.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Mokinių savivaldos išvyka-seminaras „Aš – komandos narys“

Rugsėjo 22 dieną mūsų gimnazijos dabartinė mokinių savivalda bei būsimi jos nariai vyko į išvyką-seminarą „Aš – komandos narys“ Beržatiltyje. Jos metu mokiniai gerino tarpusavio santykius, komunikaciją, kūrybingumą bei socialines kompetencijas. Taip pat šio užsiėmimo metu buvo renkami nauji mokinių savivaldos nariai. Jums tikriausiai įdomu, kaipgi viskas vyko?

Atvykus į Beržatiltį pirmiausia mokiniai, traukdami raides A, B ir C, buvo suskirstyti į grupes, kuriose turėjo sukurti prisistatymą bei 4 taisykles, kurių privalėjo laikytis visos išvykos metu. Komandos „Saldžių sapnų“, „Cukriukai“ ir „Bičiuliai“ su šiomis užduotimis susitvarkė puikiai. Jų sukurtos taisyklės buvo tokios kaip: „Gerbti vieniems kitus, būti aktyviems, saugoti šeimininkų inventorių, suteikti pagalbą, būti geros nuotaikos.“ Šaunu, jog mokiniai nepamiršo nei savęs, nei šalia esančiojo.

Toliau vyko komandos formavimo mokymai su praktine užduotimi, kuriuos vedė mokinių savivaldos kuratorė mokytoja Skaistė Diškevičienė. Pirmoji užduotis buvo skirta susipažinti. Reikėjo klausyti, kokie buvo sakomi faktai, ir, užgirdus tinkantį, atsistoti. Buvo smagu pamatyti, kiek yra panašumų ir skirtumų tarp šalia sėdinčių moksleivių. Komanda turi turėti daug reikalingų savybių, kurios padeda jai gyvuoti bei pasiekti gerų rezultatų. Viena iš jų – pasitikėjimas vienas kitu, todėl buvo atliekamas pratimas, kurio metu vieni mokiniai turėjo kristi, kiti – sugauti krentantįjį. Paskutinė praktinė užduotis – pastatyti bokštą arba rūmus nekalbant. Mokiniai iš pradžių per keletą minučių turėjo susitarti, ką ir kaip statys, o po to gavus keletą priemonių dirbti tylėdami. Taip pat buvo nurodyta, jog negalima naudoti tam tikrų spalvų bei formų. Vieniems tai daryti sekėsi geriau, kiti negalėjo iškentėti neprakalbėję, tačiau bendras rezultatas išėjo gana geras. Visos komandos pastatė statinius (tarp jų buvo netgi Valdovų rūmai). Manau, po šios užduoties jie suprato, jog svarbu ne žodžiai, o vienas kito supratimas ir veiksmai.

Po mokymų mūsų laukė labai skanūs pietūs, kuriais pavaišino mokyklos direktorės pavaduotoja Birutė Juodvalkienė bei jos vyras. Pasistiprinę veiklą tęsėme toliau. Iš kiekvienos komandos buvo išrinkti du atstovai, kurie dalyvavo debatuose „Žmogui reikalinga komanda“. Teigiantieji sakė, jog žmogui reikalinga komanda, kadangi komandos nariai vieni kitus gali papildyti, padėti. Be to, komandoje visi būna pasiskirstę pareigomis, todėl žino, ką daryti. O neigiantieji viską neigė, kadangi dirbti geriau vienam. Tada tau niekas neaiškina ir pats turi visą atsakomybę ant savo pečių, todėl gali pasiekti geresnių rezultatų. Kad ir kaip ten bebūtų,  viską pasako frazė „Vienas lauke ne karys“. Po to buvo tikriausiai sunkiausia dalis pirmokams, kadangi jie turėjo prisistatyti ir kalbėti prieš auditoriją. Kai kuriems tai buvo pirmas kartas, todėl labai džiaugiuosi, jog jie perlipo per save ir išdrįso tai padaryti. Tai didžiulis žingsnis į priekį. Šaunuoliai! Paskutinė, pati linksmiausia dalis – „Rokas, džiazas ir hiphopas“. Komandos paruošė muzikinius pasirodymus, tiesa, be roko, džiazo ir hiphopo. Tai buvo senos, visiems pažįstamos lietuviškos dainos, kurias išgirdus visiems pakilo nuotaika.

Išvyka baigėsi padėkų ir pažymėjimų dalijimu bei bendra nuotrauka. Na, o mes, mokinių savivalda, laukiam visų dalyvavusių įsitraukiant į įvairias veiklas bei  sakom nuoširdžiausia  AČIŪ už puikiai praleistą laiką!

Rasa Gruodytė, 3b klasė

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija