.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“InterviuLangas - Interviu- 2015-01-26(01)

Knygų skaitymas – ne mados reikalas!

Pamokos, namų darbai, būreliai, susitikimai su draugais ir kiti užsiėmimai... Tikriausiai niekas nesiginčys, kad gyvenimo tempas  pakankamai įtemptas  ir vis mažiau palieka laiko knygų skaitymui. Tačiau visada malonu ir gera girdėti, kai žmonės laisvą valandą ima knygą į rankas ir turiningai praleidžia laiką. Dar prieš Kalėdas gimnazijos bibliotekininkės išrinko  daugiausiai skaitančius bendruomenės narius. Tai buvo  Ineta Araminaitė (1A), Rugilė Baltrūnaitė (2B), Sonata Laurinavičiūtė (3D), informatikos mokytoja Neringa Matkevičienė ir ūkio dalies darbininkas Edmundas Zabulis. Jų paprašėme atsakyti į keletą mus dominančių klausimų:

  1. Kodėl jūs renkatės laisvalaikį su knyga?
  2. Kokią įdomiausią knygą perskaitėte šiuo metu?
  3. Ką pasakytumėt mokiniui, sakančiam, jog skaityti nemadinga?

Rugilė:

1. Nežinau, kodėl, bet man tiesiog patinka skaityti knygas. Gal dėl to, kad galiu įsivaizduoti tos knygos herojus, jų pasaulį ir kitus aprašomus dalykus.

2. Paskutinė skaityta knyga, kuri tikrai mane sudomino, buvo Antony McCarter romanas „Superherojaus mirtis". Patiko, nes knyga yra paremta tikrais faktais. Taip pat labai nustebino pabaiga, nes tikrai tokios nesitikėjau. Tai romanas, kuris priverčia susimąstyti, koks geras mūsų gyvenimas ir kad viskam yra savas laikas.

3. Manau, kad tas mokinys pats nėra madingas, jeigu taip galvoja, nes knygų skaitymas – ne mados, o noro kažką sužinoti ir išlavinti vaizduotę reikalas.

Ineta:

1. Laisvalaikį renkuosi su knyga, nes neįsivaizduoju įdomesnės veiklos už skaitymą. Nesugalvočiau jokio kito įdomesnio užsiėmimo nei knygų skaitymas.

2. Šiuo metu vis dar skaitau knygą „Įsileisk mane". Knygos autorius John Ajvide Lindqvist. Nereali knyga!!! Šios knygos pagrindinis veikėjas yra berniukas, vardu Oskaras. Netoli jo buto atsikrausto paslaptinga mergaitė, vardu Eli. Oskaras susidraugauja su Eli ir tik po ilgo laiko sužino, jog ji yra vampyrė... Knygoje viskas aprašoma iki smulkių detalių. Yra ir žiauresnių įvykių. Beje, iš pradžių žiūrėjau filmą, sukurtą pagal šią knygą, bet mane labiau sudomino knyga. Kol kas galiu apie knygą tik tiek papasakoti, nes dar daug liko skaityti.

3. Nemanau, jog tai turi būti madinga ar nemadinga. Mokinys pats turi įsitikinti, kad skaitymas – tai malonumas. Nepabandęs skaityti patinkančių knygų, nesuprasi, koks tai nuostabus laiko praleidimas. Tai daug smagiau, nei sėdėti prie kompiuterio.

Sonata:

1. Nesu tokia, kuri negali atsitraukti nuo knygų ir nuolat jas skaito. Kartais tiesiog ateina toks momentas, kai noriu paskaityti kokią įdomią knygą ir griebiu ją į rankas. Knygos man padeda atsipalaiduoti. Kai skaitau, aš kartais įsivaizduoju, kad pati esu tame aprašytame pasaulyje.

2. Labai įdomi knyga – Rebecca James  „Tobula klasta". Šią knygą man pasiūlė draugė, kuri jau buvo ją perskaičiusi. Pirmiausia ji mane sudomino savo paslaptingumu. Dar patiko todėl, kad knyga pradėta  rašyti nuo veiksmo pabaigos, tad labai norėjosi kuo greičiau skaityti ir sužinoti, kaip ten viskas įvyko. Ir galiausiai, ji man patiko dar dėl to, kad greitai ir lengvai skaitoma. Ją skaitydavau net atsikėlusi ryte prieš eidama į mokyklą, niekada anksčiau taip nedarydavau.

3. Nėra tokio dalyko, kaip madinga ar nemadinga skaityti knygas. Žmogus nori arba nenori jas skaityti. Vieniems patinka, o kitiems ne. Bet manau, kad knygų skaitymas yra labai geras dalykas – lavina  protą, gal netgi netiesiogiai moko rašybos.

Mokytoja Neringa:

1. Skaitydama atsipalaiduoju ir pailsiu po sunkios darbo dienos.

2. Paskutiniu metu perskaičiau S. Jio romaną „Pajūrio trobelė" ir  dvi Santa Montefiore knygas „Po Italijos saule" bei „Namas prie jūros" .Tiesiog tai mano stiliaus knygos – lengvai skaitomos, nesudėtingos, tokios, kuriose nereikia gilintis į kiekvieną sakinį, bet tuo pat metu ir nėra visiška banalybė. Išaugau tą amžių, kai turi pabaigti skaityti knygą, kuri nepatinka ar neįdomi. Beje, per savaitę perskaitau 2-3 knygas, tai tų knygų krūvos!

3. Nieko nesakyčiau – kas vienam madinga, kitam ne. Visi esam skirtingi ir renkamės tą, kas patinka ir ką mėgstame.

Ūkio dalies darbininkas Edmundas:

1. Kažkada truko laiko, o dabar tai galiu.

2. Lene Kaaberbol & Agnete Friis Len „Berniukas lagamine“.

3. Gyveni ne tik dėl mados.

Taigi džiugu, kad noras skaityti neblėsta. Juk knygos, anot V.Tekerėjaus, skaidrina sielą, stiprina žmogų, žadina jį tauriems siekiams, aštrina protą ir švelnina širdį. Bet kiekvienas iš mūsų patys pasirenkame, kaip praleisti laiką. Norėtumėm palinkėti kiekvienam atrasti savo knygą, o jau atradusiems neprarasti noro skaityti.

Saulė Repšytė ir Edita Vizbaraitė, 3d

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija