.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

 Važiuoti ar eiti pėsčiomis?

Rugsėjo 22 diena minima kaip diena be automobilio. Pirmą kartą akcija „Mieste be automobilio“ buvo surengta Prancūzijoje 1998 metais. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto žalą gamtai ir žmonių sveikatai. Kadangi Lietuvos gamta ypač užteršta nuo daugybės senų automobilių, mūsų šalis irgi tapo šios akcijos dalyve. Be to, svarbu eismo saugumas, nes Lietuvoje avarijose žūsta daugiau žmonių nei kitose Europos šalyse.

Galvodami apie gamtos švarą gimnazijos žurnalistai nusprendė pasidomėti, kaipgi atvyksta į mokyklą mūsų abiturientai, kiek iš jų turi savo automobilius ir ar norėtų į mokslo šventovę važinėti dviračiais, kad neterštų gamtos. Buvo apklausta 51 dvyliktokas. Žinoma, skambėjo įvairiausi atsakymai. Daugelis sakė, kad į mokyklą vaikšto pėsčiomis, kai kurie atvažiuoja autobusu ar automobiliu. Na, o tiksli statistika tokia: pėsčiomis ateina 35 dvyliktokai, autobusu atvažiuoja 5, o automobiliu 17. Savo automobilį turi 11 dvyliktokų. Vadinasi, neturi 35. Ir buvo tik vienas, kuris prisipažino, kad neturi teisės vairuoti automobilį. Paklausti, ką mano apie galimybę į mokyklą važiuoti dviračiu, 28 dvyliktokai atsakė teigiamai, neigiamai 10, o be nuomonės buvo 11. Nors ir keista, bet dviračiu nemoka važiuoti 4 dvyliktokai. Į pastarąjį klausimą atsakymai buvo tokie: „jei turėčiau dviratį, važiuočiau“, „geras variantas“, „nieko prieš“, „visai nebloga mintis“, „ilgas kelias, jei būčiau vietinis, važinėčiau“. Bet buvo ir tokių: „neigiamai“, „toli važiuoti dviračiu“, „nuomonės neturiu“, „ne, ačiū“, „nesąmonė, šalta“, „manau, prasta mintis, geriau pėsčiomis“, „per dažnai reikia dviratį persivaryti per gatvę“.
Mano nuomone, visi žmonės, tiek jauni, tiek vyresni,  turėtų pamąstyti šia tema bei pasistengti bent tam skirtą dieną tausoti aplinką ir daugiau vaikščioti pėsčiomis bei važinėti dviračiu nei automobiliu ar kitomis transporto priemonėmis. Todėl, mieli mūsų gimnazijos mokiniai, tausokite gamtą ir elkitės su ja taip, kad vėliau nereikėtų gailėtis.

Adelina Paulauskaitė, 2c 

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija