.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“LaisvalaikisLangas Laisvalaikis 2014-01-17

„Juventus“ krepšinio lygos finalas

Utenos „Saulės“ gimnazijoje vyko krepšinio čempionatas, vadinamas „Juventus“ krepšinio lyga. Sausio 14 dieną mokyklos sporto salėje turėjome galimybę išvysti finalinę dviejų stipriausių „Saulės“ gimnazijos krepšinio komandų kovą. Dvyliktokai „Puponautai“ ir antrokai „Sandalai“ savo meistriškumą įrodė. Beliko sužinoti, kuri komanda geriausia. Laimėjusiems atitenka proga dalyvauti tarpmokyklinėse krepšinio varžybose Utenoje. Šios rungtynės buvo labai svarbios mokyklai ir žaidėjams, o sirgaliams, tai buvo tiesiog kraują venose stingdantis reginys.

Žaidimas prasidėjo kitaip nei visada. „Saulės“ gimnazijos direktorius Valentinas Bubulis rado laiko pasakyti kalbą ir pasveikinti žaidėjus. Direktoriui baigus kalbėti, prasidėjo pirmas kėlinys. Jau pirmomis minutėmis mokyklos dvyliktokai pradėjo sparčiai veržtis į priekį, neprileisdami dešimtokų „Sandalų“ prie krepšio. „Puponautai“ dominavo iki pat pirmo kėlinio pabaigos, palikdami priešininkus užnugaryje dešimties taškų skirtumu. Atrodė, jog „Puponautai“ turėjo didesnes galimybes laimėti, nes „Sandalai“ nesijautė tvirtai iki pat antro kėlinio pabaigos, o taškų skirtumas „Puponautų“ naudai buvo gana didelis. Sugrįžę po ilgosios pertraukos, „Sandalai“ pradėjo greitai rinktis taškus, jie atrodė labiau susikaupę ir pasitikintys savimi. Po varžybų paklausus, kas nutiko ilgosios pertraukos metu, Šarūnas Archipovas, „Sandalų“ žaidėjas, atsakė:  „Komandą įkvėpė Edvinas Jočys. Tai nulėmė žaidimą: pradėjome geriau gintis, o pagrindiniai komandos žaidėjai Arijus Pašakarnys ir Ignas Sunklodas – geriau pulti“.

Trečio kėlinio pabaigoje „Puponautai“ jau buvo beveik praradę susikrautą taškų pranašumą, bet vis dar buvo priekyje. Žaidėjai vis labiau stengėsi, nė minutei nebeprarasdami budrumo. Prasidėjus paskutiniam ir labiausiai įtemptam varžybų kėliniui, rezultatas buvo labai panašus. Visgi „Puponautai“ atsilaikė iki kėlinio vidurio pirmaudami, bet Arijus Pašakarnys („Sandalai“) tritaškių „virtine“ išvedė savo komandą į priekį vienu tašku, likus vienai minutei. „Puponautų“ laimei, „Sandalai“, likus vos penkioms su puse sekundės iki laimėjimo, prasižengė. Įmetus baudas rezultatas buvo 74:73 dvyliktokų naudai. Nors „Sandalai“ dar turėjo penkias su puse sekundės paskutinei atakai, jų sirgaliai jau nebesitikėjo pergalės. Arijus Pašakarnys, išnaudodamas paskutines sekundes, puolė ir greitai įsiveržė į baudos aikštelę taikliu dvitaškiu atimdamas pergalę dvyliktokams iš panosės! Visi prarado amą, po sekundės iš balkonų pasipylė sirgalių šūksniai. Nors jų nebuvo daug, bet triukšmas, kurį jie sukėlė, viską atpirko. „Sandalai“ po beprotiškos kovos iškovojo pergalę vieno taško skirtumu.

Po varžybų apklausiau nugalėtojus. Žaidėjai teigė, jog varžovai buvo tikrai stiprūs, rungtynės buvo intriguojančios, įdomios ir įtemptos. Aš su jais visiškai sutinku. Dauguma sirgalių nesitikėjo tokios kvapą gniaužiančios baigties. Nuo šiol palaikykime „Sandalus“ kituose „Juventus“ krepšinio lygos etapuose Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje.

Daugiau informacijos apie „Juventus“ krepšinio lygą rasite čia.

Domantas Rastenis, 2e klasė

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija