.

Biudžetinė įstaiga. K. Ladygos g. 18, Utena
Telefonas: (8-389) 61328
el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Juridinio asmens kodas: 190181633
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre
Gimnazijos steigėjas: Utenos r. savivaldybės taryba
PradžiaNaujienosnaujienos 2018-11-23(02)

Pirmoji šventinė 100-mečio minėjimo diena gimnazijoje

Lapkričio 23 dieną, penktadienį, šventiniai „Saulės“ gimnazijos 100-mečio renginiai prasidėjo Šventomis Mišiomis Utenos Kristaus Žengimo į dangų parapijos bažnyčioje. Jas aukojo klebonas Kęstutis Palepšys ir buvęs Utenos ,,Saulės“ gimnazijos moksleivis, dabar Kauno Šv. Antano Paduviečio parapijos altaristas kun. Juozas Čepėnas. Šv. Mišių liturgijoje skaitinius ir maldavimus skaitė 1b klasės moksleiviai Teresė Kančytė ir Matas Paukštė, vyno ir eucharistinės duonos atnašas nešė mokinių savivaldos atstovai: mokinių prezidentė Kamilė Ivanauskaitė ir Martynas Vitas. Šv. Mišių metu buvo Dievui dėkojama už tai, kad gimnazija sulaukė garbingo šimtmečio, kad galėjo ugdyti ir tebeugdo naujas kartas, o karo ir sunkumų metais gebėjo išsaugoti ir apginti krikščioniškas ir bendražmogiškas vertybes. Maldoje buvo prisiminti ir jau amžinybėn išėję gimnazijos vadovai, mokytojai, mokiniai ir darbuotojai. Pamokslo metu klebonas Kęstutis Palepšys gražiai susiejo dienos skaitinį iš Šventojo Rašto su mokykla, kurioje viena didžiausių vertybių yra knyga.

Vėliau visi svečiai ir mokyklos bendruomenė susirinko į gimnazijos salę. „Saulę“ 100-mečio proga sveikino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, savivaldybės vardu įteikė gimnazijai 5000 Eur čekį ir linkėjo bendruomenei saugoti saulę akyse. Utenos švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas linkėjo išsaugoti tikėjimą prasmingais darbais ir pasitikėti vieniems kitais; taip pat sveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė bei Lietuvos Seimo narys Edmundas Pupinis, linkėjęs gimnazijai tokių sprendimų, kurie padėtų gyventi.

Visus labai pradžiugino 1973 metų laidos dovana (1000 Eur čekis) ir sveikinimas, kurį perskaitė buvusi mūsų mokinė ir mokytoja Regina Motiejūnienė. Už šį čekį dovana gimnazijai jau nupirkta – ryškiaspalvės sofutės mokinams gimnazijos koridoriuose. O Utenos kultūros centro direktorius Erikas Druskinas, taip pat buvęs gimnazijos mokinys, mokyklai ir buvusiems mokytojams dovanojo skaitomas eiles. Nuoširdžius sveikinimus gimnazijos bendruomenė ir svečiai išgirdo iš rajono progimnazijų ir gimnazijų vadovų, mūsų kaimynų bendruomenių. Aplodismentų susilaukė Aukštakalnio progimnazijos direktoriaus Arvydo Šilinsko itin aktualus linkėjimas šiandieniniam mokytojui: „kai tapote etato dalimi, nepamirškite, kad esate žmogumi“. Utenos meras įteikė padėkas buvusiems gimnazijos direktoriams – Valentinui Eismantui ir Valentinui Bubuliui. Buvęs „Saulės“ gimnazijos mokinys, Lietuvos Seimo narys Lauras Stacevičius perskaitė LR Seimo Pirmininko Viktoro Pranskiečio sveikinimą bei įteikė LR Švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės sveikinimą gimnazijai. Bendrystės ir šviesos mokyklai linkėjo klebonas Kęstutis Palepšys.

Šventinio renginio vedėjas Linas Bražionis džiaugėsi savo buvusia Alma mater ir neabejojo, kad būtent ji užaugina jauno žmogaus sparnus skrydžiui.

Į gimnaziją švęsti 100-mečio atvyko labai gausus būrys garbaus amžiaus buvusių mokinių, baigusių gimnaziją 1949 m., 1951 m., 1953 m., 1973 m. ir kitais metais. Visi, sveikindami „Saulę“, prisiminė jaunystę, o 1949 metų laidos vyrai, vadovaujami profesoriaus Algirdo Vyžinto, atliko muzikinius kūrinius, suvirpinusius ne vieno širdį. Šilčiausias renginio sveikinimų dalies momentas – stipriais aplodismentais sutikti senjorai, buvę mokytojai, dirbę šioje mokykloje. Jų visų vardu kalbėjusi buvusi lietuvių kalbos mokytoja Eugenija Norkūnienė linkėjo šiandieniniams mokytojams stiprybės ir daugiau vienas kitam šypsotis. Visus sužavėjo mokytojų senjorų dovana – simbolinės buvusios lietuvių k. mokytojos Mildos Beinoravičienės rankų darbo saulytės ir 100 šypsenėlių puokštė bei 100 labai reikalingų žodžių. Ačiū Jums, mielieji!

Gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė pasidžiaugė tikslų siekiančia, iššūkius priimančia gimnazijos bendruomene, dėkojo visiems svečiams už linkėjimus ir dovanas, o rajono savivaldybei – už supratimą ir rūpestį, linkėjo „Saulei“ gyvuoti dar šimtą ir daugiau metų. Labai nuoširdų ir gražų sveikinimą mokinių savivaldos vardu perskaitė mokinių prezidentė Kamilė Ivanauskaitė bei įteikė dekoratyvinę eglutę, kuri papuoš mūsų kiemą.   

Per antrąją šventės dalį, pamažu verčiant puslapį po puslapio, buvo prisiminta šimtametė „Saulės“ gimnazijos istorija. Jos puslapius atrinko gimnazijos istorikės Vita Pimpienė ir Audronė Mikalaičiūnienė. Diktoriumi tapo ir istoriją skaitė fizikos mokytojas Valdas Tumėnas, o lietuvių kalbos mokytojos Saulės Nagienės režisuotas spektaklis „Gyvenimo lagaminas“ perkėlė į praeito šimtmečio mokyklą ir nutiesė kelią į ateitį. Spektaklyje vaidino gimnazijos bendruomenė, taip pat prisidėjo Utenos mokyklos-vaikų darželio „Eglutė“ mokytojos Dalios Bagdonienės 4 klasės mokiniai (pagrindinio vaidmens atlikėjas Dovydas Giruckas bei jo bendraklasiai: Melita, Kamilė, Adomas, Guoda, Emilija) ir vaikų dainavimo studijos „Žiogas“ dainininkai (vadovė Lina Gerubienė). Pagrindinį – keleivio – vaidmenį atliko buvęs direktorius Valentinas Eismantas. Mylinčią motiną vaidino anglų kalbos mokytoja Jolita Šuminienė, rūpestingą auklėtoją, gebančią pajusti mokinio kūrybiškumą, – matematikos mokytoja Rita Musteikienė. Gerą ir linksmą muzikos mokytoją vaidinusi matematikos mokytoja Danutė Žalėnienė sugebėjo sukurti nuotaikingą muzikos pamoką. Išsiskyrimą su mokiniais išgyvenančią auklėtoją vaidino technologijų mokytoja Loreta Kaulinienė, o abiturientus – tikrieji „Saulės“ gimnazistai: abiturientės Gabrielė Miškinytė, Akvilė Labanaitė ir antrokas Paulius Vizbaras. Įtaigiai paauglystės scenas atskleidė 1B klasės mokiniai, mokytojos Saulės Nagienės jaunieji aktoriai: Teresė Kančytė, Mantas Brauka, Titas Rimša, Gertrūda Govedaitė, Kotryna Trapikaitė, Aistė Astrauskaitė. Šokio mokytoja Regina Bernotienė rūpinosi, kad aktoriai būtų plastiški, judesiu išreikštų nuotaiką, o grupė „Tandemus“ nepriekaištingai sušoktų paskutinį abiturientų valsą. Muzikos mokytojas Tomas Janukėnas priėmė iššūkį ir viso spektaklio metu buvo puikus garso režisierius. Labiausiai žiūrovus žavėjo įtaigi, subtili Valentino Eismanto vaidyba. Jis per vaikystės, paauglystės, jaunystės prisiminimus sakė, kad kiekvieno žmogaus-keleivio lagaminas pildomas vis naujomis ir vis kitokiomis patirtimis, jame telpa daugybė skirtingų vertybių, išbandymų ir patirčių, todėl kelionė ir yra visada prasminga.

Svečiai gėrėjosi moderniomis ir meniškomis gimnazijos erdvėmis. O kad  gimnazija atrodytų šventiškai, daug darbo įdėjo dailės mokytoja Daina Usevičienė. Tikriausiai nebuvo tokio svečio, kuris neaplankytų muziejaus. Juo nuoširdžiai ir profesionaliai rūpinasi istorijos mokytoja Vita Pimpienė. Galime pasidžiaugti, jog prieš šimtmečio minėjimą mūsų muziejus pasipildė interaktyvia muziejaus dalimi, kur kiekvienas gali susipažinti su visa mokyklos istorija, pavartyti nuotraukų galerijas. Šios idėjos generatorius – IT mokytojas Audrius Matkevičius. Visi ieškojo ir bibliotekos, kartu su bibliotekininke Rita Stakiene diskutavo apie joje ir kitose erdvėse vykstančias parodas. Šventinio renginio pabaigoje svečiai šiltai bendravo prie arbatos puodelio.

Visą šventę filmavo ir tiesiogiai transliavo informacinių technologijų mokytoja Neringa Matkevičienė, todėl negalėję atvykti į renginį turėjo galimybę stebėti transliaciją FB paskyroje.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://saule.utena.lm.lt/images/naujienos/2018-11-23-02

 

 

DĖMESIO!!!
Būsimas gimnaziste,

Jau prasidėjo priėmimo į mūsų gimnaziją prašymų teikimas ateinantiems mokslo metams. Jei galvoji mokytis „Saulės“ gimnazijoje, tėvų užpildytą priėmimo prašymą siųsk el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
arba atnešk į raštinę.

Į 1 gimnazijos klasę (PDF)

Į 2 gimnazijos klasę (PDF)

Į 3 gimnazijos klasę (PDF)

Į 4 gimnazijos klasę (PDF)

Pamokų laikas

1 pamoka: 800 - 845
2 pamoka: 855 - 940
3 pamoka: 955 - 1040
4 pamoka: 1100 - 1145
5 pamoka: 1210 - 1255
6 pamoka: 1310 - 1355
7 pamoka: 1405 - 1450
8 pamoka: 1500 - 1545









© 2024 Utenos „Saulės“ gimnazija