.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2015-07-12-02

Prisiminimai, kuriuos abiturientai išsineša iš mokyklos

Laikraščio „Langas“ redakcija dar pavasarį klausė abiturientų, su kokiomis mintimis baigia mokyklą, kokia ji išliks prisiminimuose. Gavome šūsnį atsakymų, vieni jų buvo pasirašyti, kiti anoniminiai. Dėkojame už nuoširdumą, gerus žodžius ir tikimės, kad tie, kurie nepasirašė, atpažins save. 


4a klasė

Tik  geri ir tik geri! Labiausiai atsiminsiu nuoširdžius mokytojus, geriausius draugus ir koncertus su grupe „Tandemus“. Čia visada bus smagu sugrįžti.

Prisiminsiu, kaip su klase paskutinėmis akimirkomis sugalvodavom renginių temas. 

Prisiminsiu linksmus mokytojus, pirmąją gyvenime nuobaudą, renginių vedimą, be to, kaip „viršutinėje“ aikštelėje pradėjome statyti automobilius ne palei bortelį, o 45 laipsnių kampu ir mūsų pavyzdžiu pradėjo statyti visa mokykla.

Nepamiršiu, kaip naujai dėstyti pradėjusi mokytoja išėjo iš darbo, nes mes jai nepatikome.

Kai per kūno kultūros pamoką bendraklasiai su tinklinio kamuoliu pataikė į priešgaisrinę sistemą ir mokykloje pradėjo kaukti signalizacija.

Prisiminsiu, kaip dėl mūsų klasės išėjo naujoji muzikos mokytoja. Gadinome visiems mokytojams nervus... Turėjome gerus santykius su mokytoja Treiniene, ji mums daug padėjo. Mokyklos renginiai paliko didelį įspūdį, tik, deja, ne visi buvo pabaigti. 

Prisiminsiu mokytojų ne su darbu susijusius pokalbius, padėjusius man gyvenime. Nepamiršiu tų žmonių, kuriuos galėjau vadinti broliais.

Pirmieji metai buvo itin sunkūs, nes patyriau patyčių. Tačiau joms pasibaigus, viskas pasikeitė. Atėjo naujų žmonių, susiradau daug gerų draugų, kurie pakeitė mano gyvenimą už mokyklos ribų į gerąją pusę.

Labiausiai prisiminsiu puikius mokyklos renginius – gimnazijos, šokių dienas ir t.t.

Visada prisiminsiu tuos mokytojus, kurie įkvėpė, motyvavo ne tik mokytis jų dėstomo dalyko, bet ir domėtis plačiau visomis gyvenimo sritimis.

Išsinešiu ilgų, nuobodžių pamokų ir trumpų linksmų pertraukų prisiminimus.

Visada prisiminsiu nuostabiausią muzikos mokytoją V.Jonuškienę, taip pat „Madų šou“, „Talentų šou“, nes tai šventės, kurios ne tik paįvairina mokyklos gyvenimą, bet ir skatina bendrauti.

Prisiminsiu repeticijas, praleistas salėje, mokytojus, kurie kasmet keitėsi. Prisiminimų begalė, visų neįmanoma išpasakoti, bet juokingiausias, kai prieš renginį iš salės „išėjau su durimis“.

Iš tiesų buvo labai gera pažinti naujus, šiltus žmones. Gera buvo bendrauti su mokytojais, kurie jaučiasi lygūs su mokiniais, su kuriais galima išgerti arbatos, atvirai pasikalbėti, pasitarti, susitarti. Ypač esu dėkinga vokiečių ir lietuvių kalbos mokytojoms – jas tikrai visada prisiminsiu.

Nors mokiausi tik vienerius metus, man ši mokykla pakeitė gyvenimą, gera bus prisiminti pamokas ir dienas, praleistas čia.

Skanus maistas ir keli mokytojai tikrai geri!


4b klasė

Šioje mokykloje praleidusi ketverius metus išeinu su ašaromis ne tik akyse, bet ir širdyje. Čia patyriau daug jausmų, tik gerų, tiek blogų, tačiau nesigailiu dėl nieko. Visą gyvenimą prisiminsiu mokytoją Treinienę – savo autoritetą, taip pat skambutį, kvietusį į klasęs.

Prisiminsiu, jog mokslo šaknys karčios ir kaip greitai galima susirasti draugų visoje mokykloje.

Išsinešiu linksmus prisiminimus, daug nuotykių, daug žinių, kai kurių mokytojų įvarytas baimes.

Prisiminsiu mokytojų bei pavaduotojų pastangas.

Sporto šventes, mokyklai laimėtas taures, lietuvių kalbos pamokas bei aprėktas vienuoliktokes už blogą mašinų „parkavimą”.

Labiausiai mokykloje patiko mokytojų nuoširdumas ir tai, kad tiesiai šviesiai kalba su mokiniu.

Išsinešiu iš mokyklos įsimintinus mokytojų posakius: „vienetas irgi pažymys“ , „dėkok ne Dievui, o Treinienei“ (Z. Treinienė), „mergos, nusivilkit striukes, pasidėkit telefonus” (A. Šapokienė).

Išgyvenome daug šiltų, linksmų akimirkų. Niekada nepamiršiu lietuvių kalbos mokytojos Zitos. Braukdamas ašarą prisiminsiu V. Nenėno pokštus, V. Riboko pamokėles ir visa kita, kas buvo per ketverius metus.


4c klasė

Erika. Visada atsiminsiu lietuvių kalbos pataisą.

Rūta. Savo pirmąjį pabėgimą iš pamokų su beveik visa klase prie Malūno ežero…

Greta. Mokyklos veikloje pradėjau dalyvauti jau pirmoje gimnazijos klasėje – atėjau į žurnalistų būrelį „Langas“. Čia susipažinau su aktyviomis, jau patyrusiomis žurnalistėmis. Visuomet žavėjausi jų darbais, drąsa, norėjau būti kaip JOS. Dabar jau baigiu mokyklą, esu parašiusi daugybę straipsnių, įvairiems žmonėms uždavusi nemažai klausimų. Linkiu, kad „Langas“ ir toliau gyvuotų, pilnas aktyvių mokinių.

Laura. Išsinešiu iš mokyklos tik pačius geriausius prisiminimus. Esu laiminga, kad pasirinkau šią mokyklą ir dėkinga mokytojui A. Janaudžiui, kuris subūrė muzikuojančius žmones ir atskleidė tiek talentų.

Vidmantas. Prisiminsiu savo netikėtus pasiekimus sporte, kai „paėmiau“ geras vietas.

Žiedūnė. Prisiminsiu mokytojus, kaip jie spaudė ir reikalavo mokytis, jų šypsenas, mokyklos šventes.

Karolina. Visada atmintyje išliks dėsčiusių mokytojų veidai, jų patarimai, nors buvo ir sunkių dienų… Svarbiausia bus įgautos žinios.

Simona. Yra ir gerų, ir blogų prisiminimų. Pirma ir antra klasės taip greitai prabėgo, kad miglotai beprisimenu. Vienintelė diena, kuri labiausiai įstrigo atminty – šimtadienio šventė. Taip pat prisiminsiu mokytojus – vienus labiau, kitus mažiau. Linkiu dar ilgai gyvuoti „Saulei“, o mokantiems mokytojams kantrybės ir meilės dirbti savo darbą.


4d klasė

Ervinas. Niekad nepamiršiu, kaip „lankydavau“ mokyklą, gulėdamas namie lovoje.

Ieva. Labai pasisekė, kad pakliuvau į gerą klasę, susipažinau su naujais žmonėmis, įgavau pasitikėjimo savimi.

Lina. Niekada nepamiršiu, kaip jaučiausi pirmą kartą „Saulės“ gimnazijoje. Mokykla atrodė tokia didelė, o aš jaučiausi tokia maža. Tiesą pasakius, mano klasė labai draugiška ir tikrai gražiai susigyvenom.

Jaunius. Nepripratau prie šios mokyklos, ji man nėra sava.

Gytis. Prisiminsiu gerus rezultatus ekonomikos olimpiadoje.

Miglė. Pačios gražiausios akimirkos buvo „Tandemus“ šokių kolektyve, į kurį tikiuosi vis dar sugrįžti. Labai pasiilgsiu dienų mokykloje, kai kurių mokytojų, bendraklasių, auklėtojos.

Agnė. Tik dabar suvokiu, kaip greitai prabėgo ketveri metai. Mokyklos mokytojai man asmeniškai geri ir supratingi. Tiems, kurie sako, kad per griežti, galiu pasakyti, kad ne. Jie mums nori tik gero ir bando išgauti iš mūsų viską, ką galime.

Mingailė. Prisiminsiu, kaip paskutinę dieną sugalvojau taisytis neigiamą pažymį.

Miglė P. Buvo labai linksma, tai gal, jei panešiu, išsinešiu linksmybes ir tuos geruosius komentarus per pamokas.

Indrė. Mokykloje niekada nebuvo blogai, niekada nebuvo jokių patyčių. Visada visiems siūlysiu eiti į „Saulę“.

Justė. Nors nebuvau labai lankanti pamokas, bet paskutinės dienos verčia galvoti, kad veltui. Labai pasiilgsiu dienų čia, gimnazijoje, ypač mokytojų.

Silvija. Man labai patiko renginių organizavimas.


4e klasė

Kotryna. „Saulės“ gimnazijos nekeisčiau į jokią kitą. Juk ji turi savo istoriją, kuri leidžia mums didžiuotis, kad joje mokomės. Pats nuostabiausias auklėtojas Darius Kanapeckas! Jis – žmogus, kuriam galima atsiverti, kuris gali patarti. Iš kitų mokytojų sulaukdavome daug pykčių dėl mūsų elgesio, bet mes nesame blogi, tiesiog tokie, kokie iš tikrųjų esame.

Lukas. Atėjęs į šią mokyklą nesupratau, ar čia mokykla, ar bažnyčia. Čia supratau, kad reikia mokytis, kad mokslas – rimtas dalykas. Buvau laimingas per šiuos metus.

Vytautas. Labiausiai man patiko mūsų auklėtojas, kūno kultūros mokytojas Darius Kanapeckas, jis visada mane pralinksmindavo.

Tomas G. Atsimenu, kaip buvo linksmos pertraukos su Justu Jonuška... Na, dabar berniokas jau aprimo...

Modesta. Per ketverius metus pamilau šią mokyklą. Labiausiai prisiminsiu lietuvių kalbos mokytoją V. Nenėną, jo humoro jausmą, naudingas pamokas.

Asta. Prisiminsiu mūsų krikštynas, nes jos padėjo mūsų klasei įsijungti į gimnazijos gyvenimą.

Dainius. Man išliks atmintyje Gimnazijos dienos, nes tada būdavo trumpintos pamokos, įdomūs renginiai, kuriuose ir pačiam teko dalyvauti. 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija