.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2015-03-24-01

Pliusas – išmokome pralaimėti!

Kovo 23 dieną Utenos „Saulės“ gimnazijoje įvyko teisinių žinių konkurso „Temidė“ antrasis etapas. Dalyvavo visos Utenos miesto gimnazijos. Mūsų mokyklai atstovavo 3c klasės komanda „Viesulas“: Raminta Kairionytė, Justė Kamarauskaitė, Roberta Graužinytė, Gertrūda Valaikaitė, Kristina Leleivaitė. Renginį pradėjome mano ir Kristinos atlikta daina. Tada prasidėjo oficialioji renginio dalis ir visos komandos turėjo prisistatyti.

Pirmieji pradėjo Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai. Pasirodymas, mano nuomone, buvo puikus! Vos pradėjusi juos stebėti, supratau, kad tai rimti konkurentai. Bet manau, tiek mes, tiek A.Šapokos gimnazistai buvome ne prastesni. Vėliau turėjome atsakyti į 15 klausimų iš KET, Baudžiamojo kodekso, Civilinio kodekso ir kt. Labai nustebome, kad teisingai atsakėme tik į aštuonis, nes dėl daugelio atsakymų buvome įsitikinusios. Tikriausiai todėl tai ir vadinasi „konkursas“. Būtent tai ir pakišo koją „pergalei nuskinti“. Pabaigoje mes atlikome dainą apie žmogaus teises. Deja, užėmėme trečią vietą, A.Šapokos gimnazija antrą, na, o Dauniškio gimnazija antrus metus iš eilės tapo nugalėtojais.

Tačiau mes nenusiminėme. Žinoma, tikrai gaila ir norėjosi laimėti, bet nepalūžome, priešingai, mes ėmėme stipriai juoktis. Kodėl? Nežinau. Kiek liūdna dėl to, kad galbūt nuvylėme tuos, kurie mūsų pergale tikėjo. Bet iš tiesų reikia mokėti pralaimėti. Praeitais metais nemokėjome. Galbūt todėl šiemet esame daug stipresnės ir suprantame, kad mes, nors nepasiekėme pergalės, laimėjome žinias ir patirtį! Kitaip sakant, „Nėra to blogo, kas neišeitų į gera“. Džiugu, kad visos komandos buvo apdovanotos vienkartiniu bilietu į baseiną ir pirtis, padėkomis bei šakočiais. Šiame konkurse, kaip ir visur, yra pliusų ir minusų. Manau, komisijai reikėtų labiau atsižvelgti į pasirodymų turinį, nes tai juk teisinių žinių konkursas. Labai norisi padėkoti mūsų mokyklos socialinei pedagogei Miglutei. Juk tik ji vedė mus pirmyn ir kentė visus mūsų kaprizus. AČIŪ :)

 Raminta Kairionytė, 3c

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija