.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Devyniasdešimt penktoji „Saulės“ gimnazijos pasaka

Seniai seniai (prieš 95-erius metus) raudonų plytų dvare mūsų garbingi protėviai šviesuoliai įžiebė mokslo židinį ir skambiai pavadino „Saule“ – kad augintų, brandintų, šviestų ir šildytų. Bėgo metai, daug šaunių abiturientų pasklido po šalį ir pasaulį  garsindami gimnazijos vardą. Sulaukę garbingo 95-ojo gimtadienio, gimnazijos mokiniai ir mokytojai nutarė šėlti ir dūkti visą savaitę, o jos penkias dienas (lapkričio 18-22), paversti nepamirštama pasaka.

Pasaką sekti pradėjo sportiškiausieji, nes pirmadienis buvo paskelbtas sporto diena. Į sporto salę sugužėjusios visų Utenos miesto progimnazijų komandos rungėsi linksmose estafetėse. Nugalėjo draugystė, nes visų veiduose žaidė šypsenos, kiekviena svečių komanda dalinosi ir ragavo „Saulės“ spinduliuotį (taip gimnazijoje vadiname  šakotį). Estafečių skonį pajuto ir mūsų gimnazistai, palaikomi viso būrio sirgalių. Įdomios ir permainingos buvo krepšinio rungtynės. Žaidė buvusieji ir dabartiniai gimnazistai kartu su kūno kultūros mokytoju D.Kanapecku. Teisėjavo buvę abiturientai A. Misiūnas ir D. Makarskas. Nugalėjo patirtis ( taip buvo įrodyta ir pagarba vyresniems).

Greta Rušėnaitė (3c)


Antradienį mūsų gimnazijoje išmušė talentų valanda (ką ten valanda – vėliau paaiškėjo, kad prireikė visų trijų). Į sceną kopė dainuoti, šokti, šmaikštauti gebantys mokiniai, kitas gimnazijos erdves atgaivino dailininkai, lipdytojai ar kitokiais rankdarbiais užsiimantys kūrėjai. Visų renginių metu sceną puošė 4c klasės gimnazisto Lauryno Andriūno batikos drobė. Vedėjų Miglės, Kotrynos ir Žygimanto paprašytas pradėti šventę direktorius Valentinas Bubulis auditoriją suintrigavo teiginiu, jog talentas – senųjų civilizacijų svorio ir piniginis vienetas, kurio šiandieninė vertė – 2 milijonai litų.  Ar „Saulėje“ esama tikrų brangakmenių, buvo patikėta spręsti  garbingai komisijai – šmaikštuoliui Vytautui Ribokui, aštrialiežuvei Zitai Treinienei ir kompetentingajai Jolanta Juodkienei. Netrukus sugaudė elektrinės gitaros, sutrinksėjo mušamieji – savo kūrybos melodija pasirodymus pradėjo Gerda, Laura ir Martynas. O tada jau scenoje keitėsi veidai ir meno raiškos žanrai, atlikimo maniera: romantiškasis Aurimas iš 2d atliko dainą „Prie pasakų miesto“,  2e klasės vaikinai pasirodė turį humoro gyslelę ir gebą parodijuoti ne tik judesiu, žodžiu, bet ir aprangos stiliumi, šokių grupė „Tandemus“, anot renginio vedėjo Žygimanto, šoko taip gerai, kad net pati Monika Šalčiūtė pavydėtų, užbūrė Gretos iš 3c ir jos mažosios sesutės Austėjos muzikinis duetas, Mildos Zarankaitės iš 3d klasės smuiko melodija „Schindler's list“ nutildė visą salę – žiūrovai buvo sužavėti klasikinės muzikos garsų, emocijų proveržį sukėlė ir Manto iš 2b šokis. Mūsų talentų margumyną prasmingai papildė svečių programa: lopšelio – darželio „Šaltinėlis“ mergaičių sportinių šokių grupės ,,Kikilis“ pasirodymas, Aukštakalnio progimnazijos improvizacinė kompozicija „Mūsų gyvenimai“, ovacijomis buvo sutiktas dainuojantis Vyturių progimnazijos  kolektyvas. Nuotaiką, sklandžiusią salėje, pagavo ir perteikė 4d klasės atliekama savos kūrybos daina, skirta gimnazijai. Tie, kuriems saviraiškai netiko scena, rodė filmukus. Komisijai teko džiugiai konstatuoti – yra mūsų ,,Saulėje“ brangakmenių,  ryškiai tviskančių kasdienio gyvenimo pilkumoje.

 Miglė Vizbaraitė (4d)


Trečiąją dieną nekrikštai „Saulės“ gimnazijoje pagaliau sulaukė krikšto dienos. Antrokai pasirūpino, kad krikštas būtų rimtas. Į sporto salę (tą dieną – tikras kareivines)  tik su švariais batais arba be batų buvo tiesiog suvaryti visi pirmokai. Čia išbandoma jų fizinė ištvermė – ar neištižę, ar miklios visos jų kūno dalys. Miklinti reikėjo ne tik kojas, rankas, mažąjį pirštelį, užpakaliuką, bet ir liežuvį. Būsimi gimnazijos „kareiviai“, suskirstyti į keturis būrius, turėjo atlikti užduotis, kurios atskleidė jų ištvermę ir greitą orientaciją. Antrokai nusprendė, kad šito maža, ir su skanduote suvarė visus į aktų salę, tuomet virtusią kareivinių štabu. Čia ne tik kiekvienas būrys parodė savo namų darbą, bet buvo išbandyti ir kapitonai – klasių auklėtojai. Tik tada nekrikštai galėjo pasižadėti. O žadėti privalėjo labai daug: nenutraukti mokytojų paskutinių nervų, neminėti direktoriaus vardo be reikalo, nesunešioti uniformos nešiojant kuprinėje, neužknarkti per rašomuosius darbus, valgykloje užleisti vietą krikštytojams ( antrokai vos išpešė šį pasižadėjimą), pagaliau tarnauti „Saulės“ gimnazijai ketverius metus savo protu, širdimi ir darbais. Tik tada, tapę tikraisiais „kariais“, išgirdo Generolo (direktoriaus) sveikinimo kalbą ir, svarbiausia, galėjo po sunkaus išbandymo sočiai  prisivalgyti šauliškos košės. Patys ištvermingiausi pirmokai su savo krikštytojais dar ir šaudė, ne varnas, žinoma, o į taikinius – parodė savo rankų miklumą bei akių taiklumą. Už košę ir šaudymo pratybas dėkojame Utenos Šaulių 9-osios kuopos vadui V.Juodkai.

Živilė Daubaraitė (1a)


O ketvirtoji diena – mažasis Paryžius, arba „Gerai, kad nebuvo Petruškevičiaus“, nes mokiniai surengė iš koto verčiantį madų pristatymą, kuris vadinosi „Guzikas 2013“. Puikiai pasirodė daug klasių, buvo labai linksma, gerą nuotaiką kūrė renginio vedėjai Šarūnas ir Agnė,  mokytojai – teisėjai iš Paryžiaus. Visus pakerėjo 4d klasės pasakų herojai ir 4e klasės raganaitės. Džiugu, kad mados festivaliui ruošėsi ne tik mokiniai, pavyzdžiui, 1b klasės mergaitėms  šukuosenas padėjo pasidaryti bendraklasio Manto Šulskaus mama, o 4e klasės raganaitėms sukneles pasisiūti pagelbėjo Simonos Banytės mama. Gerai ir tai, kad gimnazistai nesivaržė dėl prizinių vietų, o tik dėl linksmumo ir noro pasirodyti visiems, kokie yra sumanūs, talentingi ir drąsūs. Kompetetinga komisija įteikė nominacijas: 

  • „Originaliausia idėja“ – 3a klasei,
  • „Žaismingiausia kolekcija“ – 4e klasei,
  • „Įspūdingiausias pasirodymas“ – 4d klasei,
  • „Netikėta vizija“ – 3b klasei,
  • „Už gausų dalyvavimą“ – 4c klasei,
  • „Už originalų makiažą“ – 3d klasei.

Taigi, vieni išsidalino nominacijas, o kiti gavo padėkas už dalyvavimą. Mokinių nuomone, šis madų pristatymas buvo ne prastesnis nei Juozo Statkevičiaus, net rėmėją turėjo – AB „Rūta“.

Adelina Paulauskaitė (1d)


Penktoji diena – visas šventines dienas vainikuojanti sugrįžimų pasaka. Ryte po mokyklos klases pabiro net 23 buvę mokiniai (dviejų paskutinių dešimtmečių abiturientai), vienai dienai tapę mokytojais. Jie pasakojo savo sėkmės istorijas, dalinosi patirtimi, organizavo žaidimus.  Buvusių gimnazistų pamokos tikrai buvo netradicinės. Vakare aktų salėje vyko sugrįžimų koncertas. Daug šypsenų, juoko ir smalsumas, jaudulys vėl užlipus ant scenos bei seniai matyti klasės draugai... Būtent taip būtų galima apibūdinti šį vakarą. O viskas buvo taip... Sugūžėję buvę ir esami sauliečiai  sugiedojo gimnazijos himną. Kaip tikri studentai be paruoštukės neišsivertė. Visų mylimai mokytojai Vilijai Jonuškienei įžiebus sugrįžimų ugnelę, o buvusioms prezidentėms Agnei Juodytei, Marijai Šaraitei, Jurgitai Markūnaitei tarus žodį, be ilgų įžangų ir kiti sugrįžėliai parodė savo vertę: šoko, dainavo, skaitė eiles ir netgi repavo. Vieni sveikino realiai, kiti virtualiai. Visiems patiko  Londone gyvenančios Rūtos Druskytės virtualus žodis ir meninės nuotraukos bei prieš pusmetį studijas užsienyje baigusios ir šiuo metu Islandijoje gyvenančios Vaidos Bražiūnaitės sveikinimas gimnazijai. Elektroninėje erdvėje mokyklą pasveikino ir pirmoji mūsų gimnazijos televizijos žvaigždė Rasa Bubulytė. Ji atsiuntė savo dainos klipą ir pažadėjo atvažiuoti koncertuoti į „Saulės“ gimnaziją.

Nuostabų pasirodymą surengė Eglė Jakštytė, kuri atliko savo kūrybos dainą „Skrendi“, papasakojo apie save, pakvietė visus atvykti į  chorų karų atranką ir palaikyti uteniškių chorą, kurio generolė bus ji.

Deividas Žygas, išsiilgęs mūsų gimnazijos, tiesiai iš lėktuvo lėkė į šventę. Jis atliko savo  dainą, kuri gimė  mūsų gimnazijoje – „Sugrius pasaulis be Tavęs“. Paklausus Deivido, kodėl verta sugrįžti į gimnaziją, jis atsakė, jog tik čia yra juntamas labai šiltas bendrystės ryšys, galima sutikti daug brangių žmonių ir sugrįžus prisiminti, ką čia palikai gero...

Treninguotas ir barzdotas vyrukas – tai Modestas Zdanauskas, Utenos kolegijoje studijuojantis reperis, paklaustas, ko  pasiilgo iš „Saulės“ laikų, atsakė lakoniškai – be galo gerai prisimenu pertraukas, kvailiojimus – nebuvau tas, kuris sėdi rimtu veidu pamokose.

Ingrida Kepalaitė, Utenos kolegijos dėstytoja, perskaičiusi savo eilėraščių gimtąja uteniškių tarme, visiems priminė, kad 2013 – Tarmių metai.

Merginų šokių kolektyvas pasirodė su buvusiomis šokėjomis – dėl šio renginio grįžo į gimnaziją  sesutės Patricija ir Urtė Bernotaitės, Greta Šarkiūnaitė, Justina Micikevičiūtė, Lina Remeikaitė, Jovita Liucija Kiškytė. Abejingų nepaliko ir Valentinos Kovalenko, pasirinkusios studijuoti šokio meną, gatvės šokis.

Labai šiltai buvo sutiktos buvusio gimnazijos ansamblio dainininkės – Augustė Šutinytė, Aurelija Puodžiukaitė, Ermina Kardonaitė, Silvija Katinaitė bei joms birbyne pritaręs Rokas Indrašius. Koncertavo ir du buvę solistai, dabar studijuojantys gestų kalbą – Ieva  Pakalnytė ir Dovydas Padkamaris. Ieva, paklausta, kas labiausiai įstrigo iš ketverių metų gimnazijoje, atsakė, kad negalinti pamiršti pirmos dienos devintoje klasėje, kai vos čia įkėlusi koją pajuto saugumo ir šilumos jausmą. „Saulė" ir šauni tuo, kad čia visuomet laukia nuoširdūs ir rūpestingi mokytojai. Įvairūs renginiai, gražios mokyklos tradicijos visada praskaidrina nuotaiką. Nors Dovydas mokėsi čia tik dvejus metus, tačiau to užteko, kad pareikštų, jog  pačios gražiausios merginos Utenoje – „Saulėje“. Jis taip pat labai žavisi mokytojų profesionalumu – jie gali ne tik puikiai išdėstyti medžiagą, bet ir laiku bei vietoje pajuokauti. Dovydas į sceną lipo sirgdamas, nes negalėjo nepadainuoti savo buvusiai mokytojai Vilijai Jonuškienei.

Kaip ir visos pasakos, ši turėjo laimingą pabaigą. Šventinį buvusių mokinių susitikimą vainikavo gimnazijos roko grupės šou  „Du gaideliai“. Visi išėjo iš salės šypsodamiesi. Dar ilgai netilo juokas ir kalbos mokyklos koridoriuose ir konferencijų salėje, o mokytojų kambarin užsukę buvusieji rašė laiškus savo mokytojams. Tikimės, kad ši graži tradicija sukviesti buvusius mokinius pavirs į pasaką be galo – kasmet bus galima džiaugtis sugrįžusiais.

Greta Rušėnaitė (3c)

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija