.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas - Nuomonės - 2020-10-09

Kamilės laiškas „Saulės“ bendruomenei

Prezidentavimo laikas „Saulės“ gimnazijoje – tai gražiausi bei atsakingiausi šioje mokykloje praleisti metai, kupini įvairiausių emocijų. Artėjant naujiems rinkimams į Mokinių tarybos prezidentus, šį laišką-padėką skiriu visai gimnazijos bendruomenei.

Prezidente tapau 2018 metais spalio 11 dieną. Kaip dabar pamenu, buvau dar tik antrokė, klasės seniūnė, kai man pasiūlė kandidatuoti į mokinių prezidentės pareigas. Nemeluosiu, iš pradžių labai bijojau, galvojau, kad nepavyks, nepasitikėjau savimi, bet paskatinta šeimos, klasės draugų, mokytojų nusprendžiau pabandyti ir sulaukusi palaikymo supratau, kad aš galiu tapti prezidente ir būti naudinga savo gimnazijai.

Mano pirmasis tikslas tapus prezidente buvo surinkti gerą, motyvuotą komandą. Nesitikėjau, kad taip susibendrausim ir būsim tokie artimi vienas kitam. Labai norėjau pateisinti savo lūkesčius, todėl iškart su komanda rašėme metinį veiklos planą, kuriame norėjome paminėti mažiau švenčiamas šventes. Kad komanda susiformuotų ir geriau pažintume vienas kitą, suplanavau savivaldos neformalų vakarą. Taip ne tik smagiai praleidome laiką, bet ir suvokėme, ko iš tiesų norime. Gaila tik vieno, kad nedarėme daugiau neformalių vakarų, tačiau visuomet susirinkdavome į savivaldos kambarį ilgosios pertraukos metu išgerti arbatos ir pasikalbėti, kaip sekasi nuveikti darbus, spręsti problemas. (Redakcijos prierašas: galime prisiminti, kokias mintis tuomet išsakė Kamilė, įsitraukdama į gimnazijos aktyvą: 2017-12-04).

Sunkiausias ir atsakingiausias darbas buvo gimnazijos Šimtmečio šventė. Prisidėjome prie jos planavimo ir mums pavyko! Žinoma, buvo ir sunkių momentų, kai trūko gerų idėjų, bet visuomet komandą stengdavausi motyvuoti ir kiekvienam draugui sakyti, kad jis gali. Iš visos širdies noriu padėkoti savo komandai, kurie man buvo tikra atrama sunkiomis akimirkomis. Tariu AČIŪ ir mūsų savivaldos kuratorei Audronei Mikalaičiūnienei, nes su jos pagalba viską įveikdavome, ji visuomet išklausydavo, patardavo, padėdavo. Ačiū visai mokyklos bendruomenei!

Labiausiai džiaugiuosi už save ir savo komandą, kad sugebėjome nustebinti mokytojus bei mokinius netradicine pyragų diena bei kiekvienais metais vykusia mokslo metų baigimo švente. Įvairiais būdais garsinome gimnazijos vardą. Vienas iš jų šokių kolektyvas „Tandemus“, kuriame dalyvauju jau nuo pirmos klasės. Kartu su bičiulėmis šokome įvairiuose kitų mokyklų renginiuose, šokiu paminėjome mieste organizuotą Europos dieną. Taip pat gimnazija dalyvavo tarptautiniuose projektuose Erasmus+ bei NordPlus. Vykome į kitas šalis (Norvegiją, Latviją, Ispaniją), pažinome jų kultūrą, tradicijas, pristatėme savo mokyklą, prasmingai bendravome su bendraamžiais, tobulinome anglų kalbos įgūdžius. Kaip prezidentė stengiausi deramai atstovavau gimnazijai LMS renginiuose, įvairiuose forumuose, neeilinėje Asamblėjoje. Kiekvieną mėnesį dalyvavau vadovų klube bei mokymuose. Bet be motyvuotos komandos ir mūsų kuratorės atlikti visas veiklas būtų buvę sunku.

Džiaugiuosi, kad paklausiau visų, kurie skatino ir neleido pasiduoti. Ypač šiltus santykius palaikėme su gimnazijos Direktore. Labai ačiū Jums, kad buvote man kaip draugė. Tačiau kalbėti apie klasių seniūnus truputį liūdna: jie nebuvo tokie aktyvūs, kokie turėtų būti, norėjosi, kad nebūtų užsisklendę, drąsiai sakytų problemas ir reikštų savo idėjas. Pirmokams gimnazistams palinkėčiau kuo daugiau įsitraukti į mokyklos gyvenimą, nes čia praleisite gražiausius gyvenimo metus, kuriuos vėliau bus be galo gera prisiminti.

Kiekvienas žmogus yra unikalus, todėl negalėčiau išskirti būtent vieno asmens kaip autoriteto, bet labai žaviuosi kai kuriais mokytojais. Iš jų išmokau nuoširdumo, pozityvumo, drąsos, ryžto. Turbūt kiekvienas vaikas norėtų būti panašius į savo šeimą. Aš esu panaši į savąją: optimistė, visuomet manau, kad viskas bus gerai, taip pat esu drąsi, nebijau atstovauti mokyklai, kovoti už draugus ar save, esu komunikabili ir tuo labiausiai džiaugiuosi.

„Saulės“ gimnazijoje suaugau kaip asmenybė, išmokau vadovauti ne kaip griežtas vadovas, o kaip geras draugas, taip pat išmokau labiau pasitikėti savimi. Manau, ateityje man tai bus didžiausia patirtis ir be galo pravers, jei reikės stovėti prieš didelę žmonių auditoriją ir dalintis mintimis.

Naujam „Saulės“ gimnazijos prezidentui pirmiausia linkiu suburti gerą komandą, mokėti būti draugu, bendradarbiauti, džiaugtis ir pavykusiais darbais, ir nepavykusiais, nes tai gyvenimo dalis. Linkiu didžiausios sėkmės naujajai gimnazijos savivaldai, prezidentui bei visai gimnazijos bendruomenei!

Buvusi gimnazijos prezidentė Kamilė Ivanauskaitė

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija