.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaLaikraštis „Langas“Gimnazijos aktualijosLangas - Gimnazijos aktualijos 2015-04-13(01)

Lietuvos Respublikos Seimo narės Mildos Petrauskienės vizitas mūsų gimnazijoje

Penktadienį „Saulės“ gimnazijoje svečiavosi LR Seimo narė Milda Petrauskienė, kuri mūsų mokyklos abiturientams vedė neįprastą pilietiškumo pamoką „Pilietis savo valstybėje“.

Po įžanginės mūsų mokyklos direktoriaus Valentino Bubulio kalbos ir žaviųjų gimnazijos dainininkių Ramintos ir Kristinos atliekamos Ievos Narkutės dainos „Raudoni vakarai“ pamoką pradėjo Milda Petrauskienė Janinos Degutytės eilėraščio „Mažutė“ eilutėmis „Tu – mažutė, tu telpi visa/ Į Čiurlionio karalių delnus...“ Toliau viešnia savo pasakojimu vedė mus per Lietuvos istoriją iki šių dienų. O kad būtų įdomiau, svarbesnes datas, įvykius turėjome pasakyti mes, mokiniai. Tai buvo ne tik gera proga pakartoti istorijos žinias, bet ir sužinoti, jog ir mūsų Utena yra reikšminga, svarbi Lietuvai. Iš čia yra kilusių rašytojų, Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarų. Linksmiausia užduotis buvo atspėti ekrane demonstruojamų eilių autorius. Prisiminėme nuostabius Lietuvos poetus, atradome ir naujų, dar negirdėtų pavardžių. Renginį vainikavo naujausio filmo, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-čiui paminėti, peržiūra ir Seimo narės dovanos. Nuskriaustas neliko nė vienas – kiekviena klasė gavo po didelį krepšį firminių Seimo saldainių. Mokiniai, teisingai atsakinėję į klausimus, buvo apdovanoti papildomais prizais – istorinėmis knygomis. Geriausiai sekėsi Renatui Bertuliui ir Geistautui Černiui iš 4b klasės (mokyt. Auksė Šapokienė). Juos Seimo narė pavadino tikromis enciklopedijomis, nes ko tik paklausė, tą ir žinojo. O Renatui, kuris po renginio užmezgė diskusiją apie dabartinę geopolitinę situaciją, viešnia išpranašavo politiko karjerą. Be mokinių, dovanų gavo ir biblioteka.

Visa, kas gera, turi ir greitą pabaigą. Net nepastebėjome, kaip prabėgo pamoka. Kitaip nei įprastų pamokų metu niekas neskubėjo išeiti. Ir turbūt ne vien dėl to, kad mokytoja Milda Petrauskienė mus vertino palaikančia šypsena, o užuot rašiusi pažymių įteikė dovanų. Mano nuomone, tokia netradicinė pamoka ne tik suteikė galimybę glaustai aptarti NATO, Europos Sąjungos, rinkimų, pilietiškumo, kultūros, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo temas, bet ir paįvairino mokyklinę rutiną, paskatino tobulėti, labiau pažinti aplinką, kurioje gyvename, įkvėpė patriotizmo, pasididžiavimo savo šalimi jausmą. Drįstu visų dalyvavusių pamokoje vardu nuoširdžiai padėkoti Seimo narei Mildai Petrauskienei už šią turiningą pamoką.

Greta Rušėnaitė, 4c.

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija