.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaNaujienosnaujienos 2022-11-03(01)

Erasmus+ projekto Let Us Bring Europe Together For Heritage veiklos jau čia pat

Paskutinę spalio dieną mūsų Erasmus+ projekto Let Us Bring Europe Together For Heritage koordinatorė Renate Brunovska (Islandija) ir mūsų projektų koordinatorė Alma Palskienė nuotolinio susitikimo metu pirmiausia aptarė būsimas mokymosi, mokymo veiklas (angl. LTTA), kurios vyks jau čia pat, t.y. lapkričio 14-18 dienomis mūsų gimnazijoje.

Kadangi ne visi projekte dalyvaujantys mokytojai yra ekonomikos mokytojai, jiems patartina žinoti, kaip mokyti verslumo įgūdžių ir gebėjimų, todėl šis trečiasis mokytojų ir mokinių susitikimas bus skirtas mokymams apie tai, kaip skatinti mokinių verslumą ir kaip panaudoti paveldo išteklius kaip žaliavą verslumo projektams rengti. Mokytojai iš šalių partnerių atsiveš vietinių verslininkų, dirbančių su paveldu, pavyzdžių, kurie toliau bus naudojami kaip pavyzdžiai mokinių mokymuose. Mūsų mokyklos mokiniai paruošė pranešimus apie tai taip pat ir pristatys juos anglų kalba. Bus surengta baigiamoji apskritojo stalo diskusija apie metodologiją, kuria siekiama skatinti bendrų kriterijų taikymą edukacinei veiklai lauke, taikant daugiadisciplininį požiūrį, ir jos įtraukimą į dalykų programas. Veikloje dalyvaujantys mokytojai mokysis mokyti mokinius, kaip panaudoti gamtos ir kultūros paveldą verslumo projektams, susijusiems su verslo ar socialinėmis iniciatyvomis, skatinti.

Mums svarbu mokyti mokinius ir mokytojus domėtis ir stebėtis gamtos ir kultūros paveldu, ypač Europoje, ir suprasti, kaip šis paveldas formuoja jų tapatybę ir vertybes. Šiuo projektu siekiame pabrėžti aplinkos, kaip esminio mūsų gyvenimo elemento, svarbą, gilinantis į jos pažinimą, vertinimą ir įsivertinimą, suvokiant pavojus, kurie gresia jos vientisumui, ir jos, kaip svarbių ne tik ekonominių, bet ir socialinių, kultūrinių bei dvasinių išteklių šaltinio, svarbą, ieškant tvaraus jų visų naudojimo.

Ką gi, po dviejų savaičių mokykloje sutiksite jau keletą matytų veidų ir daugybę nematytų. Su šypsena ir pagarba priimkime mūsų projekto svečius iš Švedijos ir Islandijos: Anna Íris Pétursdóttir, Fjóla Karlsdóttir, Lísbet Alexandersdóttir, Renate Brunovska, Svava Margrét Ingvarsdóttir, Halla Al Hussein, Hibaq Finey, Amanda Amner, Emil Johansson, Elton Kuci, Hussein Azaizi ir Alland Sharif.

Anglų kalbos mokytoja Alma Palskienė

  • 2022110301
  • 2022110302

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija