.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“SugrįžimaiLangas-Sugrįžimai 2013-12-21

Sveiki. Gera sakyti savo mintis, kai žinai, jog jas skaitys dalis „Saulės“ bendruomenės. Malonu turbūt dėl to, nes pati buvau šios gimnazijos sraigteliu. Šiuo metu studijuoju Vilniaus Universitete, Matematikos ir informatikos fakultete. Būdama antrakursėnorėčiau praplėsti būsimų studentų akiratį, kaipgi atrodo tas studentų gyvenimas. :)

Svarbiausias dalykas, kurį noriu pabrėžti, yra mokytis, mokytis ir mokytis. Pykdavome ant mokytojų, kai versdavo kuo geriau mokytis ar rašydavo prastą pažymį už neišmoktą pamoką. Universitete tenka sutikti be galo gabių žmonių, ir tie egzamino rezultatai reiškia labai daug, ne tik įstojant, bet ir konkuruojant su kitais studentais. Tad kuo didesnį kraitį su savimi atsinešite, tuo lengviau bus pirmaisiais studijų metais. Nuoširdus patarimas – rinkitės tik tą sritį, kuri tikrai domina, nes studijų metais  reikia įdėti daug pastangų, kad sesijos praeitų sėkmingai, todėl nelinkiu mokytis širdžiai nemalonaus dalyko. Išvykus studijuoti (ar savam mieste įgavus „studento“ vardą), šis statusas priverčia kitaip pažiūrėti į gyvenimą. Kitame mieste tavęs, grįžtančios iš paskaitų, mama nebelaukia su šiltais kotletukais, o ir finansus turi reguliuotis pati. Didelė problema šių dienų „naujai iškeptiems studentukams“ – staiga atsivėrusi laisvė, kuri dažnai pakiša koją tolesniam studijų keliui. Svarbiausia yra turėti motyvaciją ir tikslą mokytis pačiam, nes dėstytojai nežaidžia su studentais.  Nori – atsiskaitinėji, nenori – susitiksim perlaikymuose ir pan.                        

Be to, universitetas taip pat plačiai atveria duris į pasaulį. Tai prasideda praktikų, darbų pasiūlymais,  ir gali baigtis mainų programomis „Erasmus“, „Erasmus mundus“, „NordPlus“, „Isep“. Patys studentai turi galimybę įsitraukti į studijų valdymą, t.y. padėti koreguoti studijų programas, organizuoti renginius (tokius kaip „Nulinės“, krikštynos, MiDi, „MIF žiema“ ir kt.), keliauti į mokymus ar tiesiog atsigerti arbatos šiltame draugų būry, VU SA (Vilniaus Universiteto studentų atstovybėje) ar laisvalaikio zonoje.               

Galiausiai, galiu pasakyti, kad didžiausią kraitį žinių vis dėlto turi sukaupusios bendrabučių sienos! Tik bendrabutyje gali kitame aukšte surasti grupės draugų, kurie tikrai bus padarę namų užduotis, daugiau supras nei Tu ir tikrai neatsisakys padėti. Visi geriausi dalykai patiriami ČIA, pradedant mokslu, baigiant aukštų/kambarių/bendrabučio prirašymu, daiktų mėtymu per balkoną, radiatorių trankymu lazdomis, žaidimu kortomis iki ryto ir t.t. Valgymo įpročiai čia taip pat pasikeičia, nes pagrindiniu delikatesu tampa bulvės (rečiau makaronai). Visi mes čia lygūs, nes mes visi mokomės VU (Vieninteliame  Universitete :D ). Studijų metai tikrai bus svarbūs ir reikšmingi mano gyvenime. Nepastebėjau, kaip praėjo pirmieji metai, tikiuosi, kad studentausiu (ne tik studijuosiu) visą gyvenimą.

P.S. Labai dažnai studentai, norėdami likti universitete, gauti pigų važinėjimą mieste (tarp miestų), pasirenka tęsti studijas magistro laipsniui. Tikiuosi, jūs to sieksite taip pat, kaip ir aš!

Gintarė Stalygaitė,  2011-2012 metų laida

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija