.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas - Nuomonės - 2015-11-23

Renginys, paskatinęs kitaip pažiūrėti į poeziją

Daugelis paauglių nebevertina poezijos taip, kaip vertindavo mūsų seneliai. Todėl ir aš, išgirdusi iš savo bendraklasės, kad ji su kitais mokiniais vaidins poezijos spektaklyje „Antano Miškinio kūrybos elegancija“, pagalvojau, kad tai bus gan nuobodu. Ėjau pažiūrėti, kaip vaidina mano mokyklos mokiniai, bet tikrai ne todėl, kad man patinka eilėraščiai ar jų kūrėjai. Ir buvau maloniai nustebinta.Tikriausiai pirmą kartą gyvenime man patiko klausytis poezijos. Tą dieną plojau nuoširdžiai. Supratau, kad poezija yra tikrai išskirtinė literatūros rūšis, tačiau reikia mokėti ją tinkamai pateikti, kad sudomintum klausytoją. Spektaklį stebėjau susižavėjusi, manau, kaip ir daugelis žmonių, sėdėjusių toje salėje. Taip pat buvo džiugu matyti, kaip gerai vaidina mokiniai. Tiek mūsų gimnazijos, tiek ir kitų mokyklų. Atrodo, lyg ir kartu su jais  pati įsijaučiau vaidmenis. Vaidinusieji tarytum nukėlė mus į laikus, kai Antanas Miškinis dar buvo gyvas. Iš tiesų, nė kiek nesigailiu nuėjusį į šį spektaklį ir netgi esu dėkinga aktoriams ir režisierei, kad parodė poezijos grožį. Po renginio buvo labai įdomu pakalbinti šio projekto dalyvius – Domantą Rastenį, (4a), Malviną Rauktytę, (2a), Marių Kanišauską, (2a) Kristiną Leleivaitę (4d) ir Vaivą Narveišytę (4d), todėl uždaviau jiems keletą klausimų:

Kaip jautėtės po premjeros?

Domantas.  Po premjeros nesijaučiau nei pakylėtas, nei patenkintas savim, bet jaučiau kažką atidavęs žmonėms, kažkuo pasidalinęs. Nors premjeros dažniausiai būna prasčiausios, o vėlesni pasirodymai daug geresni, bet šįkart man pavyko pajausti  Miškinio skausmą ir pasidalinti juo su publika.

Malvina. Puikiai, geras jausmas.

Vaiva. Jaučiau palengvėjimą, nes viskas baigėsi ir suvaidinome gerai.

Marius. Tokiame renginyje dalyvavau pirmąkart ir man patiko.

Kristina. Po premjeros jaučiausi keistai, bet tas keistumas buvo geras. Buvo labai gera girdėti plojimus už tiek daug darbo, tiek daug laiko, kurį atidavėm.

Kokią patirtį jums suteikė šis spektaklis ir ruošimasis jam?

Domatas. Man didžiulę  įtaką padarė pats spektaklio statymo procesas. Aš esu dalyvavęs skaitovu konkursuose ir maniau, kad vaidinti šiame spektaklyje man bus vieni juokai. Tačiau mano pasitikėjimas savimi labai greit išgaravo, kai režisierė pasakė, kad aš visiškai nemoku skaityti poezijos. Bet per didelį darbą ir pastangas pakeist nusistovėjusius savo stereotipus, mažais žingsneliais priartėjau prie to tikrojo poezijos skaitymo meno. Vis dėlto dar nesu savimi patenkintas ir manau, kad turėsiu save laužyti dar ilgai, kol pagaliau sugebėsiu išjausti poeziją, bet džiaugiuosi, kad kažkiek pasistūmėjau į priekį.

Malvina. Davė gyvenimiškos patirties, įsijautimo į vaidmenį jausmo  ir supratimo, kas yra teatras.

Vaiva. Pradėjau labiau savimi pasitikėt ir nebijot scenos.

Marius. Sis spektaklis ir paruošiamieji darbai padėjo nors vos vos prisiliesti prie to, ką išgyveno poetas A. Miškinis.

Kristina. Patirtis, kurią įgavau, yra neįkainojama. Atėjusi į teatrą supratau, kad nesugebu perteikti jausmų ir akimirksniu pereiti iš vienos emocijos į kitą. Tam reikia labai daug įdirbio. Gavau šalto dušo nuo režisierės, bet už tai jaučiuosi labai dėkinga, nes be to nebūtų jokio stimulo pasistengti ir įrodyti, kad aš galiu.

Linkiu visiems dalyviams nenuleisti rankų ir toliau tobulėti ieškant savęs teatro mene.

Raminta Kairionytė, 4c

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija