.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2015-04-30(01)

Dukros išradingumas bei mamos branda ir išmintis

Balandžio 22 dieną tyliojoje skaitykloje vyko 4c klasės mokinės Ievos Šedbaraitės ir jos mamos darbų parodos, pavadinimu „Atgimimas“, atidarymas. Jo metu mokytoja Skaistė Diškevičienė pasidžiaugė, kad suspėjo surengti šią parodą, kol Ieva dar mokosi gimnazijoje. Juk mokykla turi žinoti, kokių esama kūrybingų mokinių...

Mamos ir dukros darbai visiškai skirtingi, ir tai tarsi primena nuolat ryškėjančius pomėgių tarp atskirų kartų skirtumus. Mamos pristatomi darbai yra religinės tematikos paveikslai, siuvinėti kryželiu, o dukros –pačios gamintos sapnų gaudyklės. Savo darbais mama tartum atstovauja senųjų amatų tradicijoms, tautodailei. Jos darbai atspindi brandumą, išmintį, kantrybę. Net ir nemokančiam siuvinėti žmogui pirmą kartą pažvelgus į Ievos mamos darbus tampa aišku, jog ši moteris yra puikiai išlavinusi savo ranką ir visus darbus atlieka su meile bei dideliu kruopštumu. Nors mamos ir nebuvo parodos atidaryme, apie kūrybinį procesą viską žinojo dukra. Ji sakė, kad vieną paveikslą, kuris išsiskiria dydžiu ir atlikimo kokybe, mama siuvinėjo apie 4 metus. Iš tolo žiūrint atrodo, jog jis ne išsiuvinėtas, o nupieštas. Taip puikiai suderintos spalvos, tikslios formos, veido bruožai. Idėjų autorė semiasi iš knygų. Radusi jai patinkantį paveikslėlį, atsispausdina, persipiešia ant medžiagos ir derindama spalvas sėdasi siuvinėti. Dažniausiai viską atlieka dieną, kadangi darbas prie lempos vargina akis. Paklausta, kodėl visi paveikslai yra susiję su religija, Ieva atsakė, jog mama tikybos mokytoja, todėl tokie darbai jai patinka. Kol kas savo darbų nepardavinėja, tačiau dukra su šypsena veide sakė, jeigu nebebus kur jų dėti, galbūt pradės ir pardavinėti.

Na, o Ieva, priešingai nei mama, jau yra pardavusi ir padovanojus apie 10 savo sapnų gaudyklių. Medžiagas ji perka internete, tačiau yra keletas darbų su tikromis plunksnomis, kurias ji tiesiog rado gamtoje. Daugumai kilo klausimas, iš ko yra pagaminta pagrindinė sapnų gaudyklės dalis – apskritimas. Ieva besijuokdama atsakė, jog tai komercinė paslaptis. Bibliotekininkė Rita Stakienė sakė, jog indėnai sapnų gaudykles naudojo geriems sapnams privilioti bei nubaidyti blogiems. Turbūt Ieva sapnuoja pačius įdomiausius ir geriausius sapnus (lyginant su visais „Saulės“ gimnazijos mokiniais kartu sudėjus), nes prasitarė, jog visas jos kambarys yra nukabintas sapnų gaudyklėmis. „Dabar, kai jas paskolinau tyliajai skaityklai, kambarys atrodo kaip po remonto“, – juokiasi Ieva.

O koks gi parodos atidarymas be artimiausių draugų palaikymo? Jie padarė staigmeną: atvyko pasveikinti, pagirti bei paskatinti savo draugę nesustoti kurti. Ieva turėjo galimybę savo parodos atidarymo metu skaitykloje atsipūsti nuo kasdieninės rutinos ir prie puodelio arbatos kartu su draugais pasišnekučiuoti apie meną kitus džiaugsmus ir rūpesčius. Šiuolaikiniame pasaulyje paauglės vis rečiau užsiima tokia veikla, bet Ieva – puikus pavyzdys, rodantis, kad ir jaunajai kartai gali būti patrauklūs rankų darbai.

Kviečiame apsilankyti parodoje ir įvertinti dviejų giminiškų sielų darbus.

Eligija Rukšytė, 3b

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija