.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Sveiki, sauliečiai!

Jums rašo buvusi langietė Gilvilė. Baigiau pirmą kursą ir norėčiau su jumis pasidalinti savo kaip „fuksės“ įspūdžiais ir pasakyti keletą patarimų, kurie galbūt pravers pirmaisiais studijų metais.

Pirmiausia, kai rinksitės, kur stoti, domėkitės ne tik studijų programomis, bet ir kitomis paslaugomis, kurias teikia universitetas. Aš studijuoju KTU ir gailiuosi, kad tik antroje metų pusėje sužinojau apie čia gyvuojančią BEST (Board of European students of technology) organizaciją, nes ji teikia labai daug įdomių ir naudingų paslaugų. Per tą pusmetį, kai esu joje, susipažinau su studentais iš Prancūzijos, Austrijos, Italijos, Rusijos. Taip pat dalyvavau inžinierinėse varžybose EBEC. Laimėtojai išvyko į Maskvą, kurioje varžėsi su studentais iš kitų šalių ir laimėjo pirmą vietą. Kultūrinių mainų metu ne tik plaukiau baidarėmis Nemunu, bet ir susipažinau su kitų šalių maistu. Trumpiau tariant,  domėkitės apie universitetą iš įvairių pusių, ir jis taps jūsų antraisiais namais.

Kitas patarimas ─ nesėdėkite tik paskaitose. Dalyvaukite visur, nes tai ne tik jus tobulins kaip asmenybes, bet ir padės susirasti darbą. Nemažai studentų pasakojo, kad kai nueidavo į darbo pokalbį, dialogas būdavo toks:

─ Kuo jūs užsiimate gyvenime?

─ Studijuoju.

─ O ką dar veikiate?

Tai tik įrodo, kad aktyvumas yra didelis pliusas. Pati esu BEST organizacijos sekretorė ir, kai rašiau savo CV, jis tikrai papilnėjo vien todėl, kad darau kažką daugiau, ne tik mokausi. Plius per valdybos žinių perdavimą ne tik sužinojau, kaip reikia duoti ir gauti konstruktyvų grįžtamąjį ryšį, kurti organizacijos brand‘ą, bet ir savo akimis mačiau įžymųjį Kauno marių šamą (pav.1). Taigi, išnaudokite viską, ką gali jums duoti universitetas.

Paskutinis dalykas, kurį noriu jums pasakyti: jei turite galimybę, pagyvenkite bendrabutyje. Tai tikrai yra nepaprasta patirtis. Jame gyvena labai daug įvairių žmonių, kurie tampa kaip šeima ir visąlaik bėdoje padeda. Štai dabar vienas  „barakinis“ man įrašinėja windows‘us ir už tai neprašo jokio atlygio, nors kokiam nors kompiuterių salone už tai galite sumokėti 50-100 lt. Taip pat bendrabučio gyventojai gali padėti moksluose. Jau ne kartą kitų studijų studentų prašiau pagalbos tiek informatikos, tiek fizikos srityse. Nors studijuoju techninį kalbos vertimą, tačiau tenka susidurti ne tik su humanitariniais studijų moduliais. Nepraleiskite šanso patirti tikro studentiško gyvenimo.

Tikiuosi, kad bent mažą dalelę mano patarimų panaudosite savo studentiškame gyvenime. Studijų metai yra vieni geriausių metų jūsų gyvenime. Tai pilni įspūdžių, naujovių metai, nes kaip tik šiuo laikotarpiu ir imate pažinti pasaulį, imate kuri savo ateitį. Išnaudokite juos taip, kad jie būtų nepamirštami ir atminkite: reikia mokėti derinti studentavimą ir studijavimą.

Gilvilė Stankevičiūtė, 2011-2012 metų laida

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija