.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“LaisvalaikisLangas - Laisvalaikis- 2015-10-22

Savanorystė – tai ne laiko gaišimas

Mūsų mokyklos koridoriais vaikšto toks paprastas vaikinukas Edvinas Jočys. Jis yra mano bendraklasis. Nusprendžiau jį pakalbinti, nes šis vaikinas yra pavyzdys tiems, kurie neturi kuo užsiimti ir be prasmės leidžia savo laisvalaikį. Edvinas užsiima įdomia, galbūt ne visiems žinoma veikla, apie kurią plačiau ir papasakos pats – savanoryste „Juventus“ klube. Beje, rugsėjo 11 dieną Edvinui įteikta Utenos rajono mero Alvydo Katino padėka už įkvepiantį savanorišką darbą, skatinantį moksleivių užimtumą ir prisidėjimą prie regioninės krepšinio plėtros (nuotrauka).

Kaip įvyko, kad pradėjai dirbti „Juventus“ krepšinio lygoje?  
Prieš du sezonus pats pamačiau, jog ieškomi nauji savanoriai, užpildžiau anketą ir prisijungiau prie „Juventus“ krepšinio lygos tik kaip grafikos dizaineris, tačiau mano darbų sąrašas šiek tiek išsiplėtė. Dabar esu mūsų gimnazijos koordinatorius, atsakingas už kiekvienas varžybas, rūpinuosi, kad sklandžiai prabėgtų sezonas, esu „Juventus“ tarybos narys.

Šis užsiėmimas tau pramoga ar darbas?
Tikrai kaip į pramogą nežvelgiu, bet ir tikru darbu nepavadinčiau. Tiesiog žiūriu kaip į veiklą, kurioje galiu įgyti nemažai patirties ir tikiuosi, kad ta patirtis ateityje man pravers. 

Galbūt planuoji studijuoti kažką susijusio su grafikos dizainu?
Buvo laikas, kai mąsčiau studijuoti grafikos dizainą, tačiau nusprendžiau pasukti šiek tiek kitokiu keliu. 

Kada tuo užsiimi? Juk vis dėlto esi mokinys, daug laiko užima namų darbai, o dar artėja egzaminai.
Kalbant apie grafikos dizainą, tai vos turėdamas laisvą minutę atsisėdu namie prie kompiuterio ir paišau, o visi kiti darbai ne tiek daug ir atima to laiko, tiesiog reikia sugebėti jį skirstyti. 

O koks Tavo požiūris į mokslą?
Manau, kad mokslas yra tikrai labai svarbus. Pats gal ir ne visada pasimokau, už tai ant savęs pykstu. 

Kiek laiko užtrunki viską padaryti? Ir ar nebūna, kad viskas atsibosta ir norisi mesti.
Per kiek laiko padarau darbus, tikrai tiksliai pasakyti negaliu, nes būna didelių darbų, o kartais visai mažų. Taip pat kartais nebūna idėjų, tai galiu užtrukti, kad ir prie mažesnio darbo nemažai laiko. Tada tiesiog sėdžiu, žiūriu į darbą, klausau muzikos ir laukiu įkvėpimo. Tas idėjų laukimas gal ir atsibosta labiausiai, nes negaliu dirbti normaliu tempu. 

Turbūt visiems įdomu, kiek gi tu uždirbi? O gal tai paslaptis?
Vienintelis mano uždarbis – krūva padėkų, daugiau nieko. Veikla visiškai savanoriška. 

Šiuo metu savanorystė tapo, sakyčiau, madinga. Kaip Tu vertini šį reiškinį?
Kaip reiškinys savanorystė yra tikrai labai nuostabus dalykas. Gal kam ir atrodo, jog savo laiką skiri kitiems veltui, tačiau to nežinantys net nenutuokia, kiek patirties ateičiai iš įvairios veiklos galima pasisemti. Pavyzdžiui, kad ir aš prisijungiau prie „Juventus“ krepšinio lygos tik turėdamas tikslą nupiešti plakatą, skrajutę ar kitą dalyką, susijusį su grafiniu dizainu, tačiau dabar neblogai perpratau, kaip rašyti straipsnius apie varžybas, pildyti protokolus, naudotis švieslente. Taip pat pagerėjo ir mano organizaciniai sugebėjimai. 

Kaip vertini savo bendraamžių laisvalaikį?
Bent jau mano aplinkos bendraamžiai tikrai neleidžia savo laiko veltui. Dauguma lanko krepšinio treniruotes. Na, o tie, kurie nieko nelanko, tai nežinau... gal tiesiog bijo išbandyti save. Mano nuomone, kiekvienas turėtų kažkuo užsiimti. 

Ko galėtum palinkėti „sauliečiams“?
„Sauliečiams“ galiu pasakyti, kad nebijotų užsiimti savanoryste. Gal tai kai kam rodosi bereikšmis dalykas, bet iš tiesų savanoriaujant galima atnešti naudos ne tik kitiem, bet ir sau. Ne vienas šios veiklos dėka atranda savo gyvenimo kelią. Tai tiek. 

Ačiū už pokalbį.
Ir Tau, Edvinai, linkiu sėkmės savanoriaujant, taip pat išlikti tokiam aktyviam, darbščiam ir kūrybingam

Sonata Laurinavičiūtė, 4d

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija