.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

Kandidatų į gimnazijos mokinių prezidentus debatai

Vakar, spalio 16-tą dieną, gimnazijoje vyko kandidatų į mokinių prezidento postą debatai. Trys kandidatai – 2a klasės mokiniai Rimtautė Emilija Rastenytė ir Lukas Saruolis bei 3a klasės mokinė Akvilė Labanaitė – pasakė kalbas, kuriose jie papasakojo apie save, įvardijo tikslus, kurių nori siekti būdami prezidentais, atsakė į užduotus klausimus.

Akvilė, išrinkta prezidente, tikino bandysianti spręsti esančias problemas, aktyvinti mokinius, organizuoti renginius. Jai patinka darbo mokinių savivaldoje patirtis ir ji nori siekti daugiau. Akvilei svarbus bendravimas komandoje. Ji nori žinoti kitų mokinių nuomonę savivaldai rūpimais klausimais ir  mano, jog svarbu plačiau viešinti gimnazijos tarybos sprendimus, užtikrinti, kad visus pasiektų reikalinga informacija.

Rimtautė Emilija savo stipriosiomis savybėmis laiko patirtį, kurios įgavo savivaldoje būdama jos sekretore. Jai nesvetimas kūrybiškumas (mokykloje neseniai surengta jos darbų paroda). Šią savybę jį įvardijo kaip svarbiausią savo vertybę. Ji tikino, kad kūrybiškumas svarbus ieškant problemų sprendimo būdų. Rimtautė nori atstovauti mokinių poreikiams ir, būdama prezidente, planuoja skatinti veiksmingiau dirbti klasių seniūnus, įrengti „chill zone“ – vietą mokiniams pailsėti. Taip pat ji pasisako ir už „gamerių“ turnyro idėją.

Dar vienas kandidatas Lukas sako išmokęs atsakomybės iš veiklos Šaulių sąjungoje. Jis įvardijo, kad būtų pravartu vyresniųjų klasių mokiniams gauti daugiau informacijos apie kariuomenę. Lukas mano, jog būtų gerai mokyklai turėti bendrų veiklų su kitomis gimnazijomis, taip pat ir jis palaiko idėją surengti „gamerių“ turnyrą. 

Paklausti, kaip palaikys komandos motyvaciją, jei ji pradės blėsti, kandidatai atsakė taip: Rimtautei atrodo, jog išlaikyti motyvaciją padėtų LMS motyvacijos mokymai ir paskatinimas prizais. Akvilė teigė, jog geras būdas motyvacijai kelti yra neformalūs pasikalbėjimai, o Lukas sakė, jog norą dirbti kelia teisingų idėjų parinkimas ir paskatinamieji apdovanojimai komandai.

Taip pat kandidatai įvardijo opiausias mokyklos problemas (tai mokinių pasyvumas bei patyčios) ir trumpai aptarė, kaip jas būtų galima spręsti. Be to, paminėjo ir mokyklos privalumus bei atsakė į kitus klausimus.

Visi trys kandidatai yra gerai besimokantys ir puikiai lankantys pamokas, pasiryžę spręsti esančias problemas, organizuoti įdomias veiklas gimnazistams. Svarbiausia savo savybe Akvilė laiko komunikabilumą, Rimtautė Emilija – kūrybiškumą, Lukas – patikimumą.

Taigi, mieli sauliečiai, gerai pamąstykite ir teisingai pasirinkite!

Gaudrė Žilėnaitė, 4b

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija