.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba

2016-11-22

„Pasakyk narkotikams – Ne“

Lapkričio 17 d. kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“ vyko prevencinis renginys, skirtas Utenos krašto jaunimui „Pasakyk narkotikams – Ne“. Šio renginio tikslas – skatinti jaunimo netoleranciją žalingų įpročių vartojimui. Renginio metu jaunimas klausė lektoriaus D. Joneikio paskaitos „Novatoriškų prevencinių priemonių ir būdų naudojimas prieš psichoaktyvių medžiagų (tabako, alkoholio, narkotikų ir kt.) vartojimą mokymo įstaigose“. Ši paskaita išsiskyrė tuo, kad patys jaunuoliai galėjo praktiškai išbandyti specialias priemones – akinius. Vaikščiodami su jais, pajuto, kaip jaučiasi alkoholį bei psichoaktyvias medžiagas pavartojęs asmuo, t. y., kaip yra sunku judėti, išlaikyti pusiausvyrą, orientuotis supančioje aplinkoje.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus viršininkas R. Kutka, jaunuoliams kalbėjo apie taikomą atsakomybę už narkotinių bei psichotropinių medžiagų įsigijimą, vartojimą, laikymą, bei platinimą. Taip pat  Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai pristatė šalyje vykdomą akciją „Kyšis išpurvina“.

Mokinius labai sudomino Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnas-kinologas Ž. Giedraitis su tarnybiniu šunimi Voltu. Čia pat, scenoje, jaunuoliams demonstravo, kaip lengvai gali būti aptiktos asmenų paslepiamos narkotinės ir psichotropinės medžiagos. Po šio pasirodymo jaunimas klausė VŠĮ „Vilties švyturys“ priklausomybės ligų reabilitacijos bendruomenės centro narės Evelinos gyvenimo istorijos. Kaip ji pati buvo patekusi į narkotinių bei psichotropinių medžiagų liūną, ir kaip jai pavyko išsikapstyti iš šio liūno ir vėl atsitiesti, pradėti naują gyvenimo puslapį.

Renginio pabaigoje mūsų gimnazistai pristatė savo kūrybos  filmuką  „Pasakyk narkotikams NE“.

Džiugu tai, kad šis renginys turėjo tęsinį. Šeštadienį, lapkričio 19 d. policijos pareigūnai dovanojo prevencinę pažintinę ekskursiją į Kėdainių r., VŠĮ „Vilties švyturys“ priklausomybės ligų reabilitacijos bendruomenės centrą.  Darbuotojai papasakos jaunimui, kokios funkcijos vykdomos šiame centre, kokios reabilitacijos paslaugos teikiamos asmenims, nusprendusiems atsisakyti žalingų įpročių vartojimo. Jaunuoliai galės iš arti pamatyti, kokia kasdieninė veikla vykdoma šio centro gyventojų. Vėliau vykome į Anykščius technikos sporto klubą „Motosportas“, kur mokiniai turėjo puikią galimybę pasivažinėti kartingais.

Visi grįžome su geromis emocijomis ir įspūdžiais.  Dėkojame organizatoriams ir sakome nuoširdų AČIŪ.

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija