.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

2014-05-29

Koks kelias laukia mūsų 87 laidos abiturientų?

Mokslo metai jau tiksi paskutinę savaitę. Mokiniams tai laikas, kai mokykloje sėdėti yra ypač sunku. Tačiau ne dvyliktokams. Jiems tai paskutinės akimirkos mokykloje, pasiruošimas egzaminams bei paskutinio skambučio šventė. Juk jie  abiturientai! Tačiau ką jie veiks, išaugę rūpestingus mokytojų sparnus? Juk čia  ketverius metus jie buvo mokomi, globojami ir visų mylimi!

Labai džiugu, jog didžioji dauguma šiemet mokyklą baigiančių mokinių tvirtai žino, ką veiks gavę brandos atestatą. Į platų pasaulį išleisime būsimų bankininkų, inžinierių, programuotojų ir IT specialistų, teisėsaugininkų, aktorių, verslininkų ir medikų. Šaunu, kad kiekvienas jų yra unikalus, skirtingas. Remiantis paskutiniais duomenimis, apie 60% šių metų abiturientų jau žino savo tolesnį gyvenimo kelią. Tie 60 –  tai daugybė įvairių profesijų, ypač populiarios — gydytojai, IT specialistai, verslininkai, inžinieriai, mechanikai. Žinoma, buvo ir tokių, kurie visiškai išsiskyrė iš bendro konteksto. Tai yra tie dvyliktokai, kurie nusprendė eiti netradiciniu keliu: SCI policininkai, du astronautai, samdomas žudikas ir milijonierius.

Šaunieji mūsų dvyliktokai yra kalbūs, noriai reiškia savo nuomonę, tad davėme jiems dar vieną užduotėlę –  trumpai prisistatyti. Pats populiariausias prisistatymas – esu draugiška (-s). Dažnas save apibūdino  kaip kruopštus (-i); linksmas (-a); aktyvus (-i); komunikabilus (-i); protingas (-a); nuoširdus (-i). Mano nuomone, patys šauniausi yra tie, kurie parašė, jog sakytų tik tiesą ir save apibūdina kaip „Jurgelį Meistrelį“. Džiugu, kad dauguma turėjo, ką apie save pasakyti, o likę 10% turėtų rimtai pamąstyti, kad kitąkart jau nelaikytų liežuvio už dantų (juk ir gyvenime svarbu mokėti prisistatyti).

SUMA SUMARUM, arba kas iš to? Mieli dvyliktokai, visiškai nesvarbu, kokį savo gyvenimo kelią pasirinkote.  Realiame  pasaulyje jie yra skirstomi į žvyrkelius, vieškelius, autostradas, taip ir jūs – kuo daugiau pastangų įdėsite, tuo jūsų kelias bus geresnis. Nė vienas kelias iš karto nebuvo autostrada. Iš pradžių takelį išmindžiojo, tada pravažinėjo, o kai jis pasidarė reikšmingas – tapo autostrada. Taip ir jūs, dvyliktokai, iš pradžių atėjote į pirmąją klasę, įgijote žinių ir atskubėjote čia, į gimnaziją, jų pagilinti, sustiprinti. Iš gimnazijos jau pabirsite skirtingais keliiais ir čia prasidės Jūsų gyvenimo autostrada: baigsite universitetus, pradėsite dirbti, nepastebėsite, kaip laikas greitai prabėgs! Geros krypties, mielieji!

Greta Rušėnaitė, 3c

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija