.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: +370 389 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijosLangas - Gimnazijos aktualijos 2018-12-21(01)

Spaudos konferencija su iš Islandijos grįžusiais gimnazistais

Visą savaitę net 15 „Saulės“ gimnazistų ir mokytojos Alma Palskienė, Giedrė Balytė- Clarke bei direktorė Nijolė Zabukienė viešėjo Islandijos sostinėje – Reikjaviko mieste, kuriame gyvena apie 65 procentai visos Islandijos gyventojų. Ši kelionė – tai NordPlus Junior projektas, apjungęs Lietuvos, Latvijos ir Islandijos mokinius. Jo tikslas – emocinio ugdymo skatinimas bei gerinimas per dramą. Tai asmeninis kiekvieno mokinio emocinis augimas, teigiamo elgesio skatinimas, jaukios mokymosi aplinkos kūrimas, dalykinių ir bendrųjų kompetencijų ugdymas, skaitmeninio raštingumo tobulinimas, jausmų ir emocijų pažinimas, tinkamas reagavimas į jas, kūrybiškumo, viešojo kalbėjo, teatro meno bei pagarbos ir tolerancijos skatinimas skirtingų kultūrų apsuptyje. NordPlus Junior projekto dalyviai įsijungė į įvairias veiklas: per tris dienas mišriose grupėse turėjo sukurti filmuką remiantis islandų sakmėmis, išmokti šokį.

Spaudos konferencijos metu NordPlus Junior projekto dalyviai dalijosi įspūdžiais. Pirmieji įspūdžiai buvo patirti vos atvykus ir apsigyvenus šeimose. Jos mūsų mokiniams pasirodė labai draugiškos, nuoširdžios ir rūpestingos. Islandų šeimos ne tik apgyvendino ir kasdien rūpinosi svečių buitimi, bet ir savo lėšomis organizavo ekskursijas. Mūsiškiams gimnazistams įspūdį paliko muziejus po atviru dangumi, geizeriai ir nuostabus kraštovaizdis. Dar kai kurie buvo išsamiau supažindinti su islandų kultūra – lankėsi teatre, matė spektaklį. Be to, visus maloniai nuteikė šalies prezidento priėmimas.

Ruošdamiesi į kelionę gimnazistai galvojo apie atšiaurų klimatą, bijojo šalčio. Pasirodo, ten nėra taip šalta, tik labai stiprus vėjas ir dar trumpesnė diena nei pas mus: saulė teka apie 11 valandą, leidžiasi 16 valandą. Bet didžiausią įspūdį paliko pro mokyklos langus matomas vaizdas – apsnigti didžiuliai kalnai.

Buvo ir keistų patirčių, pavyzdžiui, tai, kad islandų mokykloje, kurioje svečiavosi sauliečiai, negalima vaikščioti su batais, kad viskas labai brangu. Kai kurie ragavo net pūdyto ryklio. Nors šio patiekalo skonis tikrai nesužavėjo, lietuvaičių jo vežė lauktuvių savo artimiesiems.

Ir dabar, sugrįžę namo, mūsų gimnazistai palaikys ryšius su šeimomis, kuriose gyveno. Viena šeima žadėjo vasarą aplankyti Lietuvą. Visi vienbalsiai sakė, kad kelionė paliko neišdildomą įspūdį ir norėtųsi ją pakartoti.

Laura Rasikaitė, 3B

Nesumeluoti įspūdžiai grįžus iš Islandijos

Pirmas dalykas išgirdus žodį Islandija – tai šaltis ir vėjas. Atskridus į Islandijos sostinę bijojau išlipti iš lėktuvo, nes galvojau, kad bus labai šalta, bet iš tikrųjų taip nebuvo. Baisiausia kelionės dalis (bent iš pradžių) buvo vykimas į šeimas. Bet kiek pabendravusi su šeima, kurioje turėjau gyventi, supratau, kad ji bando sukurti man jaukią aplinką ir stengėsi, kad nesijausčiau išsigandusi. Kitą dieną (sekmadienį) išvažiavome į gamtą, ten patyriau tikrą Islandišką šaltį! Pirmadienį prasidėjo darbai mokykloje. Buvo labai keista, kad joje mokiniai vaikšto be lauko batų. Jaučiau, kad islandai nėra labai organizuoti žmonės. Po darbo mokykloje būdavo laisvas laikas arba įdomios veiklos, pavyzdžiui, boulingas, muziejus, picų vakaras mokykloje...Manau, įdomiausia dalis – pažintis su Islandijos kultūra bei maistu. Likau nustebinta, kad maistas labai panašus į mūsų. Einant savaitei į pabaigą darėsi vis liūdniau ir liūdniau, nes labai pamilau tą šalį bei šeimą, kurioje gyvenau. Vos tik atvykusi jau norėjau grįžti į Lietuvą, nes pasiilgau namų, mamos, tėtės bei veikimo laisvės. Bet jeigu manęs kas nors paklaustų, ar norėčiau po kelių metų sugrįžti į Islandiją, tai net negalvodama atsakyčiau – taip. Viešnagės prisiminimai liks neišdildomi.

Žyginta, 2C

Islandijoje nusileidome vėlyvą šeštadienio vakarą. Po ilgo skrydžio vykome tiesiai į mokyklą, kurioje vykdėme projektą. Buvome sutikti labai maloniai ir jaukiai. Po susipažindinimo išvykome į islandų namus, kuriuose gyvenome visą savaitę. Sekmadienį leidome atskirai su šeimomis, keliavome aplankyti žymųjį Islandijos lankytinų vietų turą „Golden circle“. Turėjome puikią galimybę išvysti nuostabią Islandijos gamtą, pasigrožėti kalnais ir geizeriais, aplankyti žymiausias Reikjaviko vietas, o vakarą leidome kine. Pirmadienį kibome į darbus, buvome supažindinti su savo užduotimis, bendravome su kitų šalių mokiniais. Antradienį pradėjome skirstytis užduotis ir pareigas, kokias norėtume atlikti vaidinime. Stengėmės dirbi ties pasirinktomis emocijomis, kuo geriau įsijausti į jas. Trečiadienį dirbome savo pasirinktose grupėse, ruošėmės filmavimui. Ketvirtadienio rytą pradėjome filmuoti filmuką. Baigę visus darbus keliavome į boulingą, kurį mums dovanojo islandai. Penktadienio popietę sumontuotą ir jau galutinai išbaigtą filmuką rodėme trims mokinių grupėms. Vėliau vykome į Reikjaviko centrą. Šeštadienį praleidome su šeimomis, atsisveikinome po labai greitai, bet produktyviai ir įdomiai prabėgusios savaitės. Ši šalis labiausiai sužavėjo nuostabiais vaizdais, kuriuos galėjome matyti visą savaitę. Ir pats projektas buvo labai prasmingas, nes galėjome pažinti kitų tautų bendraamžių gyvenimo būdą, mąstymą.

Bena Krupeckaitė, 1A

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija