.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Kad sveikata būtų brangiausias žmogaus turtas...

Sakoma, kad sveikata – brangiausias žmogaus turtas. Todėl šių mokslo rugsėjo 22-26 dienomis mūsų gimnazijoje vyko akcija „Sveikatingumo pertraukų savaitė“, organizuojama Lietuvos respublikos sveikatos apsaugos ministerijos ir Sveikatos, mokymo ir ligų prevencijos centro. Tai Lietuvos mokyklų bendruomenių savaitinė akcija, kurios tikslas – atkreipti mokyklų bendruomenių (ypač mokinių) dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą, asmeninę atsakomybę už savo ir aplinkinių sveikatą, skatinti mokinius aktyviai leisti laisvalaikį, išmokti atsipalaiduoti po protinio darbo. Visą savaitę numatančios veiklos tvarkaraštį mokiniams skelbė stende pakabintas plakatas. Kiekviena diena turėjo savo mintį bei tikslą.

Pirmadienio tema – „Judėjimo galia“. Po 3 pamokų susirinkę 3c klasės mokiniai, kartu su kūno kultūros mokytoja, bėgo ratą aplink gimnazijos pastatą. Po to mokyklos kieme sekė simbolinė mankšta. Taip mokiniai buvo skatinami aktyviai praleisti laisvalaikį, daugiau sportuoti.

Antradienį buvo pristatomi mėgstamiausi visos gimnazijos bendruomenės receptai. Taip pat mokyklos fojė vyko arbatos bei maisto, kuriame vyravo vaisiai, degustacija. Įvairūs vaisiai, nuo egzotinių vynuogių ligi sodo obuolių, ir iš jų pagaminti saldūs pyragai bei kitos kulinarinės įmantrybės, pritraukė gausų būrį mūsų gimnazijos smalyžių. Akcijai didelį indėlį įnešė A. Šukevičienės suburto „Žmogus ir sveikata“ būrelio nariai, kurių surinktos gėrybės praturtino vaišių stalą. Užstalėje buvusi socialinė pedagogė Miglė pastebėjo, kad visiems ypač patiko žolelių arbata, kurios du termosai buvo ištuštinti per porą minučių.

Trečiadienis – asmens higienos diena. Mokiniai, prieš įeidami į valgyklą, privalėjo kruopščiai nusiplauti rankas. Taip buvo primenama sena taisyklė, jog maisto nešvariomis rankomis liesti nevalia. Tą dieną  valgyklos koridoriuje tvyrojo malonus bananų aromatas.

Ketvirtadienis buvo paskirtas muzikai. Per pertrauką prieš 4-tąją pamoką mokyklos fojė rinkosi visi, norintys dainuoti karaoke. Skambėjo gerai žinomos lietuviškos dainos, kaip V. Stakėno „Kelelis tolimas“, „Juodi žirgai“ ir kt. „Koncertas“ užtruko truputį ilgiau nei pertrauką, todėl pradžioje pamokos dar vis buvo galima girdėti balsus. Dalyvavusiųjų replika: minioje buvo girdėti daugiausia vyriškų balsų. Tai turbūt reiškia, kad mūsų vaikinai darosi aktyvesni.

Na, ir penktadienis – padėkos „Ačiū už...“ diena. Tądien daugumai gimnazijos mokinių buvo išdalinti rožiniai lapeliai, ant kurių jie buvo prašomi užrašyti padėką mokytojui, draugui, giminaičiui ar kitam artimam žmogui. Po to lapeliai buvo tvarkingai iškabinti ant fojė esančio stilizuoto fontano. Visi norintys galėjo paskaityti draugų linkėjimus, praskaidrinti sau nuotaiką.

Šią akciją mūsų gimnazijoje padėjo įgyvendinti  socialinė visuomenės sveikatos specialistė Ernesta Juškevičienė, biologijos mokytoja Audronė Šukevičienė bei socialinė pedagogė Miglė Saladžiūtė. Puiki tema artėjant tingiajam žiemos sezonui turėjo nuteikti gimnazijos bendruomenę sutikti darganą bei niūrų rudenį žvaliems, sveikiems ir, žinoma, laimingiems, nepasiduoti ligoms ir, visų svarbiausia, nesuklupti moksluose.

Živilė Daubaraitė, 2a

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija