nuveikti per papildomą laiką, o mūsų vyriausieji, ketvirtokai, pasakė savo pažadus jau paskutiniams savo mokslo metams. Mokinių atsakymai patvirtino, jog mokslas yra svarbi vertybė, kuriai reikia skirti daug laiko ir netinginiauti, kad negautum blogų įvertinimų. O pirmokai vietoj klausimų turėjo neįprastą Rugsėjo 1-ajai užsiėmimą – trumpas orientacines varžybas, kurias organizavo Mokinių savivalda. Kodėl būtent ši veikla? Todėl, kad jie (pirmokai) dar nepažįsta mokyklos, o geriausias būdas pažinti yra ieškojimas. Kad nepasiklystų, kiekviena klasė gavo po du koordinatorius, kurie pristatė užduotis ir padėjo jas įgyvendinti. 1A klasė tyrinėjo pirmąjį gimnazijos aukštą ir turėjo rasti daiktus, susijusius su vienu iš geriausių ir populiariausių mūsų renginių, vykstančių per gimnazijos gimtadienį, t. y. Madų šou. 1B klasei teko antrasis aukštas ir daiktai, atspindintys Mokslo ir žinių dieną, o 1C – trečiasis aukštas ir rinkliava, susijusi su paslaptingiausiu bei smagiausiu renginiu – Naktimi gimnazijoje! Galiausiai iš visų šių radinių buvo sudėtas bendras palinkėjimas, kuris nurodė moksleiviams nebūti „miegančiais genijais“, dalyvauti ir džiaugtis renginiais, nes tai dalykas, kuris vienija mus visus. Už šį „darbą“ pirmokai gavo saldžių dovanų.

Taigi, Rugsėjo 1-oji kiekvienais metais būna skirtinga ir turi savo atspalvį. Vienam mokiniui ji pirmoji, kitam – jau paskutinė mokymo įstaigoje, todėl ir sukelianti skirtingas mintis ir jausmus. Tačiau, manau, kiekvienas turime džiaugtis šia diena, kadangi mokslo svarba šiandieniniame pasaulyje yra didžiulė.                                            

Rasa Gruodytė, 12B

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija