.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“InterviuLangas - Interviu - 2016-04-27

 „Tandemus“ žvaigždutės

Šiais metais šokių grupę „Tandemus“ palieka trys šaunios abiturientės: Ligita Bartaškaitė, Raminta Kairionytė ir Rusnė Vasalauskaitė. Jos visus ketverius mokymosi gimnazijoje metus džiugino savo šokiais visuose mokyklos renginiuose. O ką jos galvoja apie savo veiklą, apie mūsų gimnaziją?

Kodėl pasirinkote lankyti būtent šokių būrelį? Kas jus paskatino?

Ligita. Šoku jau nuo pirmos klasės. Joje pagalvojau, kad pats laikas susirasti popamokinę veiklą, kuria man patiktų užsiimti, todėl nusprendžiau pabandyti ŠOKIUS.

Raminta. Šoku 12 metų. Tiesiog norėjau pabandyti, paskui tai tapo kaip priklausomybė.

Rusnė. Pasirinkau lankyti šokių būrelį, nes tiesiog norėjau įdomaus, man patinkančio užsiėmimo. Neturėjau kur dėti energijos, taigi šokiai buvo idealus pasirinkimas.

Ar tiesa, kad viena iš gerų kolektyvo rezultatų priežasčių yra geras vadovas? Ką apie tai manote?

Ligita. Pritariu, nes geras vadovas visada paskatins siekti geresnių rezultatų, pasakys, kur darome klaidų. Jis tiki vaikų galimybėmis, nuolat konsultuojasi ir ieško naujovių. Visas šias savybes turi mylimiausia mokytoja – Regina Bernotienė.

Raminta. Žinoma, šokių mokytoja yra ir griežta. Bet aš manau, tai didelis pliusas, nes kitaip nebūtų tokio didelio noro stengtis. Mokytoja dažnai pagiria, kai šoki gerai. Mėgsta, kai siūlome judesius ar net statom šokius.

Rusnė. Žinoma!!! Šokių mokytoja Regina – puiki asmenybė bei labai gera vadovė.  Be jos nebūtų nuostabaus šokių kolektyvo „Tandemus“.

Šokate  „Tandemus“ jau ketverius metus.  Kokių charakterio savybių reikia merginoms, ateinančioms į šį būrelį?

Raminta. Užsispyrimo, stiprybės, nes dabar ateina merginos kelis kartus į repeticijas ir meta, nes per sunku. Mes pačios esam ne tik šokėjos, bet ir padedam kurt šokius, žingsnelius. Gaila, kad šokių kolektyvas nepasipildo taip, kaip norėtume.

Ligita. Man tai pikta, kai daug kas žiūri ir galvoja, kad čia labai lengva, bet taip nėra, nes šokiai tikrai reikalauja be galo daug pastangų bei stiprybės. Svarbiausia yra pasitikėti savimi! Vos atėjus į būrelį pirmoje klasėje buvo didelis krūvis, net norėjau mest, bet Raminta įkalbėjo likti, tai dabar aš labai jai dėkinga. Todėl akivaizdu, kad šioje šokių grupėje išlieka tik stipriausios!

Rusnė. Manau, pradedančiosioms nereikia išsigąsti per pirmą šokių repeticiją. Taip, šokiai nėra lengvi, bet reikia norėti, lankyti ir bus viskas įmanoma.

Kokios naudos jums davė dalyvavimas šiame būrelyje?

Ligita. Daug ypatingų draugų, gerą nuotaiką, puikią savijautą, prasmingą laisvalaikį ir beprotiškai gerą „resetą“ nuo kasdienių darbų. O svarbiausia atradau savo antrą šeimą – TANDEMUS!

Raminta. Pasitikėjimo savimi, savarankiškumo, stiprybės ir daug daug laimės. Čia tapau ne tik šokėja, bet ir mokytoja, kadangi ne tik šoku, bet ir kuriu, mokau kitas. Tai vienas geriausių dalykų mano gyvenime. Niekada nepamiršiu akimirkų, kai pabaigus šokti nuo scenos palydi plojimai.

Rusnė. Pradėjau labiau pasitikėti savimi ir savo jėgomis. Kaip buvau devintokė, dešimtokė buvo labai baisu lipti ant scenos. O dabar tik šiek tiek jaudulys pereina per kūną ir labai greitai praeina.

Ką dar veikiate laisvalaikiu?

Raminta. Groju, savanoriauju Gyvūnų globos draugijoje ir, žinoma, šoku. Mėgstu pakeliauti.

Ligita. Užsiiminėju sportu, dažnai susitinku su savo draugias. Neatsisakau įvairių pasiūlymų pakeliauti po  Lietuvą. Ir, žinoma, šokiai užima didžiausią laisvalaikio dalį.

Rusnė. Būnu su draugais, linksmai leidžiu laiką.

Kokie mokymosi „Saulėje“ privalumai ir trūkumai?

Raminta.  Man didžiausias privalumas – šokių kolektyvas. Ir pati mokykla man labai svarbi, einu už ją dantim ir nagais, bet pastaruoju metu pradėjau suprasti, kodėl blogėja mokyklos įvaizdis, prastėja renginiai -  ateina tingesnės kartos, kurios nieko nenori nedaryti.

Ligita. „Saulė“ kaip mokykla man taip pat labai svarbi. Liūdna, kad iš klasės būna aktyvūs tik pora mokinių ir kad mokytojai ir mokiniai nesutaria dėl renginių. Mano nuomone, didžiausias privalumas, kad yra be galo daug popamokinės veiklos, kurioje mokiniai gali atsiskleisti. Aišku, tam reikia noro.

Rusnė. Privalumai: puikūs mokytojai, jauki aplinka. Na, o trūkumų kaip ir nėra, nebent maža pastabėlė – sutvarkyti mokyklos automobilių stovėjimo aikštelę. Ir iš tikrųjų juokingai turėtų skambėti, bet tualetinis popierius mokykloje yra būtinas.

Kas sunkiausia mokykloje?

Abi. Jei iš dalykų, tai matematika.

Rusnė. Iškentėti kai kurias pamokas.

Koks yra jūsų geriausias ir blogiausias prisiminimas „Saulėje“?

Raminta. Geriausia, kai po šokio eini ir visi tave susistabdo, giria. Komplimentai yra didelis paskatinimas šokti. Toks geras jausmas, kai po šokio visi ploja! O blogas prisiminimas, kai reikia kovoti dėl choreografijos salės raktų tam, kad aš ir Ligita galėtumėm kurti šokius savarankiškai.

Ligita. Blogiausias prisiminimas, kai pirmoje klasėje sukurtas šokis. Visi po pasirodymo jį gyrė, o dabar mums net  gėda prisiminti. Žiūrėdamos vaizdo įrašą, nesupratome, ką ten gražaus galėjo pamatyti. Įsimintiniausius įspūdžius per visus gimnazijos mokslo metus paliko mokytojų suorganizuota pramoga - gimnazijos naktis, kurioje tikrai apie miegą nebuvo laiko pagalvot.

Rusnė. Labiausiai prisiminsiu šimtadienį, linksmas pamokas, klasės draugus.

Ar siejate savo ateitį su šokiais?

Ligita. Rinktis šokį kaip profesiją neplanuoju, bet grįžti į „Saulę“  ir įvairių progų metu padėti „Tandemus“ norėčiau ir tikrai pasižadu.

Raminta. Ateities su šokiais nesieju, nes neleidžia sveikata, bet tai liks kaip hobis, o gal viskas pasisuks geriau nei tikiuosi.

Rusnė. Iš dalies taip. Vilniuje planuoju šokti „Asorti“ šokių kolektyve, jeigu pavyks.

Ko palinkėtumėte pasiliekantiems „Saulėje“?

Ligita. Turėkite tikslą, kantriai siekite jo ir judėkite pirmyn, nugalėdami visus sunkumus! Jūsų ateitis – Jūsų rankose! Džiaukitės gimnazija, nes kai reikės atsisveikinti, suprasite, kaip buvo gera mokykloje.

Raminta. Stenkitės dėl mokyklos gerovės. Mokykla – tai jos mokiniai. Atsiminkite, jei kalbate, kad bloga mokykla, kalbate apie save.

Rusnė. Stiprybės, ištvermės, kantrybės, mandagumo.

Linkime niekada nepamiršti šokio ir savo gimnazijos!

                      Deimantė Gumbytė, 2d

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija