.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijosLangas - Gimnazijos aktualijos 2015-05-18(01)

 ISM moksleivių universitas – vieta tobulėti

 Balandžio 21 ir 23 dienomis gimnazijoje vyko ISM moksleivių universitetas. Tai kiekvienais metais įvairiuose miestuose dvi dienas vykstantis paskaitų ciklas, kuriame įgyjama žinių ne tik apie ekonomiką ar verslumą, bet ir apie savęs tobulinimą, be to, galima išgirsti šiuo metu aktualių problemų vertinimą. Moksleiviai, išklausę visas paskaitas, gauna pažymėjimą, kuris stojant į ISM vadybos ir ekonomikos universitetą prideda 0,15 balo.

Šiais metais moksleivių universitetas Utenoje buvo ypač turtingas dėstomų dalykų. Paskaitas vedė ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai. Vienas iš jų buvo vokietis, lektorius, dėstantis ISM universitete ekonomikos ir politikos bei tarptautino verslo ir komunikacijos programose, Andreas Felten. Jis pristatė viešojo kalbėjimo meną. Šiuolaikiniame pasaulyje tai labai aktuali tema, nes nemokėjimas dėstyti minčių, baimė išeiti iš savo komforto zonos žmogui tartum užkerta kelią siekti aukštesnių tikslų. Sugebėjimas tinkamai pateikti savo idėjas yra reikalingas tiek stengiantis parduoti prekę, tiek mokytojaujant ar vadovaujant įmonei, kitaip tariant, bet kokioje veikloje. Džiugu, kad  anglų kalbos barjeras auditorijai nesutrukdė užduoti klausimų bei reaguoti į lektoriaus mintis.

Kitą paskaitą vedė Milijonierių stovyklos įkūrėjas Vincentas Vitkauskas. Šis žmogus plačiau papasakojo apie asmeninę patirtį, kokios naudos jam davė ISM universiteto ekonomikos ir politikos studijos. Jis teigė, jog nors ir dirba ne pagal savo specialybę, ISM universitete įgijo daug pažinčių, drąsos siekti savo tikslų, kartu juokdamasis pastebėjo, jog dabar, žiūrėdamas pokalbių ar pramogines laidas, geba ne aklai patikėti kiekvienu žodžiu, pasakytu apie ekonomiką ar rinką, o suprasti, kada yra šnekamos „nesąmonės“.

Balandžio 23 dieną vykusias paskaitas pradėjo vyriausiasis ISM lektorius, dėstantis ekonomikos ir politikos srityje, dr. Vincentas Vobolevičius. Šis dėstytojas dar prieš darbą ISM dėstė Niujorko universitete ir Manhateno koledže, todėl turi nemažą žinių ir patirties bagažą ir visu šiuo turtu nekantravo pasidalyti su moksleiviais. Jo dėstoma tema vadinosi „Įvykiai Ukrainoje: racionalistinis požiūris”. Lektorius nešališkai ir korektiškai, pradėdamas nuo pat įvykių Ukrainoje pradžios, apibūdino juos iš ekonominės, politinės, istorinės pusės. Paskaita buvo labai informatyvi, todėl įdėmiai klausę besidomintys šia tema galėjo susidaryti išsamų  situacijos vaizdą.

Galiausiai paskutinę paskaitą vedė ISM alumni, tai yra buvusi šio universiteto studentė, Arūnė Kavaliauskaitė. Ji buvo naudinga kiekvienam moksleiviui, nes kalbėjo apie motyvaciją mokytis ir ką reikėtų investuoti į savo ateitį. Remdamasi asmenine patirtimi pasakojo, kaip planuoti savo laiką užklasinei veiklai bei pamokoms, taip pat rekomendavo pažiūrėti filmus, tokius kaip režisieriausTom Hooper „Karaliaus kalba“ ar režisieriaus Jeffrey Elmont „Kūno kalba“. Paminėjo internetinius puslapius, kuriuose geriausia ieškoti informacijos, pabrėžė, jog neturėtume prisirišti prie informacijos, esančios Vikipedijoje, bei užsiminė, jog, jei yra galimybė, geriausia paskaityti, paanalizuoti dėstomų dalykų temas į priekį, nes, girdint tas pačias mintis jau antrą kartą iš mokytojo, galima giliau pasiaiškinti ir labiau įsiminti.

Pabaigoje visiems abiejų dienų klausytojams buvo išdalinti diplomai. Daugelis dalyvavusiųjų teigė, jog ISM moksleivių universitetas suteikė jiems daug naujų žinių, dėstytojai juos įkvėpė siekti užsibrėžtų tikslų. Visi norintys galėjo po ir prieš renginį pasikalbėti su dėstytojais ar studentais stojimo ar tiesiog gyvenimo klausimais. 

              Eligija Rukšytė, 3b

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija