.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“LaisvalaikisLangas - Laisvalaikis 2018-11-02(01)

Kaip 1B klasė leidžia laisvalaikį

Noriu pasidžiaugti, kad mano 1b klasė yra labai draugiška, aktyvi. Net sekmadienį galime leisti kartu. Tad spalio 21 d. ėjome į kino centrą „Taurapilis“ žiūrėti filmo, sukurto pagal lietuvių kilmės amerikiečių rašytojos Rūtos Šepetys romaną „Tarp pilkų debesų“. Šio filmo režisierius Marius Markevičius gimęs ir augęs Los Andžele, ir taip pat kaip ir romano autorė turi lietuviško kraujo. Šiame filme mačiau ir gerai pažįstamus lietuvių aktorius: Ramūną Cicėną, Aistę Diržiūtę, Gabiją Jaraminaitę, Darių Meškauską. Pagrindinė aktorė yra ne lietuvė. Tai Bel Powley, kuri įsikūnijo į penkiolikmetės Linos vaidmenį. Lina svajojo studijuoti dailę, atostogauti prie jūros ir nueiti į pasimatymą su patinkančiu vaikinu. Tačiau 1941 metų birželio 14-osios naktį visas svajones ranka nubraukia stiprūs sovietų kariškių smūgiai į duris. Lina kartu su jaunesniu broliu ir mama įgrūdami į gyvulinį traukinio vagoną ir išremiami į Sibirą, kaip ir tūkstančiai kitų lietuvių. Atskirtas nuo šeimos merginos tėtis Linai ištaria paskutinius žodžius: „Piešk tai, ką matai“. Jos piešiniai tampa dienoraščiu, kuriame nemeluojama. Juose atsispindi skausmas, alkis, šaltis, sovietų žiaurumas ir nepakeliamos gyvenimo sąlygos Sibire. O šalia – žmonių gerumas vienas kitam, pirmoji meilė ir negęstanti viltis išgyventi. Žmogiškoji stiprybė prieš žiaurų likimą. Bežiūrėdama šį filmą aš supratau, koks buvo žiaurus tremtinių gyvenimas, kaip reikėjo sunkiai dirbti, kad gautum bent riekę duonos, kaip sunku buvo tiesiog išgyventi. Filmo metu tikrai įsijautėme į situacijas ir norėjosi verkti. Su klasiokais tikrai žiūrėti filmą įdomiau, nes po to galima pasikalbėti apie savo jausmus, pastebėjimus.

Kitą dieną po pamokų, nepabūgę bjauraus oro, kartu su auklėtoja ėjome į „Utenos jaunimo užimtumo centrą“. Šis centras įsikūręs buvusios Jaunimo mokyklos erdvėse. Centre vykdomos įvairių neformaliojo ugdymo krypčių programos, todėl mėgstamą veiklą gali susirasti kiekvienas apsilankęs vaikas ar jaunuolis. Čia įžvelgiami ir plėtojami kiekvieno vaiko kūrybiniai gebėjimai, puoselėjamas įgimtas vaikų smalsumas, skatinama vaizduotė. Vaikų ir jaunimo užimtumo centre veikia 13 įvairaus pobūdžio būrelių ir studijų, kurių užsiėmimuose po pamokų jaunuoliai linksmai ir prasmingai leidžia laiką. Vaikų ir jaunimo užimtumo centras – tai vieta, kur vaikams gera kurti, svajoti ir būti. Visa tai išbandėme ir mes: sportavome salėje, žaidėme stalo futbolą, stalo tenisą, biliardą ir „Playstation“. Visiems labai patiko, o man patiko tai, kad ten visada galima rasti, ką veikti. Taigi siūlau visiems, susidūrusiems su nuoboduliu ar nežinojimu, ką veikti, keliauti į „Utenos jaunimo užimtumo centrą“ ir ten bandyti atrasti įdomią veiklą.

Kotryna Trapikaitė, 1B

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija