.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“InterviuLangas - Interviu- 2014-12-15(01)

Pažintis su Agne Giniotyte

Ar išties šiais laikais skaityti knygas, stropiai mokytis ir siekti geros ateities nebemadinga? Dalyvauti olimpiadose ar mokytis papildomai nereikia, nes iš to jokios naudos? Pasirodo, yra mokinių, kurie mano kitaip. Puikus pavyzdys – Utenos „Saulės“ gimnazijos geriausia mokinė Agnė Giniotytė. Ji sutiko atsakyti, tikiuosi, į daugeliui rūpimus klausimus.


Praėjusiais metais dalyvavai trijose olimpiadose ir laimėjai prizines vietas. Kokios tai buvo olimpiados? Ar sunku buvo? Kiek ir kaip joms ruošeisi?

Laimėjau lotynų kalbos, biologijos ir lietuvių kalbos olimpiadose. Sunku tikrai nebuvo. Papildomai (su auklėtojos pagalba) ruošiausi tik biologijai. Olimpiadose dalyvauju norėdama tiesiog pasitikrinti savo žinias. Be to, tai puiki praktika prieš egzaminus.

Kaip dabar, dvyliktoje klasėje, sekasi mokytis?

Savaime suprantama, kad viskas sunkiau. Ruošimasis egzaminams atima daug laiko ir jėgų. Nepaisant to, sekasi ne prasčiau nei praėjusiais metais.

Kas motyvuoja gerai mokytis?

Nusiteikimas. Aš pasakiau sau, kad galiu, vadinasi, galiu. Taip pat motyvuoja noras puikiai pabaigti gimnaziją ir studijuoti tai, apie ką svajoju.

Kokie dalykai mokykloje sekasi geriausiai? Kodėl? Kurie dalykai labiausiai patinka?

Negaliu išskirti nė vieno. Tikriausiai todėl, kad jei jau stengiesi mokytis gerai, tai tą darai visose srityse ir neskirstai, kad štai lietuvių kalbą stengsiuosi mokėti devynetui, o matematikos užteks ir šešeto. Labiausiai patinka gamtos ir tikslieji mokslai – chemija, biologija ir matematika.

 Kas labiausiai patiko mokantis „Saulės“ gimnazijoje?

Jauki mokyklos aplinka, nuoširdūs ir geranoriški mokytojai bei visi mokiniai, kurie išsiskiria iš pilkos masės dėdami visas pastangas, kad mokykloje kiekvienas jaustųsi laukiamas. Tik laikas parodys, kas išliks atmintyje po daugelio metų...

Ką planuoji veikti baigusi mokyklą?

 Planuoju studijuoti biomediciną arba molekulinę biologiją Vilniaus universitete.

Ar turi kitų užsiėmimų? Kokie Tavo pomėgiai?

Geru oru mėgstu vaikščioti lauke, taip pat būti su draugais. Neretai paskaitau knygą ar pagaminu ką nors savo šeimai. Nesu iš tų, kurie turi begalę įvairios veiklos.

Ar lieka laiko pabūt su draugais, taip gerai mokantis?

Žinoma. Beveik visi dabar susidarę klaidingą nuomonę, kad tie, kurie mokosi gerai, nebeturi laiko malonumams. Taip tikrai nėra.

Koks Tavo gyvenimo credo?

Šis klausimas privertė susimąstyt... Galvoje nuskambėjo viena vienintelė mintis, kurią labai seniai man pasakė mama. Tai ir bus mano gyvenimo credo: „Man nusispjauti, ką jūs apie mane galvojate. Aš apie jus iš viso negalvoju“ (Coco Chanel). Gal skamba kiek per griežtai ir šaltai, bet tai mano požiūris į gyvenimą. Kuo žmogui mažiau rūpi, ką apie jį galvoja kiti, tuo jis laimingesnis.

Koks Tavo Zodiako ženklas?

 Esu avinas.

Koks metų laikas labiausiai patinka?

Negaliu išskirti nė vieno, nes visi metų laikai turi savotiško žavesio ir išskirtinumo.

Įdomiausias filmas? Knyga?

Filmas „Mano sesers globėjas“. Vienos knygos išskirti negaliu, bet Jodi Picoult knygos man pačios vertingiausios, įdomiausios ir prasmingiausios.

Skaniausias maistas?

Vaisiai.

Ko palinkėtum savo bendraamžiams?

Niekada nesustoti siekiant savo tikslų. Taip pat palinkėčiau mažiau galvoti: „O kaip aš atrodysiu kitiems? Ką pagalvos kiti?“ Juk tokie klausimai žlugdo asmenybę...

Dėkoju Agnei už atsakymus ir linkiu stiprybės siekiant savo tikslų. Na, o mums, jaunesniems, verta susimąstyti, kodėl reikia mokytis. Gal išties mažiau paisyti, ką galvoja kiti...

Judita Janišauskaitė, 2c

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija