.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2019-01-11

Ką man reiškia Sausio 13-oji?

Tai yra be galo jautri ir reikšminga diena. Ši diena simbolizuoja galėjimą veikti išvien, susivienyti dėl vieno bendro tikslo. Tai diena, kurios liudijimai įrodo, kad žmogaus ir tėvynės laisvė yra labai brangus dalykas, į kurį niekam negalima kėsintis.

 Rimtautė Emilija, 3A

Sausio 13-oji – tai diena, kai mūsų, lietuvių, dvasios negalėjo palaužti niekas. Kai drąsiausi iš mūsų, lietuvių, susirinko prie televizijos bokšto ir Seimo rūmų, kai visos Lietuvos  lūpose skambėjo V. Kudirkos  „Tautiška giesmė”, kai pagaliau mūsų maža tauta parodė, ko esanti verta.

 Kristina, 3A

Kai išgirstu šią datą, mane ima liūdesys. Juk tiek žmonių aukojo savo gyvybę dėl Lietuvos laisvės. Žmonės gynė Lietuvą nuo SSRS tankų, tiesdami mums geresnę ateitį.

 Akvilė, 3A

Sausio 13-oji. Man tai istorinė diena, nes priklausau kartai, kuriai neteko dalyvauti tuose baisiuose įvykiuose, kai žmonėms savo krauju ir ašaromis teko kovoti už vieningą ir nepriklausomą šalį – Lietuvą.

 Simona, 3A

Laisvės gynėjų diena ypatinga, bet ji man reiškia nedaug. Nors, kita vertus, ir daug. Galvoju, kad mūsų tėvai, seneliai tuomet išgyveno baimės ir nerimo laikotarpį, bet nepasidavė.

 Ugnė, 3A

 Mano manymu, tai didi diena. Dėl šios dienos dabar mes esame laisvi ir gyvename demokratinėje valstybėje.

 Armanda, 3A

Sausio 13-oji yra patriotiškumo pavyzdys šiuolaikiniam jaunimui.

 Orestas, 3A

Man Sausio 13-oji primena skaudžius įvykius prie televizijos bokšto. Liūdna, kad žuvo 14 žmonių, kurie norėjo apginti mūsų valstybę. O žvakutės ir tyla yra pagarbos tiems žmonėms ženklas.

 Violeta, 3A 

Sausio 13-sios įvykiai man teikia pasitikėjimo, įkvepia būti patriotu. Tai diena, kuri man sutiekė laisvę.

 Simonas, 3A

 Sausio 13-oji įrodymas, kad susivieniję žmonės gali viską pasiekti.

  Lukas, 3A

Sausio 13 diena yra Laisvės gynėjų diena, kada mes, lietuviai, nugalėjome stipresnius priešininkus ir parodėme, kad esame maža, bet stipri tauta. Ši diena man reiškia didelį džiaugsmą, nes sausio 13 d. įvykiuose dalyvavo mano seneliai ir močiutės, mama ir krikšto mama. Jei nebūtų laisvės, nežinau, kokia kalba kalbėtume, ką skaitytumėme, ką valgytume, kiek gyventume, kokia gyvenimo prasmė būtų

 Dominykas B., 2C

Sausio 13 – Laisvės gynėjų dieną – turi švęsti kiekvienas lietuvis, nors ir negyvena Lietuvoje.

 Algirdas, 2C

Sausio 13 dieną atvažiavo sovietų tankai prie Lietuvos radijo ir televizijos bokšto, įsiveržė kareiviai vidun, o žmonės lauke skandavo: „Lietuva bus laisva...“ Visą laiką transliavo LRT ir vedėja (Eglė Bučelytė) nesitraukė, kol jos neišvedė.

 Gustas, 2C

Sausio 13 dieną nekalti žmonės dėl savo Tėvynės paaukojo gyvybę. Tai ir man parodo, kad Tėvynė yra svarbiausia.

 Mindaugas, 2C

Sausio 13 diena – Lietuvos pergalė prieš Sovietų sąjungą. Prie televizijos bokšto Vilniuje žuvo žmonės, nes jie stojo prieš tankus. Dėl jų patriotiškumo dabar ir esame laisvi.

 Matas, 2C

Sausio 13 dieną lietuviai kovojo dėl laisvės. Todėl mes iki šių dienų esame laisvi. Todėl mūsų gyvenimas tapo geresnis. Aš labai gerbiu tuos, kurie kovojo už laisvę.

 Aurimas, 2C

Sausio 13 diena parodė, kad lietuviai labai myli savo šalį. Viena jauna moteris buvo suvažinėta tanko. Ši diena ir svarbi, ir liūdna – gaila žmonių, kurie nekalti nužudyti.

 Otilija, 2C

Sausio 13 diena – tai nepamirštami įvykiai, palietę ne vieną šimtą žmonių, nes kovodami už laisvę žmonės priešinosi prieš sovietus. Šiame įvykyje dalyvavo ir mano tėtis su dėde, todėl iš pasakojimų žinau, kaip žmonės šalo lauke, nepažįstami gražiai bendravo vieni su kitais. Todėl ši diena man reiškia labai daug – jei ne žmonių drąsa, ryžtas, greičiausiai šiandien mes nebebūtume laisvi, nebūtume Lietuva. Labai džiaugiuosi, kad tą dieną lietuviai prisidėjo prie mūsų laisvės.

 Kamilė, 2C

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija