.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas - Nuomonės - 2016-10-07(01)

Europos kalbų dienos šventė gimnazijoje

Rugsėjo 26 dieną švenčiama Europos kalbų diena. Šios šventės metu Europos valstybėse organizuojami įvairūs renginiai, siekiant paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms.

Rugsėjo 23 dieną, penktadienį, ir mūsų gimnazijoje buvo minima Europos kalbų diena, kurioje dalyvavo Rapolo Šaltenio progimnazijos komanda, Krašuonos progimnazijos komanda, žiūrovų komanda ir mūsų, gimnazijos pirmokų, komanda, į kurią ir aš buvau pakviesta dalyvauti. Be abejo, ilgai nelaukusi, sutikau.

Po keturių pamokų susitikome ir pasipuošėme gimnazijos atributika: tamsūs marškinėliai su ryškiu „Saulės“ gimnazijos logotipu ir ryški geltona skarelė, kurią teko užsirišti prie kaklo. Pasipuošę ir vieningi, su kitomis komandomis susitikome mokyklos salėje. Teko laukti ganėtinai ilgai, kol susirinks visos grupės ir prasidės šventė, bet laikas prabėgo greitai.

Šventė prasidėjo šauniaisiais komandų prisistatymais. Labai įdomus ir žavus buvo Krašuonos progimnazijos prisistatymas – visi komandos nariai turėjo po plakatą, kuriame buvo pavaizduota po vėliavą ir apačioje – po šypseną. Kiekvienas komandos narys pasakė frazę „Pasaulyje yra šimtai kalbų, tačiau šypsena kalba už jas visas“ savo išmokta kalba. Buvo tariami žodžiai ir lietuvių, ir latvių, ir ispanų, ir anglų, ir vokiečių, ir prancūzų kalbos. Gale jie visi su auditorija minėjo žodį „šypsena“ tomis pačiomis kalbomis. Buvo labai įdomus, unikalus pasirodymas, kuriam ruošiantis tikrai įdėta daug pastangų. O mūsų prisistatymas buvo muzikinis. Aišku, nenusileidome kitoms komandoms.

Pasibaigus prisistatymams, vedėjai šiaip ne taip surinko žiūrovų komandą, o tada prasidėjo linksmybės. Pradėjome žaisti įvairiausius žaidimus. Įdomiausias žaidimas man pasirodė tas, kurio metu buvo rodomos ištraukos iš skirtingų animacinių filmukų, ir mums teko atspėti, iš kokio animacinio filmuko yra ta ištrauka. Taip pat buvo vienas ganėtinai sunkus ir greitas (gal net per greitas) žaidimas: buvo leidžiamos dainos įvairiomis kalbomis, ir mums teko spėti, kokia kalba atliekama daina. Dainos grojo trumpą akimirksnį, tad sunku buvo įsiklausyti į žodžius ir nustatyti kalbą per tokį trumpą laiką. Žaidimo metu šiek tiek sutrikome, bet rezultatai buvo neblogi, buvo smagu priimti iššūkį. Kad ir kaip bebūtų, visgi buvome užimti originaliais ir smagiais, galbūt iššūkius keliančiais žaidimais, tad net nepastebėjome, kaip prabėgo laikas!

Po visų žaidimų mus pakvietė nusifotografuoti, taip pat gavome ir saldžius prizus. Tačiau vedėjoms paskelbus pabaigos artėjimą (bet ne pačią pabaigą) pusė salės pirmokų atsistojo ir  akimirksniu išėjo pro duris, tad renginį teko pabaigti tik su mažiau nei puse žiūrovų. Tikiuosi, jog daugiau taip nebus, ir jaunieji moksleiviai mėgausis visu renginiu nuo pradžios iki pačios pabaigos. Visgi namo sugrįžome laimingi ir pilni įspūdžių – penktadienis buvo nuostabiai praleistas šventėje!

Rimtautė – Emilija Rastenytė, 1a

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija