.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijosLangas - Gimnazijos aktualijos 2015-10-19(01)

Smagus mokymasis apie rimtus dalykus

Šaltą spalio dešimtos dienos rytą trylika Utenos „Saulės“ gimnazijos mokinių, lydimų mokytojų Audronės Mikalaičiūnienės ir  Skaistės Diškevičienės, išvyko į seminarą „Noriu būti lyderis“, kurio metu, dalyvaudami įvairiose veiklose, mokėsi lyderystės meno.

Atvykę į seminaro vietą Gimžiškių kaime, mokiniai buvo originaliai suskirstyti į „Ežiokų“ ir „Kankorėžių“ grupes. Grupėse seminaro dalyviai susipažino tarpusavyje ir kitiems kūrybiškai prisistatyti. Po to klausėsi Rasos Gruodytės, praėjusią vasarą baigusios lyderių akademiją, pranešimo. Mokytoja Skaistė papasakojo, kokia yra tikroji lyderystė, o mokiniai patys puikiai įvardijo lyderių savybes. Po pranešimo komandos turėjo dalyvauti improvizacijoje. Reikėjo suvaidinti išsitrauktus posakius ir dainų pavadinimus taip, kad komandos nariai per tris minutes atspėtų. Vėliau visi draugiškai su mokytojomis gaminosi pietus ir varžėsi estafetėse. Gerai pasistiprinę vietine daržovių sriuba ir lauže keptomis dešrelėmis su bulvėmis, mokiniai pradėjo debatus apie lyderystę. Viena komanda teigė, kad lyderiais gali būti visi, o kita komanda prieštaravo, kad ne visi gali būti lyderiai. Po įdomių debatų mokiniams teko praktinė užduotis – susipažinti su gimnazijos metų renginių planu ir pasiūlyti, kokių renginių, jų įgyvendinimo formų patys norėtų. Dar turėjo suformuluoti pasiūlymus probleminiams klausimams gimnazijoje spręsti. Grupelės turėjo laiko pasitarti ir pristatyti savo vizijas, idėjas.  Paskutinis grupių pasirodymą buvo gana intriguojančiu pavadinimu „Rokas, džiazas ir hiphopas“. Jo metu reikėjo improvizuoti mėgstamiausią grupės dainą su atsivežtais į renginį talismanais. Susumavus visus rezultatus nugalėtoja buvo paskelbta „Kankorėžių“ komanda. Seminaro pabaigoje grupių nariai gavo pažymėjimus ir visi laimingi grįžo į namus.

Kaip patiko mokiniams išvyka, galite sužinoti perskaitę jų atsiliepimus.

„Šiandien buvo neįprasta, tačiau labai produktyvi diena. Visada smagu susitikti neformalioje aplinkoje ir šnekėti ne tik apie mokyklos reikalus. Taip pat smagu susipažinti su kitų klasių atstovais. Puikiai praleistas laikas, smagi kompanija.Ir už tokią atmosferą dėkoju mokytojoms, kurios organizavo tokią išvyką, ir mokiniams, kurie savaitgalį nepatingėjo ir atvyko čia. Labai AČIŪ!“ (Monika)

„Šita išvyka buvo tikrai įdomi ir linksma. Galvojau, kad dauguma bus susiskirstę grupelėmis ir bendraus tarpusavyje, bet suklydau, buvo priešingai. Labai patiko užduotys ir veiklos. Kitą kartą norėčiau, kad būtų su nakvyne, nes tikrai kompanija linksma ir draugiška. Viskas buvo LIUKS! Dar tokių išvykų! Ačiū už gerai praleistą dieną.“ (Viktorija)

„Man turbūt labiausiai patiko linksmai nusiteikusios mokytojos, jų pasiruošimas. Tikrai negalvojau, kad bus taip linksma. Visai nesigailiu atvažiavusi į šią nuostabią vietą. Tikėjausi, kad linksmai praleisim laiką, taip ir įvyko. Patiko debatai, pakalbėjom ir apie tai, ko trūksta mokyklai. Manau, įgyvendinsim viską, ką čia tarėmės.“ (Sonata)

„Man šitoje išvykoje labiausiai patiko tai, kad teko susipažinti su kitų klasių seniūnais. Išvyka buvo nuostabioje vietoje. Visos užduotys buvo labai įdomios. Visi pokalbiai ir diskusijos išliks kaip geriausi prisiminimai, kurių niekada nepamiršiu. Labai ačiū už dieną!” (Kristina)

„Atvažiavau čia norėdama linksmai praleisti laiką, susipažinti su kitais. Iš tikrųjų taip ir buvo. Patiko uždavinys su daina, lauke estafetės irgi buvo linksmos. Buvo labai skanios bulvės. Viskas labai patiko.“ (Aurelija)

„Ši išvyka man gana patiko. Buvo ne veltui praleistas laikas. Susipažinau su kitų klasių seniūnais. Patiko pasportuoti, nors lauke buvo gana šalta. Viskas buvo puiku, tikrai patiko šeštadienis.“ (Julija)

„Ši išvyka man labai patiko. Prieš atvažiuodama nieko nesitikėjau, tiesiog galvojau, kad praleisiu šeštadienį, o gal ką nors ir sužinosiu. Ir tikrai teisingai galvojau, daug sužinojau, susipažinau su labai skirtingais žmonėmis.“ (Adelina)

 „Atvažiavau gerai praleisti šeštadienio dieną, pabendrauti su kitais gimnazistais. Prieš atvažiuodama galvojau, kad bus nuobodu, bet klydau, praleidau labai linksmai laiką, buvo įdomu ir linksma.“ (Živilė)

„Iš pradžių jaučiausi nedrąsiai, bet vėliau įsidrąsinau ir tikrai gerai ir naudingai praleidau laiką. Buvo smagu, įdomu susipažinti su mokyklos aktyvu, pasidalinti mintimis, idėjomis, pasportuoti lauke ir būti gamtoje.“ (Deimantė)

„Šioje išvykoje aš susipažinau su daug linksmų žmonių. Čia buvo smagu pašnekėti ir praleisti laiką. Labiausiai patiko žaisti, spėlioti ir sportuoti. Buvo skanus maistas.“ (Erika)

„Šia išvyka esu labai patenkinta. Patiko sportinės užduotys, sužinojau šio to naujo bei puikiai praleidau laiką! Daug juokiamės, kalbėjom, gaminom maistą. Linksmiausia dalis buvo paskutinė – debatai ir pasirodymas. Smagu.“ (Rasa)

 „Man šis šeštadienis buvo kitoks. Susipažinau su „Saulės“ gimnazijos mokiniais. Nemaniau, kad bus taip linksma. Labai puikiai pasilinksminom, skaniai papietavom, linksmų žaidimų pažaidėm. Įdomiai diskutavom apie lyderystę. Džiaugiuosi, kad čia atvažiavau. Ačiū mokytojoms už puikų šeštadienį.“ (Kornelija)

Mokytoja Skaistė Diškevičienė

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija