.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“InterviuLangas-Interviu-2020-10-04(01)

2020-10-04

Susipažinkime

Nuo šių metų rugsėjo mūsų gimnazijoje pradėjo dirbti socialinė pedagogė Miglė Neliupšienė. Visada labai įdomu susipažinti su nauju žmogumi, todėl laikraščio „Langas“ redakcija paprašė naująją socialinę pedagogę truputį papasakoti apie save.

Trumpai rimtai ir nerimtai pristatykite save: šeima, išsilavinimas, gimimo metai pagal Rytų horoskopą, Zodiako ženklas.

Kartu su vyru auginame du sūnus. Vyresnysis sūnus šiemet jau pirmokas, o mažylis lanko darželį. 2012m. baigiau edukologijos studijų krypties socialinės pedagogikos studijų programą. Įgijau edukologijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir socialinio pedagogo profesinę kvalifikaciją. Pagal Rytų horoskopą esu gimusi Arklio metais. Beje, arklys yra gero draugo simbolis, tad manau, kad jis mane gerai apibūdina. Zodiako ženklas – Avinas.

 Kaip atsidūrėte mūsų gimnazijoje?

Baigiantis gražioms motinystės atostogoms ir ruošiantis leisti sūnų į darželį, pradėjau ieškoti darbo. Taip jau sutapo (kuo labai džiaugiuosi), kad gimnazijai kaip tik buvo reikalinga socialinė pedagogė. Kadangi turėjau patirties, anksčiau dirbau Užpalių gimnazijoje, paskambinau, susitikome ir štai  aš čia. Esu dėkinga gimnazijos direktorei už pasitikėjimą.

Kas nudžiugino, nustebino, o galbūt nuvylė pirmomis darbo dienomis mokykloje?

Nusivylimų patirti neteko. Džiugina šiltas, bendraujantis ir padedantis kolektyvas.

 Ar mokykla pasikeitė palyginti su ta, kurią lankėte  pati?

Mokyklą baigiau prieš 12 metų. Dabar suaugusios ir subrendusios asmenybės akimis ji tikrai atrodo kitokia, pasikeitusi. Mokyklos nuolat tobulėja, pokyčių tikrai apstu.

Kaip tapote socialine pedagoge? Svajojote būti nuo vaikystės? Kas nors paskatino rinktis šią specialybę?

Kokį darbą norėčiau dirbti, ilgai nežinojau, neapsisprendžiau. Baigusi 12 klasių, nusprendžiau mokytis socialinės pedagogikos. Mano teta, įgijusi šią specialybę, dirba socialinį darbą. Pasikalbėjome ir nusprendžiau pabandyti. Studijos man labai patiko. Tuo metu supratau, kad tai mano sritis. Man labai pasisekė, nes atradau save be didelių „savęs ieškojimo kelionių“. Man gera dirbti su vaikais, jaučiuosi reikalinga, laiminga, ypač tada, kai kartu pasiekiame gerų rezultatų.

Kas labiausiai liūdina ir kas džiugina bendraujant su mokiniais?

Pirmiausia mane apskritai džiugina pats bendravimas. Dar nesutikau tokio mokinio, su kuriuo nerasčiau, apie ką kalbėtis. Šiuo metu vis dar esu pažinimo procese, bet jau galiu pasidžiaugti, kad „Saulėje“ mokosi daug puikių, nuoširdžių mokinių. O liūdina tai, jog paprastai vaikai geriau žino savo teises, o apie pareigas tenka priminti.

Kokia veikla užsiimdavote vaikystėje? Kokias pamokas mėgdavote, o kokių ne?

Nuo 1 iki 4 klasės dainavau mokyklos chore. Labai gaila, bet išėjus į kitą mokyklą, dainavimas baigėsi. Neatsimenu dėl kokių priežasčių, turbūt trūko drąsos ar šeimos paskatinimo, todėl dirbdama mokykloje visada pati skatinu vaikus lankyti būrelius, turėti patinkančių užsiėmimų. Esu išbandžiusi save įvairiuose būreliuose: sporto, meno. Mokykloje geriausiai sekėsi humanitariniai mokslai.

Kokius pomėgius turite dabar?

Šiuo metu mano visi pomėgiai yra susiję su sūnumis. Kol jie maži, mūsų visas laisvas laikas sukasi tik apie juos ir su jais kartu. Šį laikotarpį labai branginu. Kai randu laisvo laiko, skaitau, kartais nustebinu šeimą savo kepamais tortais.

Kas labiau patinka: žiūrėti filmus ar skaityti knygas? Pasidalinkite įspūdžiais.

Be abejo, labiau patinka skaityti knygas. Patinka įvairi literatūra, bet mėgstamiausia  detektyvai. Skaitydama išgyvenu tokias emocijas, kurių niekada nepatirčiau žiūrėdama kino filmą.

Jei turėtumėte stebuklinių galių, kaip pakeistumėte šiuolaikinį pasaulį?

Norėčiau, kad visi vaikai būtų laimingi, augtų darniose, laimingose šeimose, nebūtų skurdo, tokių skirtingų socialinių sluoksnių ir iš to kylančių problemų. Norėčiau, kad pasaulyje nebūtų piktų žmonių, neegzistuotų nusikalstamumas. Kad visi būtumėme sveiki!

Ačiū už interviu ir linkime kuo didžiausios sėkmės ir gerų emocijų mūsų gimnazijoje.

 

 

 

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija