.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaNaujienosnaujienos 2022-09-06(01)

Nauji mokslo metai mūsų gimnazijai reiškia ir darbų tęsinį su Erasmus+ projektais

Nauji mokslo metai mūsų gimnazijai reiškia ir darbų tęsinį su Erasmus+ projektais “Nobody Will Be Left Behind” ir “Let Us Bring Europe Together For Heritage”. Todėl rugsėjo 5d. pavakarę rinkosi nuotoliniu būdu mūsų “Nobody Will Be Left Behind” projekto partneriai iš Turkijos, Italijos, Norvegijos, Šiaurės Airijos ir, žinoma, Lietuvos aptarti svarbius klausimus: pilietiškumo modulius, mokymo(si) veiklas, mokinių mobilumus 2023 m. pavasarį. Tuojau savo mokyklose pradėsime mokyti(s) apie pilietiškumą daugiau nei įprastai, nes šis projektas parengė net 5 modulius, skirtus pilietiškumo ugdymui. Pilotinio projekto temos: socialinis, ekonominis, skaitmeninis, demokratinis ir kultūrinis pilietiškumas.

O ką reiškia pilietiškumas? “Pilietiškumas reiškia, kad žmonės bendradarbiauja siekdami teigiamų pokyčių visuomenėje, kurioje jie gyvena - vietos, nacionaliniu ir pasauliniu mastu. Šis procesas yra naudingas žmonėms ir labai svarbus stiprinant ir saugant mūsų visuomenę ir demokratinį gyvenimo būdą. Pilietiškumo ugdymas apima žinių, įgūdžių ir pasitikėjimo savimi ugdymą, kad žmonės galėtų patys priimti sprendimus ir prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą ir bendruomenę. Daugelyje šalių, kuriose demokratinei visuomenei ir jos institucijoms kyla grėsmė, pilietiškumo ugdymas tampa vis svarbesnis.” (Straipsnio “Kas yra pilietiškumas?” vertimas iš anglų kalbos) Savo gimnazijoje siekiame, kad jauni žmonės baigtų formalųjį ugdymą gerai suvokdami politines, teisines ir ekonomines visuomenės funkcijas ir turėdami socialinį bei moralinį sąmoningumą, kad galėtų joje klestėti. Stengiamės mokyti ne tik pilietiškumo, bet ir demonstruoti pilietiškumą savo veikla ir galimybėmis, kurias suteikiame savo gimnazijos jaunimui.

Tikime, kad pilietiškumo įgūdžiai ir vertybės sustiprins mūsų visų demokratinį gyvenimą, tiek teises, tiek pareigas, pradedant mokykloje ir už jos ribų.

Pasak Asley Hodges, "gebėjimas suprasti savo teises ir gebėjimą atlikti tam tikrą vaidmenį visuomenėje, taip pat tai, kaip drąsiai ją formuoti, yra esminiai XXI a. žmogaus įgūdžiai. Turime užtikrinti, kad jaunimas būtų pasirengęs spręsti vis sudėtingesnius ir dinamiškesnius šiandienos ir rytojaus socialinius, ekonominius ir pilietinius klausimus. Pilietiškumas yra tas įgūdžių rinkinys." Mielas saulieti, prisijunk prie Erasmus+ Europos jaunimo ir kultūros klubo mūsų mokykloje. Kadangi vis dar kuriamas tinklalapis, siūlome panaršyti FB: https://www.facebook.com/Nobody-Will-Be-Left-Behind-111543874669679 Paspauskite Like ir sekite mūsų naujienas pilietiškumo tema. O Erasmus+ Europos jaunimo ir kultūros klubo vadovę Almą Palskienę galite rasti 213 kab. Reikia jau dabar mums pradėti ruoštis “Let Us Bring Europe Together For Heritage” projekto partnerių iš Islandijos ir Švedijos priėmimui lapkričio 14-18d., tad kviečiu į veiklas, kad visi kartu augtume.

Alma Palskienė
Anglų kalbos mokytoja

  • 2022090601
  • 2022090602

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija