.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2014-10-23

Tyrėjo dienos mokykloje – įdomi patirtis

Prabudusi trečiadienio rytą jau žinojau, kad šiandien mūsų gimnazijoje Tyrėjo diena.Internete perskaičiau, jog tai galimybė vyresnių klasių mokiniams iš arčiau susipažinti su mokslininko profesija. Nieko nesitikėjau ir galvojau, kad tai, kas manęs laukia, bus nuobodžios, sunkiai suprantamos paskaitos apie mokslą, todėl ėjau į mokyklą kaip kiekvieną rytą. Tačiau mano spėjimai buvo klaidingi, nes buvo labai įdomu.

Iš viso vyko 4 skirtingos paskaitos. Viena iš jų buvo apie robotiką. Tai mokslas apie robotus, arba automatizuotas mašinas, galinčias pamėgdžioti įvairius gyvų organizmų veiksmus. Tą dieną pirmą kartą išgirdau apie šią mokslo sritį daugiau. Mano nuomone, tai labai sudėtinga, bet įdomu. Per paskaitą vienas savanoris galėjo apsivilkti specialų kostiumą, naudojamą robotikoje – judesių registravimo sistemoje. Mums buvo parodyta, kaip šis kostiumas naudojamas filmų, žaidimų kūryboje, sporte ir kitose srityse. Visi likome patenkinti. Taip pat, mes galėjome daugiau sužinoti apie greitaeigę kamerą ir pamatyti , kaip ji veikia. Ši paskaita, lyginant su kitomis, mane privertė labiausiai susimąstyti. Supratau, kiek daug paprasčiausių dalykų pasaulyje mes nepastebime. Pavyzdžiui, to, kad lašas krisdamas į vandenį, atšoka. Be to, ši paskaita mano klasei buvo ir linksmiausia Tyrėjo dienos dalis. Buvo labai smagu stebėti, kaip sulėtintai atrodo žmogaus veidas smūgio metu, tikriausiai todėl, kad bandymo savanoris buvo mūsų bendraklasis. Iš šios paskaitos išėjome tikrai pakiliai nusiteikę. Vėliau mes žiūrėjome filmą apie mediciną ir mus supantį pasaulį. Jis buvo rodomas 3D vaizdu. Po filmo mes ėjome į sporto salę. Ten, kupole, buvo įrengtas planetariumas. Mums visiems reikėjo sugulti ant čiužinių ir žiūrėti į viršų. Stebint žvaigždes, manau, daugelis jautėsi lyg po atviru dangumi. Mums buvo papasakota daug įdomių faktų apie žvaigždes, saulę, žemę bei kitas planetas. Nors prieš šešerius metus lankiausi planetariume, vis tiek buvo įdomu išgirsti viską dar kartą, nes daugelį dalykų, pasirodo, jau pamiršau.

Labai džiaugiuosi, kad ši diena buvo tokia neįprasta ir tikrai įdomi bei naudinga. Sužinojome daug dalykų apie tai, ko dar nesame girdėję. O galbūt kažkam ši diena padėjo apsispręsti, kuo jis nori būti ateityje? Norėtųsi tokių dienų mūsų mokykloje daugiau. Labai džiaugiuosi, kad yra tokių žmonių, kurie plečia jaunimo akiratį ir skatina juos domėtis mokslu.

Raminta Kairionytė, 3c

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija