.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“LaisvalaikisLangas - laisvalaikis - 2015-04-16(01)

Andriaus Užkalnio knygos „Antroji evangelija pagal Užkalnį“ pristatymas

KAS? KUR? KADA? Andrius Užkalnis Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje balandžio 14 dieną pristatė knygą „Antroji evangelija pagal Užkalnį“.

PUBLIKA. Į pristatymą susirinko gana įvairi publika. Pamatyti knygos autorių, nusipirkti knygą, gauti autografą atėjo ir moksleiviai, ir vyresniojo amžiaus žmonės. Konferencijų salė bibliotekoje buvo beveik pilna...

ANDRIUS UŽKALNIS. KAS JIS TOKS? Publicistas, žurnalistas, knygų autorius, 16 metų gyvenęs Anglijoje ir sėkmingai dirbęs BBC naujienų agentūroje. 2011 metais grįžo į Tėvynę, nes, anot jo, Lietuvoje galima labai daug pasiekti ir užsiimti daugybe puikių dalykų. Iki 2013 metų vedė laidą „Užkalnio 5“. Šiuo metu dažnai rašo „Lietuvos rytui“, „Pinigų kartai“. 2014 metais pradėjo vesti „Žinių radijuje“ laidą „Ačiū, kad atėjote“, yra internetinės svetainės „Laukinės žąsys“ sumanytojas ir įkūrėjas.

APIE RYŽTĄ IR UŽSISPYRIMĄ. Kai Andriaus Užkalnio paklausiau, ką jis mano apie užsispyrimą, labai apsidžiaugiau, kad gavau būtent tokį atsakymą. Jis teigia, jog gyvenime niekada negalima pasiduoti. Kad ir kaip bebūtų sunku, reikia mokytis iš klaidų ir eiti tolyn. Tai įrodo ir jo paties asmeninė patirtis. Iš pradžių neturėjęs ypatingo ryšio su žiniasklaida, tapo patyrusiu žurnalistu, galinčiu dirbti radijuje, laikraščiuose ir televizijoje, ir vienu iš skaitomiausių šiuolaikinių publicistų.

TURAI PO LIETUVA. Tai jau antrasis turas po Lietuvą, pristatant knygą. Pirmasis turas šiek tiek skyrėsi nuo dabartinio. Buvo aplankyta daugybė miestų ir miestelių. Antrasis turas yra koncentruotas į didžiuosius šalies miestus. Pristatymai vyksta Vilniuje, Kaune, Utenoje, Panevėžyje, Klaipėdoje ir Marijampolėje. Autorius neslepia, jog jam yra brangus kiekvienas skaitytojas.

KNYGOS. Andrius Užkalnis iki šiol yra išleidęs 5 knygas, populiariausios iš jų „Kelionių istorijos“, „Prijaukintoji Anglija“, „Naujųjų laikų Evangelija pagal Užkalnį“. Balandžio 14 d. buvo pristatyta paskutinė parašyta knyga „Antroji Evangelija pagal Užkalnį“. Ši knyga – istorijos apie Tarybų Lietuvą ir tarybinius žmones tęsinys. Joje, kalbėdamas apie  tarybinę kasdienybę, Andrius Užkalnis aptaria temas, kurias nuslėpė nuo pirmosios knygos skaitytojų: kiną, sportą, vaistus, hobius, bendravimą ir net detaliai aprašo tarybinių žmonių tipus. Joje vyresni žmonės gali atrasti save, o jaunesni – savo giminaičius. Pristatymo renginyje iš paties autoriaus rankų buvo galima nusipirkti ne tik naujausiąją „Evangelijos“ dalį, bet ir pirmąją. Juk gauti knygą su autografu iš paties rašytojo — tikras malonumas!

IŠVADA. Jei tik turite galimybę nuvykti į knygų pristatymo renginius, būtinai tai padarykite. Jūs ne tik pamatysite rašytoją gyvai, tačiau ir įgysite kultūrinės patirties. O tiems, kurių santykis su knyga yra nekoks — tai bus puiki proga su ja suartėti.

Greta Rušėnaitė, 4c.

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija