.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Mano paskutinės Rugsėjo pirmosios gimnazijoje įspūdžiai

Atsikėliau kaip visada, nuo katino murkimo. Saulė prašėsi į kambarį pro platų langą, o iš virtuvės sklido blynų kvapas. Tačiau šiandien neįprasta diena – ilgai laukta (o gal kam ir ne?) Rugsėjo pirmoji. Buvo šiek tiek neramu, juk šiandien jau paskutinį kartą išgirsiu savo gimnazijos direktoriaus įkvepiančius žodžius, mano bendraamžius visi vadins abiturientais ir daugiau niekad su savo klase nebepasitiksime kartu rudens. Teko save nuraminti ir keliauti į šventę. Žinoma, seniai matyti klasės draugai, šypsenomis pasipuošę veidai, gėlių žiedai mylimoms auklėtojoms prablaškė neramias mintis. Be to, šiemet ir mokslo metų pradžios šventė buvo ypatinga. Organizatorių komanda pasidarbavo išties šauniai. Renginį vedė abiturientas Šarūnas Taraškevičius bei 3c klasės mokinė Kristina Leleivaitė.

Po įprastinio šventės pradžios akcento – Lietuvos himno – vedėjas Šarūnas, mano nuostabai, pareiškė, jog turime prisiminti birželio 12-os įsakymą. Pasidarė nejauku, ką gi mūsų gimnazijos direktorius dar sugalvojo? O pasirodo, jaudintasi buvo visai be reikalo, nes Šarūnas citavo: „Pirma, vasara privaloma visiems vaikams. Antra, rugpjūtį, liepą, ir birželį reikės išmokt atmintinai“. Kristina pritarė šiam teiginiui sakydama, kad iš spalvingųjų vasaros vadovėlių visi uoliai mokėsi ir patyrė daug smagių akimirkų, sustiprino dvasią ir kūną. Ir visa tai buvo surašyta į VASAROS DIENORAŠTĮ (būtent šis motyvas jungė visą šventę).

Pirmasis dienoraščio puslapis – „Dainų šventės vasara“. Liepos pradžioje vyko devyniasdešimtoji lietuvių Dainų šventė, sutelkusi beveik šimtą tūkstančių atlikėjų ir žiūrovų iš Lietuvos ir pasaulio šalių. Iš mūsų gimnazijos šventėje dalyvavo matematikos mokytoja Danutė ir lietuvių kalbos Jolanta ir jos, apsirengusios tautiniais kostiumais, pašoko lietuvių liaudies šokį „Oi, tas oželis“. Šis šokis, anot vedėjų, tai tarsi simbolinis ožių išvarymo ritualas. Nuo šiol gimnazijoje kvailai užsispyrusių, besiožiuojančių, išsišokėlių nė su žiburiu nerasi. Buvo tikrai įspūdinga!

Antras puslapis vadinosi „Sporto vasara“, nes šią vasarą vyko pasaulio futbolo, Europos lengvosios atletikos ir plaukimo čempionatai, o dabar gyvename pasaulio krepšinio varžybų ritmu. Sviedinio valdymo meną pademonstravo ir mūsų gimnazijos sportininkai. Jie linksmai improvizavo metimo į krepšį varžybas, kurios pradžiugino ne tik sporto mėgėjus.

Vertėme kitą lapą, kuris vadinosi „Kelionių vasara“. Ją mums priminė merginos, dalyvavusios projekte „Muzika mus jungia“, kuris vyko Lenkijoje, Gorzno mieste. Iš ten parsivežė ne tik prisiminimus, bendraamžių adresus, bet ir dainą lenkų kalba. Gimnazistai, nesnauskite, dalyvaukit projektuose ir šiemet, nes girdėjau, jog buvo be galo šaunu pagyventi su bendraamžiais kitoje šalyje.

Dienoraštis toliau mums pasakojo: „Sugrįžimų vasara“. Juk vasarą į gimtuosius namus sugrįžta studentai, išsibarstę po įvairiausius pasaulio kampelius, gimtosios Lietuvos miestelius ir miestus – visus juos parveda ilgesys. Ko gero, ilgesys paskatino sugrįžti ir prieš ketverius metus gimnaziją baigusių merginų trijulę – Augustę Šutinytę, Greta Zabulytę ir Aureliją Puodžiukaitę. Jų buvusi auklėtoja sakė, jog merginos savo noru pasisiūlė padainuoti šventėje keletą dainų. Tai man labiausiai buvo netikėta, bet supratau, kad į mokyklą išėjus norisi sugrįžti.

Po dainos buvo atverstas pats gražiausias dienoraščio lapas – „Meilės vasara“. Kaip sakė šventės vedėja Kristina, per vasarą buvo pasitikrinta meilė ne tik tam vieninteliam ar vienintelei, bet ir Tėvynei, nes rugpjūčio 19 dieną buvo paminėtas Baltijos kelio 25-metis. Meilės vasarą Šarūnas pakvietė palydėti šokio ritmu kartu su „Tandemus“ merginomis. (Pirmokai, o gal ir jūs norite prisijungti prie šio šaunaus kolektyvo?)

Be muzikos ir šokių išgirdome nuoširdžių sveikinimų, kuriuos sakė gimnazijos Mokinių tarybos prezidentė Laimutė Remeikaitė bei Utenos Kristaus žengimo į dangų klebonas Kęstutis Palepšys.

Mūsų šventė jau skaičiavo paskutinius akordus – atverstas „Žydėjimo ir brandos vasaros“ puslapis. Suskambo optimizmo ir motyvacijos kupinas mūsų gimnazijos himnas. „Į Saulę, – traukė jaunimas, – kad sušildyt mokėtum, į aukštį, kad banaliai nekalbėtum...“ Vasaros dienoraštis pasibaigė, vadinasi, vasara oficialiai baigta. Mūsų puikioji budėtoja Valentina pirmą kartą šiais mokslo metais varpeliu paskelbia, jog mokykla nuo šiol vėl yra mūsų antrieji namai. O atrakinti juos direktorius patikėjo daugiausia mokinio pažangumo ir lankomumo balų surinkusiems gimnazistams - abiturientei Agnei Giniotytei ir vienuoliktokui Tautvydui Žuliui. Taigi mokykla jau tuoj bus mums atvira. Na, o summa summarum – visų klasių fotografijos. Kiekviena klasė, tai yra mokyklos bendruomenės dalis, lipo laiptais, tarsi simbolizuojančiais kilimą aukštyn, ir buvo įamžinti – juk gyvename kartą ir visada malonu atsiversti nuotraukas, menančias mūsų augimą ir kaitą.

Taigi, dabar jau tikrai supratau, kad ruduo, taip pat ir mokslo metai prasidėjo. Ateinančius devynis mėnesius turėsime ne tik antruosius namus, bet ir tėvus – mokytojus, kurie žada visko išmokyti, pagelbėti. Sau ir kitiems abiturientams linkiu nepasiklysti painiose ir karčiose mokslo šaknyse, o jaunesniems gimnazistams noriu ištarti Juliaus Cezario žodžius: „Veni, vidi, vici“ („Atėjau, pamačiau, nugalėjau“). Nepatirkite jokių kliūčių ir norėkite, labai norėkite, nes svajonės pildosi.

Greta Rušėnaitė, 4c 

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija