.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Aktyvi naktis mokykloje – dalijamės įspūdžiais

ELIGIJA RUKŠYTĖ, 2b klasė. Balandžio 11 dieną, 2000 į gimnaziją susirinko 42 gimnazijos mokiniai. Jūs klausiate, ko taip vėlai mokiniai renkasi į mokyklą? Ogi „naktavoti“! Taip ši veikla buvo įvardinta kiekvienos komandos, parinktos atsitiktine tvarka, šūkyje. Čia mes visą naktį, iki pat paryčių, žaidėme žaidimus, bendravome ir netgi tikrinome, ar mūsų protas bei jėgos neapleidžia, kai turime miegoti.


 ŽIVILĖ DAUBARAITĖ, 1a klasė. Buvo keistoka į mokyklą įeiti jau vakarėjant. Viduje buvo neįprastai ramu. Mus pasitiko tikybos mokytoja Skaistė. Ji nurodė kabinetą, kuriame turėjome „apsigyventį“ tą naktį, bet neišdavė programos detalių, dėl to darėsi tik įdomiau. Renginys prasidėjo aktų salėje. Po įžanginio žodžio ir direktoriaus palinkėjimų pirmas žaidimas „Bingo" leido mums visiems susipažinti. Šio žaidimo tikslas – apklausti kuo daugiau mokinių ir sužinoti jiems būdingų savybių. Bėgiojome vieni prie kitų ir klausinėjome, kas ką turi, kas kam patinka. Šis žaidimas išties padėjo įsidrąsinti, tapo lengviau bendrauti. Po to  dalyviai susiskirstė į grupes: „Kacytės“, „Pakelta kvadratu“, „Sugerovai 69“, „Žvaigždūnai“, „Devynmačiai“. Pavadinimai kiek keistoki, bet juk susirinkome linksmintis, todėl rimtumas čia buvo nereikalingas. Be to, kiekviena komanda turėjo sukurti ir savo emblemą, šūkį bei prisistatymą. Nakvynę gimnazijoje organizavę mokytojai taip pat subūrė savo grupę ir  aktyviai (kaip ir mokiniai) dalyvavo programoje. Didžiausią įspūdį paliko komandų prisistatymai, jie tikrai buvo įdomūs ir įvairūs: pirmoji prisistačiusi „Kacyčių“ komanda (ją sudarė vienos merginos) pašoko pagal „Yvos“ dainą „Katyčių dainelė“, „Žvaigždūnai“ sudainavo Gintarės dainą „Svajoklis“, jiems akomponavo gitara antrokė Raminta, o „Sugėrovų 69“ prisistatymą įsimintiną padarė breikas, atliekamas Manto Mineikio. Po prisistatymo mūsų laukė gana netikėta užduotis – užmigdyti savo mobiliuosius telefonus, kad netrukdytų bendrauti ir linksmintis. Mokytojo A. Janaudžio grojamos lopšinės lydimi sudėjome telefonus į dėžutes, kad galėtų saugiai sulaukti ryto.


ELIGIJA RUKŠYTĖ, 2b klasė. Po susipažinimo ir prisistatymo užduočių keliavome į sporto salę, kur visą laiką neleidome sau užmigti darydami jėgos reikalaujančias užduotis. Visų pirma, išsijudinome lengva mankšta, tai yra visiems gerai žinomu šokiu „Makarena“ ir dainos „Gentleman“ interpretacija. Po mankštos žaidėme mokytojų ir mokinių sugalvotus žaidimus. Šie žaidimai leido prisiminti, kad mokykloje galima ne tik rimtai mokytis, bet ir linksmintis. Atsipalaidavę grįžome į savo komandas, kurių buvo net šešios po 8-9 žmones, įskaitant ir mokytojų komandą. Jie irgi dalyvavo daugumoje sporto ir kitų užduočių. Pirmiausia visų dalyvių laukė estafetinės užduotys. Ši veikla pareikalavo nemažai energijos, nes visos komandos labai aktyviai siekė pergalės. Vienoje labai smagioje estafetėje visiems reikėjo nusiauti po vieną savo batą ir nunešti į paskirtą vietą. Mokytojai juos visus sumaišė, o mokiniams reikėjo viena apauta koja nušuoliuoti link savo bato, jį apsiauti ir bėgti prie kitų savo komandos narių. Laimėjo ta komanda, kurios nariai greičiau apsiavė savo batus. Kitos užduotys reikalavo labai didelio komandinio darbo, nes norintiems jas įvykdyti reikėjo nepriekaištingos strategijos ir savitarpio supratimo. Juk negalėtume nunešti dviese kamuolio, laikomo tarp nugarų, iki finišo linijos, jei nesusitartume tarpusavyje, kaip bėgti ir ką daryti, kad šis neiškristų! Kaip bebūtų gaila, bet geriausiai sporto užduotys sekėsi komandoms, kurių sudėtyje buvo daugiau vaikinų.


RAMINTA KAIRIONYTĖ, 2c klasė. Po estafečių grįžome į aktų salę įrodyti, kuri grupė yra dainingiausia. Ši renginio dalis man patiko labiausiai. Dainos buvo visiems labai gerai žinomos, todėl visos komandos dainavo drąsiai, linksmai, atsipalaidavusios ir netgi šokdamos. Kol vieni mokiniai dainavo, kiti tikrai nenuobodžiavo ir nesėdėjo vietoje – jie lyg palaikymo komandos šoko ir pritarė pagrindiniams dainininkams. Tikriausiai niekada nepamiršiu, kaip aš ir mano klasės draugė Gertrūda tą vakarą nepasidalinome  mikrofono, nors dainavimas tikrai nėra mūsų hobis. Stebėjausi tuo, kad linksminosi ir patys nedrąsiausi, nes kuklumui tą vakarą neliko vietos. Mane džiugino, kad tą naktį buvę mokytojai žaidimuose ir rungtyse dalyvavo ne mažiau nei mokiniai. Taip pat daugelis mokinių dalyvavo „Protmūšyje“. Tai buvo puikus laikas išbandyti savo proto jėgas ir sužinoti įdomių, negirdėtų faktų. Įdomumo pridėjo ir tai, kad atsakymų nereikėjo rašyti ant lapų, o tiesiog užteko paspausti reikiamą mygtuką pultelyje. Tokį „Protmūšį“ man teko žaisti pirmą kartą. Mokiniai, kurie paspaudė daugiausiai teisingų atsakymų, gavo saldžių dovanėlių. Aš manau, kad ši naktis buvo ne tik neįprastas renginys, bet ir puiki proga susipažinti su naujais žmonėmis ar susidraugauti  artimiau su jau pažįstamais mokiniais.  Mano nuomone, daugelis mokinių,  kurie dalyvavo reginyje „Naktis gimnazijoje“, sutiktų, kad šis praleistas laikas  buvo vienas iš geriausių mokykloje.


ELIGIJA RUKŠYTĖ, 2b klasė. Dar vėliau, artėjant vidurnakčiui, mūsų laukė draugiškos krepšinio varžybos. Tos pačios komandos turėjo pasidalyti pusiau į palaikymo ir žaidėjų būrelius. Kol vieni nariai įnirtingai grūmėsi krepšinio aikštelėje, kiti privalėjo sukurti šokį žaidimo pertraukėlei.  Šitaip visi gimnazistai buvo užimti veikla ir siekė savo komandos pergalės. Palaikymo komandų šokių būta labai įvairių: nuo paprastų pasišokinėjimų iki rimtų šokių kombinacijų  bei „breakdance“ judesių.  Kaip ir estafetėse, taip ir krepšinyje ši veikla  labiau sekėsi komandoms, turinčioms aukštaūgių vaikinų. Varžybas laimėjo komanda, pavadinimu „Sugėrovai 69“.  Jiems ir atiteko saldieji prizai. Žaidimas ir šokiai nė trupučio nenuvargino mokinių ir tik dar labiau paskatino norą atsirevanšuoti vieniems prieš kitus, todėl, mokinių prašymu, buvo surengtos atskiros merginų ir vaikinų krepšinio varžybos. Kol dalis mokinių ruošėsi ir kaupė jėgas sunkiai kovai, kiti žaidė socialinės pedagogės Miglutės parengtą žaidimą „Upeliukas“. Šis žaidimas mums taip patiko, kad jį žaidėme mokyklos koridoriuose dar porą valandų paryčiui.  Patikrinę, kaip mūsų smegenys veikia apie 4 valandą ryto moderniajame „Protmūšyje“ ir pažaidę keletą žaidimų aktų salėje mes galiausiai vėl grįžome į sporto salę, nes niekas kitas negali taip gerai nuvyti miego kaip sportas. Čia mes galėjome rinktis įvairias sporto šakas, bet dauguma panoro žaisti tinklinį. Tai mes darėme iki pat saulėtekio.

Patekėjus saulei gimnazistų nuotaikos buvo labai įvairios: keletas vaikų jau buvo nuėję miegoti, kai kas vaikščiojo kupini energijos ir jautėsi lygiai taip pat, kaip atėję vakare, bet didžioji dalis buvo pavargę ir nors sakėsi, kad dar galėtų nemiegoti visą parą, jų veido išraiškos sakė ką kitą. Galiausiai po ilgos naktelės mus visus subūrė į sporto salę tikybos mokytoja Skaistė  rytinei mankštai. Ji buvo išties naudinga, suteikė visiems energijos, išblaškė visus miegus net iš labiausiai pavargusių gimnazistų veidų. Po jos mūsų laukė pusryčiai, refleksija ir kelionė namo.

Mano nuomone, ši naktis mokiniams įrodė, kad mokykla gali būti ir linksmybių, gražių prisiminimų vieta. Tai nebūtinai privalo būti ta vieta, kuri sukelia rutiną ir sunkumus. Kartu ji leido geriau susipažinti su kitų klasių mokiniais, susirasti naujų draugų, susipažinti su mokytojais kitokioje aplinkoje, gerai ir turiningai praleisti laiką. Manau, kad kalbėdama už visus buvusius ten mokinius nesuklysiu sakydama, jog dauguma jų tikrai norėtų dar kartelį „miegoti“ mūsų mokykloje.

 


REFLEKSIJOS REZULTATAI, kuriuos mokiniai parašė po renginio

(kalba netaisyta)

  • Patiko žmonės, kurie čia dalyvavo, žaidimai ir įvairios užduotys, žmonių aktyvumas, mokytojai, kurie vedė užduotis ir praleido visą naktį kartu. Kitais metais norėčiau dar daugiau dalyvių, įvairesnių užduočių.
  • Man patiko komandinės užduotys, karaokė, estafetės bei krepšinio žaidimas su  mokytojus. Dar patiko, kad grojo gera muzika visą naktį.
  • Patiko labai šauni kompanija, labiau patiko judresni žaidimai nei „šnekėjimo“. Nelabai patiko tas, kad kai kurios veiklos labai prailgo (pvz., karaokė). Reikėtų pirmiau duoti loginius ir ramius žaidimus, o į rytą – judrius. Norėčiau, kad naktis gimnazijoje būtų ir kitais metais, būtinai dalyvaučiau. Smagu, kad buvome visą laiką kartu.
  • Per daug estafečių ir mokytojų. Daug įvairių veiklų ir mažai laisvo laiko, per kurį būtų galima pabendrauti. Patiko talismanas – gražiai šoka. Skauda kojas, bet viskas gerai. Smagu šiaip.
  • Naktis gimnazijoje buvo labai įdomi. Labiausiai patiko, kai žaidėme krepšinį ir tinklinį. Galbūt ne taip patiko, kad grupės buvo suskirstytos burtų keliu.
  • Labiausiai patiko karaokė. Galėjo būti daugiau šokių. O šiaip viskas puiku, lauksim kitų kartų!
  • Man patiko viskas. Norai: krepšinis, o ne jo parodija, daugiau sunkesnių estafečių.
  • Buvo daug spalvų ir garso. Šiaip patiko viskas… Patiko tinklinis,  jo bei krepšinio galėtų būti daugiau. Nekviesti tokių žmonių, kurie iki 12 valandos “trūksta”.
  • Man šioje naktyje patiko tai, kad visi buvo draugiški, įdomios pramogos. Nepatiko tai, kad ryte nebuvo užsiėmimo.
  • Patiko beveik viskas, tik norėjosi daugiau laisvo laiko, pramogų, kurias sugalvotume patys.
  • Patiko beveik viskas. Tik galėjo būti daugiau laisvo laiko, nes berniukai „kačialkon“ nespėjo. Plius norėtųsi ko nors baisaus ir gąsdinančio.
  • Ši naktis man patiko, kadangi buvau linksmoje erdvėje. Patiko karaokė, krepšinis, šokiai ir visa kita. Ši veikla labai išvargino, tačiau viskas buvo puiku. Kitais metais mielu noru kartosiu šią veiklą.
  • Be galo patiko visos užduotys. Bet gaila, kad labai greitai praėjo laikas. Patiko, nes turėjau galimybę susipažinti su kitais. VISKAS TOBULA!!! :)
  • Labiausiai patiko žaidimai. Nelabai patiko, kad grupės buvo ne pagal klases, o sumaišytos. Kitais metais norėčiau, kad viskas būtų taip pat, nes viskas buvo puiku. Na nebent būtų šokiai kokie. Ačiū :)
  • Viskas buvo puiku! :) Labai patiko, kai su bendraklasiais šokome vidury sporto salės. Patiko kolektyvas, žaidimai, karaokė. Gal buvo per mažai laisvos veiklos, per daug mankštų. Nuostabi atostogų pradžia. Kitiems metams daug tokių naktų prieš kiekvienas atostogas!! Smagu! Atsiminsiu visą gyvenimą :) LABAI AČIŪ ORGANIZATORIAMS.
DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija