.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas - Nuomonės - 2015-12-04

Per 97-ąjį gimtadienį mūsų gimnazija virto Saulės šventykla!

Šių metų lapkričio 27d., penktadienį, mūsų „Saulės“ gimnazija griausmingai sutiko 97-ąjį gimtadienį. Mokyklos fojė buvo pastatyta didžiulė arka, kviečianti į „Saulės šventyklą“, o visų pertraukų metu per radiją buvo skaitomi mokinių linkėjimai mokytojams ir kitiems bendruomenės nariams. Šventę vainikavo koncertas, kurio tema „Pasaulis po Saule“.

Visus susirinkusius į salę pasitiko Nojaus istorija. Po tvano Dievas (jo vaidmenį puikiai atliko ketvirtokas Domantas Rastenis) įsakė Nojui (antrokui Mariui Kanišauskui) statyti laivą ir plaukti ieškoti ramaus žemės kampelio. Nojus jį surado. Tai buvo Saulės šventykla (suprask – mūsų gimnazija). Visos tautos, keliavusios kartu su Nojumi, turėjo prisistatyti ir pasveikinti šią šventyklą su gimtadieniu.

Pirmosios dailiu sambos ritmu sveikino merginos iš Brazilijos (1a klasė). Antrieji buvo svečiai iš Antarktidos (2c mokiniai), kurie sužavėjo storomis kailinėmis „šubomis“, nuotaikinga muzika ir pingvinų šokiu. Taip pat trumpu, tačiau neprastu pasirodymu pasižymėjo 1b Lietuvos jaunimas. Toliau koncertą tęsė sijonuotieji škotai iš 1c. Labai vertinu berniukus, kurie nepabūgo apsivilkti sijonų. Penktieji pasirodė 2a mokiniai, nukėlę mus į senovės Graikijos laikus. Juos tikrai galėčiau pagirti už dailius kostiumus. 2b merginos, „pagavusios“ Šiaurė Amerikos krašto stilių ir ritmą, atliko publiką užvedantį šokį. Pakilus į sceną 2d merginoms šįkart teko pajusti tolimųjų rytų, Japonijos, kultūros dvelksmą. Akį žavėjo, ko gero, daug laiko atėmęs makiažas, tinkamai parinkti drabužiai, judesiai ir kitos detalės. Ačiū jums už gražų pasirodymą! Po to „Saulę“ su gimtadieniu pasveikinti atskubėjo visa Australijos žvaigždžių gvardija – 3a klasė. Prie pastarųjų prisijungė ir sveikinimą dovanojo pats Vytautas Šiškauskas. Deja, 3b išvysti neteko (ši klasė vienintelė neparuošė jokio programos numerio), todėl Indija liko už Nojaus laivo bortų. Programą tęsė 3c, pavirtusi svečiais iš Afrikos. Įtraukiantys ritmai, įvaizdis ir vieno vaikino, vardu Deividas, šokis vertė šypsotis tikrai ne vieną žiūrovą. Į gimnazijos šventę atvyko ir orakulė iš Kinijos (4a), kuri pabandė pranašauti ateitį. Toliau į salę kartu su 4b atkeliavo karštis ir nuotaikingi ritmai iš Havajų. Darbštieji ketvirtokai nepatingėjo net milžiniškos palmės atsitempti! 4c atsiuntė „Saulei“ sveikinimus iš Skandinavijos šalių – pats Alexander Rybak nepabūgo atvykti į mūsų kuklią mokyklėlę. Paskutiniai sveikino Saudo Arabijos šeichai iš 4d, atsivedę kartu visą savo haremą. O koncertą vainikavo „Buranovskije babuški“ – mūsų mokytojos, pavirtusios artistėmis iš Rusijos. Salėje jos sukėlė tikrą plojimų audrą. Viso koncerto metu vyravo gera nuotaika, nė vienas pasirodymas nenuvylė, tik kai kurie galėjo būti ilgesni, nes tikiu, kad idėjų kiekvieno galvoje knibždėjo ne po vieną. Džiugu, kad „Saulėje“ yra aktyvių mokinių, kurie nenumoja ranka į pateiktas užduotis, stengiasi, kuria, dirba, ir už tai atpildas – visų kartu sukurta šventė.

Živilė Daubaraitė, 3a

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija