.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“LaisvalaikisLangas-Laisvalaikis-2014-05-08

Susipažinkite! Jaunoji dailininkė – Julija

Šių metų gegužės 7 d. Utenos Krašuonos progimnazijoje vyko Utenos „Saulės“ gimnazijos 4c klasės mokinės Julijos Gumbrytė  kūrinių paroda. Jos paveikslai rudenį džiugino mūsų mokyklą, o štai dabar jie eksponuojami Krašuonos progimnazijos meno galerijoje. Joje rodami įvairūs jaunos talentingos menininkės paveikslai, daugiausiai portretai. Julija savo pirmosios parodos atidaryme sakė: „Man patinka piešti žmones, nes jie turi skirtingus veido bruožus, reiškia vis kitokias emocijas ir visa tai galiu  pateikti ant balto popieriaus lapo kitaip ir kitaip. Žmonės – didžiausi meno kūriniai.“ Julija prisimena, jog piešti pradėjo būdama dešimties metų: „Labiausiai patiko piešti herojus iš animacinių filmukų, t.y. kurti vaikiškus komiksus, kitaip vadinamus „anime“, o po šešerių metų per draugės gimtadienį norėdama įteikti jai šiltą dovaną  pabandžiau nupiešti jos portretą, ir šis darbas mane pačią nustebino, nes man pavyko! Taigi nuo tada pradėjau piešti portretus.“

Parodoje dalyvavo ir pasakė daug šiltų susižavėjimo žodžių pirmoji Julijos dailės mokytoja Dalia Puodžiukienė, dabartinė dailės mokytoja Regina Breivienė, klasės auklėtoja I. Eitminavičienė bei progimnazijos direktorius R. Gruodinskas. Jaunoji dailininkė susilaukė gražių palinkėjimų ateičiai bei dovanų.

Noriu pastebėti, kad Julija yra talentinga ne tik dailėje, ji kūrybinga bei įkvepianti kitus asmenybė, be to, ji gerai mokosi. Gražiausios jos žmogiškosios savybės tai entuziazmas, sugebėjimas niekad nepasiduoti ir siekti savo tikslų. Ji tiki, kad neapleis Dievo duotos dovanos piešti, svajoja sieti savo ateitį su menu ir tapti menininke, verta pasididžiavimo. Linkime, kad pildytųsi jos svajonės ir po daugelio metų „Saulės“ gimnazijos mokiniai, išgirdę jos pavardę ar matydami darbus, išdidžiai galės ištarti: „Ji mokėsi mūsų gimnazijoje“.

 Simona Jakimavičiūtė, 4c

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija