.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“InterviuLangas - Interviu- 2016-04-06

Susipažinkime su Brigita Ciesiūnaite!

Darbas įvairiose organizacijose ir savanoriavimas suteikia daug galimybių tobulėti jaunam žmogui. Užsiimti tokia veikla išties įdomu ir naudinga. Ji labai pakeičia žmogų, jo charakterį, mąstymą, net tylenį priverčia prabilti garsiai. Tokios patirties ir turi mūsų gimnazijos dvyliktokė Brigita Ciesiūnaitė, kuri noriai sutiko pasidalinti savąja istorija ir dvyliktokų sunkumais.

Ką veiki laisvalaikiu?

Dabar pagrindinis laisvalaikis dažniausiai skirtas mokslams, knygoms. Bet nepraleidžiu ir kultūrinių renginių, visokių parodų ne tik Utenoj, bet ir Vilniuj. Mėgstu nueiti į filmų pristatymus, susitikti su draugais, aišku, kaip ir kiekvienas paauglys.

Žinau, jog buvai „Apskritojo stalo“ narė. Kas paskatino prisijunti prie šios organizacijos?

Visų pirma, buvo taip, kad baigiau dailės mokyklą tais metais ir neturėjau, ką veikti. Buvau vienoj labai linksmoj stovykloj „Imk“ ir ten buvo „Apskritojo stalo“ atstovų. Visada norėjau būti kalbi, mokėti bendrauti su žmonėm. Tada pamačiau tuos žmones ir taip pagalvojau: „Na, jeigu jie tai daro, tai aš irgi galiu.“ Nuėjau į atranką ir taip ten atsidūriau.

Ką suteikė buvimas tokioje organizacijoje?

Visada buvau tas žmogus, kuris mėgsta dirbti vienas, o organizacijoj reikia mokėt susikalbėti su kitais. Ten yra tik komandinis darbas. Ko tikrai išmokau, tai dirbti komandoj, palaikyti kitus, kartais savo asmeninius dalykus pamiršt ir pirma iškelt organizacijos prioritetą – savo pareigas, darbą, o tik paskui visus kitus dalykus.

O kodėl išėjai iš „Apskritojo stalo“?

Aš ten prabuvau beveik (be mėnesio) dvejus metus ir, manau, aš savo darbą tenai atlikau. Išėjau dėl to, kad jau atėjo laikas naujai kartai, ir, be to, aš norėjau skirti daugiau dėmesio mokslams, kuriems visiškai nebebuvo laiko.

Visa tai atimdavo daug laiko?

Na, aš ne tik „Apskritajame stale“ buvau, bet dar ir savanoriavau Eurodesk, kur teikiau konsultacijas, ir jos atimdavo gana daug laiko.

Kokias konsultacijas ten teikdavai?

Mobilumo klausimais. Tai studijos tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, savanoriavimo galimybės. Atsakydavau į įvairius jaunimo klausimus. Tarkim, jei jiems sekasi tas ir anas, kur jie galėtų studijuoti. Kartu ieškodavom atsakymų į jiems rūpimus klausimus.

Kaip tapai Eurodesk savanore?

Na, aš tapau labai paprastai. Apskritasis stalas” bendradarbiauja su Eurodesk ir tuo metu jiems trūko savanorių. Ir kiek pasidomėjusi šiuo visu reikalu, nusprendžiau, kad savanoriavimas jaunimo informavimo srityje yra ganėtinai įdomus. Kadangi man patinka bendrauti ir padėti žmonėms, pagalvojau, kodėl gi neprisidėjus. Ir kaip visada tokiu būdu bandžiau realizuot save.

Girdėjau, kad mokykloje nedaug kas žinojo, jog buvai „Apskritojo stalo“ narė, kodėl?

Mūsų mokykloje aš ir buvau vienintelė (na, dar prieš mane buvo Viktorija Šuminaitė) atstovė. Ir mes buvom vieninteliai du asmenys, kurie dalyvavom „Apskritojo stalo“ veikloje. Manau, jog už žmogų turi kalbėt darbai, o ne tai, kad jis kur nors priklauso.

Koks yra pats geriausias ir pats blogiausias tau atsitikęs įvykis gimnazijoje?

Labiausiai gimnazijoj patiko, kai prasidėjo naktys gimnazijoj, kurios buvo gal smagiausios naktys mano gyvenime. Rimtai. Ten buvo labai smagu. Tiesiog mano draugų ratas gimnazijoje nėra toks platus, todėl buvo smagu susipažinti su naujais žmonėmis. Man dabar blogiausia yra tai, kad mano mylimiausia lietuvių kalbos mokytoja susirgo. Buvo labai liūdna, vos neapsiverkiau, nes išsiskyriau su mokytoja jau antrą kartą. Penktoj klasėj ji išėjo iš Aukštakalnio progimnazijos, kur tuo metu mokiausi, o dabar dėl sveikatos. Labai liūdna...

Ar bijai artėjančių egzaminų?

Jei tikrai bijočiau, tai aš jiems daugiau ruoščiausi. Esmė ta, jog dvyliktoj klasėj visiems būna kažkokia amžiaus krizė ir pavasarinė depresija, ir nežinau, kokie velniai dar siaučia mokinių galvose. Na, aš tik bijau, kad galiu  neišlaikyti matematikos, bet viskas „ore“. Bus, kaip bus.

Ką veiksi baigusi mokyklą? Kur ir ką ketini studijuoti?

Aš buvau pasukusi link idėjos, kad norėčiau pasinaudoti programa „gap year“, bet mano tėvai prieštarauja tam, todėl tikėkimės, kad įstosiu į VU, kur planuoju studijuoti kūrybines komunikacijas arba istoriją. Bet jei šie nepavyks, aš tikrai stosiu į menus ir atsidėsiu kūrybiniam darbui.

Kokie 5 žodžiai tave apibūdintų labiausiai?

Maistas, miegas, judesėlis, kava, nemiga.

Ką norėtum turėti ir kuo būti po dešimties metų?

Tame amžiuje norėčiau pradėti kurti šeimą. Aš niekur neskubu gyventi. Norėčiau dirbti savo mylimą darbą ir nepamiršti kūrybos. Man svarbiausia gyvenime, kad nepamirščiau savo kūrybos.

Kaip manai, kuo esi išskirtinė? Gal turi neįprastų pomėgių?

Tikriausiai kas mane išskiria iš kitų – tai juokas. Čia reikėtų klausti mano draugų ir aš tikrai bijau, ką jie pasakytų (juokiasi).

Dėkoju Brigitai už nuoširdų pokalbį ir atvirumą. Linkiu jai didelės sėkmės ateityje! O prisimenant mūsų pokalbį, tikiuosi, kad lietuvių kalbos mokytoja R. Baurienė greitai pasveiks ir sugrįš pas mus. Labai pasiilgom ir laukiam!  

Rasa Gruodytė, 2d

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija