.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“NuomonėsLangas-Nuomonės-2018-03-11

Renginys „Dainuojam lietuviškai“ vienija gimnazijos bendruomenę

Kovo 9 dieną, penktadienio popietę, „Saulės“ gimnazijos  bendruomenė ir svečiai iš progimnazijų susirinko į šventę, skirtą Gimtosios kalbos ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Renginio vedėjai priminė, kad Vasario 16-osios proga gimnazistai rašė, o po to išrinko gražiausius žodžius, iš kurių galima sukurti ne vieną prasmingą mintį: geras draugas, myliu mamą, šviečia saulė, gerbiu mokytoją, dainuoju dainą lietuviškai...

Ir tada renginys prasidėjo staigmena – mokytojų choro dainuojama Vytauto Šiškausko daina „Lietuva“ (mums geriau žinoma kaip „Mūsų kaimas“). Kolektyvui iškilmingai dirigavo muzikos mokytojas A. Janaudis. Tai tikrai labai nustebino mokinius, nes ne per kiekvieną šventę galime išgirsti linksmai dainuojančius savo mokytojus. Jie gimnazistams įrodė, kad bendradarbiaujant, susiburiant, galima labai kūrybiškai įgyvendinti įvairiausias idėjas. Tačiau vargu ar visi mokiniai suprato, kad daina turi gana gilią potekstę, ir ne vieną. Palikime galimybę kiekvienam suprasti savaip... Beje, renginį vedė labai skirtingi vedėjai: santūrų Marių papildė linksma Gabija. Jie neskubėdami, tarsi mėgaudamiesi kvietė ir kvietė į sceną dainuoti svečius. O jų į šventę atvyko išties nemažai. Rapolo Šaltenio progimnazijos mokinės dainavo emocingus ir daugelio klausytojų jausmus paliečiančius kūrinius. Iš Aukštakalnio progimnazijos dainuoti lietuviškai atvyko didžiulis būrys merginų ir įrodė, kad ši mokykla yra labai daininga. O kai į sceną užlipo dainuoti mūsų gimnazisto tėtis Rolandas Žemaitis, tai suvirpino ne vieno širdį. Jo padainuotas grupės „Fojė“ kūrinys „Saugok vaikystę“ visiems priminė, kad gyvenime nereikia skubėti, o vertinti mus supantį pasaulį ir nepamiršti savo praeities, nes ji yra kelias į dabartį ir ateitį.

Po tokių verčiančių susimąstyti kūrinių atėjo laikas išjudinti susirinkusiuosius. Renginio  vedėjai pasiūlė žaisti žaidimą „Atspėk lietuvišką dainą“. Ne visi sugebėjom greitai atspėti grojamos dainos pavadinimą ar dainininką, tačiau visi galėjom padainuoti, pasilinksminti, pasitikrinti savo žinias, o laimingieji gavo ir prizų, nes įrodė, kad žino ir klausosi populiariosios muzikos. Sudomino auditoriją ir video įrašas – užsieniečių linkėjimai Lietuvai lietuviškai. Kaip sakė renginio vedėja Gabija, kai užsienietis kalba tavo gimtąja kalba, tai išties žavi. Lyrišką, romantišką ir jausmingą dainą padainavo Saulės“ gimnazijos pirmokės. Renginio pabaigoje vedėjai visus pakvietė kartu šmaikščiai dainuoti lietuvių liaudies dainą „Išėjo tėvelis į mišką“.

Už gražius lietuviškus žodžius ir gražias lietuviškas dainas visiems dėkojo gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė ir mokinių savivaldos prezidentė Akvilė Labanaitė, įteikdamos visiems dainininkams  padėkas ir saldžias dovanėles. Direktorė linkėjo linksmai ir kūrybiškai švęsti šventes, o prezidentė džiaugėsi matydama daug gražių žmonių ne išore, o vidumi ir linkėjo nepamiršti gimtosios kalbos, nes būtent ji parodo mūsų išskirtinumą. Renginio vedėjai šventę baigė prasmingu kvietimu: „Ir kalbėkim, ir dainuokim lietuviškai“.

Austėja Burbulytė, 3a klasė


Įspūdžiai po renginio Dainuojam lietuviškai“

Renginio Dainuojam lietuviškai“ staigmena – mokytojų pasirodymas. Linksma buvo kartu padainuoti, jie nustebino savo pasirodymu. Labai patiko Smiltės iš R. Šaltenio progimnazijos dainavimas, nes labai gražus balsas. O dar labiau patiko mūsų gimnazisto tėčio Rolando Žemaičio nuoširdus dainavimas. Žaidimas Atspėk dainą“ labai geras. Ir kitataučių sveikinimas, pasakytas lietuviškai, labai patiko. Merginų trio iš Aukštakalnio progimnazijos labai gražūs balsai ir jos dainavo iš širdies. Dar įspūdį paliko šviesų žaismas per renginį.

 Loreta ir Aurelija, 1c

Renginyje labiausiai patiko tai, kad mokytojai dainavo – sklido puiki nuotaika. Ir Augustė iš R. Šaltenio progimnazijos, ir mūsų gimnazisto tėčio padainuota daina  mane sužavėjo. Gražu buvo žiūrėti, kaip visa salė bando atspėti dainų pavadinimus žaidžiant Atspėk lietuvišką dainą“. Daug rankų pakildavo, nes daugelis norėjo atspėti dainą... Šis žaidimas sukėlė geras emocijas. Dar buvo miela žiūrėti, kaip kitos tautybės žmonės kalba lietuviškai, kaip jie stengiasi. Be abejo, galima per renginį dar labiau pažaisti. Nustebau, kad tiek daug žmonių dainavo. Visgi labiausiai patiko, kad mokytojos dainavo linksmos... 

Otilija, 1c

Dainuojam lietuviškai“ renginio mokykloje labai reikia, kad mokiniai pamatytų daug talentingų žmonių. Labai stilingi renginio vedėjai iš pradžių gal kiek strigo, atrodė, kad jiems tekstą reikia pasikartoti, bet po to pasitaisė. O mokytojai tiesiog pribloškė – tokia graži daina, stilingi – tiesiog pasaka. Mergaitės iš R. Šaltenio progimnazijos daina labai jautri, net šiurpuliukai lakstė po kūną. Jos daina apie tėvynę vertė susimąstyti. Renginio atmosfera puiki – niekas neliūdi, visi linksmi, tik gal liūdnai ir labai tyliai dainavo merginos iš Aukštakalnio progimnazijos... Aš sužinojau daug lietuviškų dainų.

Dominykas B., 1c

Jautriausias renginio Dainuojam lietuviškai“ momentas – Rolando Žemaičio, mūsų gimnazisto tėčio, daina. Buvo gražu. Daina vertė susimąstyti. Buvo šaunu išgirsti ir jaunimui gerai žinomą dainą Mad maney“. Žaidimas, kai reikėjo atspėti dainas, labai atitiko nuotaiką. Manau, mokiniams renginys patiko. Jis turi vykti mūsų gimnazijoje, nes paįvairina renginių racioną“. 

Domantė, 4a

Kovo 11-ajai ir Gimtosios dienos paminėjimui skirtas renginys Dainuojam lietuviškai“, vykęs Saulės“ gimnazijoje, svarbus, nes mums primena: galime gyventi laisvai, kurti ir patys lipdyti“ tautą. Šis renginys iš dalies net suvienijo mokyklą, mokinius, ypač per žaidimą Atspėk dainą“. Gimnazistai vieni kitų klausė dainų pavadinimų, bandė spėti jų autorius... Labai patiko klausyti progimnazijų mokinių dainavimo, o labiausiai įsiminė gilią prasmę turinti daina Laisvė“. Taip pat nustebino mokytojų būrys, uždainavęs lietuviškai. 

Raminta, 4a

Manau, kiekvienas renginys turi skatinti dainuoti lietuviškai, ypač kai jis susijęs ir su valstybinės šventės paminėjimu (Kovo 11-osios). Tiek svečių iš progimnazijų, tiek Saulės“ gimnazijos mokinių nuotaika buvo gera: džiaugėsi vieni kitų pasirodymais. Man labai patiko net kelios renginio dalys. Pirma, mokytojų pasirodymas pakėlė nuotaiką, nes ne kiekvieną dieną gali pamatyti savo dainuojančius ar šokančius mokytojus. Antra, patiko spėti dainos pavadinimą. Nors prizo negavau (nei vienos dainos pavadinimo neatspėjau), bet vis tiek buvo smagu. Trečia, labai gražus Aukštakalnio progimnazijos merginų pasirodymas. 

Julija, 4a

Gimtoji kalba viena svarbiausių lietuvio vertybių, o dainavimas lietuviškai parodo, kas esi. Todėl mokiniai, būdami skirtingi, susivienijo švęsti. Renginyje patiko daug kas: mokytojų dainavimas, mokinių pasirodymai. Dainuoti lietuviškai susirinko iš daugelio mokyklų. Progimnazijų mokiniai sukūrė labai ramią bei  nostalgišką nuotaiką. 

Orinta, 4a

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija