.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas - Nuomonės- 2015-12-07

Jei nežinai, ką studijuoti

Daugybė žmonių į savanorystę žiūri skeptiškai. Jie mano, kad įsipareigoti neapmokamam darbui yra visiškas laiko švaistymas.  Na, iš dalies tai tiesa... Jei žmogus turi nuolatinį darbą, socialines garantijas ir įsipareigojimus šeimai, aš su juo sutinku. Bet juk dabar kreipiuosi į „Saulės“ gimnazijos mokinius, ypač abiturientus, kurių didelė dalis dar nėra apsisprendę, ką jie nori studijuoti ir ko apskritai trokšta iš gyvenimo. Daug abiturientų, neturinčių ateities vizijos ir planų, baigę 12 klasių, yra pasiryžę stoti į įmantrų pavadinimą turinčią, bet tikriausiai visai neperspektyvią specialybę vien dėl to, kad kažkur įstotų.  Mano nuomone, nepadaryti klaidos ir priimti tinkamą sprendimą gali padėti tarptautinė savanorystė.

Lietuvoje yra gausybė organizacijų, kurios siunčia savanorius į įvairias šalis ir įmones. Savanoriams vietos yra visur, nuo vaikų darželio Afrikoje iki ofiso Amerikoje. Užpildęs tam tikrus dokumentus, pasirinkęs, kur ir kada nori važiuoti, savanoris išvyksta į trumpalaikę arba ilgalaikę savanorystę (3 mėnesiams arba vieneriems metams). Per tą laiką žmogus dirba, kaupia patirtį, išmoksta gyventi savarankiškai, pramoksta užsienio kalbą, užmezga ryšius su kitataučiais ir dažnai netgi susiranda apmokamą ir patinkantį darbą. Be to, savanorystė yra puikus būdas plėsti akiratį ir keliauti po pasaulį. Sudarius sutartį su organizacija, tik nuo jūsų priklauso, į kokį pasaulio kampelį vyksite, o kelionė jums nieko nekainuos. Be abejo, skiriamas ir stogas virš galvos, ir dienpinigiai maistui bei asmeninėms reikmėms. Savanorystės metu žmonės neretai suvokia, ko jie trokšta iš gyvenimo, kokius mokslus nori baigti ir kas jiems iš tiesų teikia džiaugsmą. Niekas negalėtų paprieštarauti, kad geriau 3 mėnesius savanoriauti leidykloje ir suprasti, kad tai tau nepatinka, nei studijuoti leidybą universitete ir galiausiai mesti mokslus, nes jie tiesiog ne prie širdies. Tad suprantama, kad savanorystė gali padėti atsirinkti studijas. Jau nekalbant apie tai, kad studijuoti Lietuvoje nemokamai galima vieną kartą. Studijuodami kitą specialybę už mokslus jau turėsite mokėti patys.

Be visos šios asmeninės naudos, kurią suteikia savanorystė, reikia nepamiršti savanoriavimo esmės – tai pagalba žmonėms, kuriems yra sunku, nesiekiant atlygio. Kas gali būti kilniau? Manau, kad savanorystės patirtis yra labai didelis žingsnis į priekį jaunam žmogui, baigusiam mokyklą ir pradėjusiam keliauti savo nepriklausomo gyvenimo keliu. Ne veltui dauguma buvusių savanorių savo patirtį laiko neįkainojama.

 Domantas Rastenis, 4a

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija