.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“LaisvalaikisLangas-laisvalaikis - 2017-09-22(01)

Mokinių savivaldos išvyka-mokymai 2017

Rugsėjo 21 dieną jau trečius metus iš eilės mes, Mokinių savivalda, vykome į mokymus, kurie buvo organizuoti neformalioje aplinkoje. Šį kartą jie vyko direktorės pavaduotojos Birutės Juodvalkienės sodyboje, esančioje Beržatiltyje. Ten stiprinome savo komunikacijos, kūrybiškumo, bendravimo, bendradarbiavimo įgūdžius bei susipažinome su naujais mūsų aktyvo nariais.

Atvykę į sutartą vietą mokiniai buvo suskirstyti į grupes ir turėjo atlikti tam tikras užduotis. Jie samprotavo, kokias funkcijas atlieka klasės seniūnas. Visų grupių bendru sutarimu buvo nutarta, jog šis žmogus praneša informaciją klasei, dalyvauja įvairiuose susirinkimuose, atsako už klasės finansus bei vienija visus savo bendraklasius. Taip pat didelis dėmesys buvo skirtas ir artėjantiems naujo Mokinių savivaldos pirmininko rinkimams. Gimnazijos tarybos pirmininkė, istorijos mokytoja A. Mikalaičiūnienė tiek naujiems, tiek seniesiems Mokinių savivaldos nariams priminė, kokia tvarka ir kaip jie vyksta. O grupės gavo užduotis, susijusias su šia tema. Jie turėjo sugalvoti savybes, kuriomis turi pasižymėti naujasis mokinių prezidentas,  bei sudaryti sąrašą darbų, kuriuos pirmiausia turi atlikti naujasis mokinių atstovas. Atsakymai buvo labai panašūs. Mokinių savivaldos pirmininkas – atsakingas, organizuotas, darbštus bei drąsus. Jis turi suburti naują ir stiprią komandą, skatinti seniūnų veiklą, susikurti veiklos planą, bendradarbiauti su administracija, atstovauti mokyklai. Kai visa tai atliko, kiekviena grupė turėjo išsirinkti tariamą arba tikrą būsimą mokinių prezidentą ir jį pristatyti pagal pateiktus kriterijus, kitaip sakant, sukurti jo reklamą. Visoms grupėms ši užduotis sekėsi išties gerai – buvo linksma.

Šioje išvykoje-mokymuose sulaukėme viešnios – buvusios mūsų gimnazijos mokinių prezidentės, organizacijos „Baltosios pirštinės“ įkūrėjos Marijos Šaraitės. Ji pasidalijo savo patirtimi Mokinių savivaldoje, kurioje praktiškai darbuotis pradėjo jau nuo aštuntos klasės, ir paskatino visus bandyti bei nebijoti klysti, nes geriausias metas tai daryti (klysti) yra dabar, kai dar esi moksleivis. Mergina, studijavusi VU Komunikacijos fakultete, teigė, jog reikia pačiam žmogui bandyti kažką naujo, pavyzdžiui, organizuoti visiškai naują renginį išskirtinėje aplinkoje. Taip, gali nepavykti ir gali niekas į jį neateiti, tačiau tai vis tiek bus dalykas, kuris suteiks nemažai patirties. Žiūrint iš Mokinių savivaldos pusės, Marija, mano manymu, išskyrė tikrai svarbų dalyką – tam tikras privilegijas, kurias gauna aktyvistai. Tai ne tik tai, jog gali lengviau gauti kokio nors kabineto raktą, tačiau ir tai, jog tos, vadinamos privilegijos, suteikia daug daugiau galimybių, kurios padeda pasirinkti savąjį kelią.

Pertraukos metu visi gardžiavomės sodybos šeimininkų paruoštu maistu bei žaidėme smiginį, biliardą, stalo tenisą bei su lynu „skraidėme“ virš tvenkinio. Tiesa, oras buvo nekoks: smarkiai lijo, o paskui netgi pradėjo žaibuoti ir griausti (būtų nenuostabu, jei kitais metais išvykos metu ir snigtų, nes kiekvienais metais oras vis prastėja). Tačiau, nors visi buvome šlapi ir su kliurksinčiais batais, bet vis tiek nepraleidome progos kartu smagiai praleisti laiko.

Džiaugiuosi, jog  prieš trejus metus prasidėjusi mokymų-išvykų tradicija tęsiasi ir dėkoju visiems, prisidėjusiems prie jos įgyvendinimo!

Buvo smagu!

Rasa Gruodytė, 4b

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija